کد خبر:۳۱۴۹۷۰

تولید کاتالیست قابل بازیافت برای صنایع دارویی از سوی محققان کشور

محققان دانشگاه تربیت مدرس برای دستیابی به اهداف شیمی سبز نانوکاتالیست غیرسمی برای صنایع دارویی تولید کردند که قابل بازیافت است.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» به تازگی استفاده از اورگانوکاتالیست‌ها به عنوان کاتالیست‌های همگن در انجام واکنش‌‌های شیمیایی، مورد توجه محققین قرار گرفته است. برای بهبود خواص کاتالیستی و افزایش قابلیت بازیافت، می‌توان این اورگانوکاتالیست‌ها را بر روی سطح نانوذرات مغناطیسی تثبیت کرد.
 
این موضوع زمینه تحقیقات دانشگاه تربیت مدرس قرار گرفت که با هدف تولید کاتالیست‌های ناهمگن کارآمد با قابلیت جداسازی آسان اجرایی شد.
 
تلاش این پژوهشگران دستیابی به اهداف شیمی سبز و کاهش مشکلات ناشی از استفاده از کاتالیست‌های اسیدی است. در این مطالعات با تثبیت ویتامین B1 بر روی نانوذرات مغناطیسی دارای پوشش، یک اورگانوکاتالیست تولید شده است.
 
قابلیت بازیافت این کاتالیست بسیار بالاست و تا حدود 5 بار بدون هیچ‌ گونه کاهشی، در فعالیت کاتالیستی قابل استفاده مجدد خواهد بود. هزینه تولید و درجه سمیت پایین از دیگر ویژگی‌های بارز این کاتالیست به شمار می‌رود. از طرفی به دلیل استفاده از ویتامین B1 در ساخت آن به عنوان یک کاتالیست سبز و سازگار با محیط زیست عمل می‌کند.
 
این کاتالیست که در تهیه محصولات مورد نظر در واکنش آسیل‌ دارکردن الکل‌ها بازده بالایی دارد، در صنایع کشاورزی، غذایی و دارویی قابل استفاده خواهد بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار