کد خبر:۳۱۵۰۲۸
سرنوشت دانشگاه جامع ورزش؛ نامه نگاریهای چند ساله، مراسم کلنگ زنی، تقابل جناحهای سیاسی و دیگر هیچ+ اسناد
پس از 3 سال نامه نگاری بین دولت، وزارت علوم و ورزش، استانداری و دانشگاه مشهد کلنگ دانشگاه جامع ورزش به زمین زده شد اما ...
گروه ورزشی«خبرگزاری دانشجو»؛ از آنجا که رشتههای موجود مراکز دانشگاهی پاسخگوی نیازهای روز جامعه نبود ایجاد دانشگاه جامع ورزش یک ضرورت به نظر میرسید لذا کلنگ دانشگاه جامع ورزش در حالی سال گذشته توسط محمد عباسی، وزیر وقت ورزش و جوانان زده شد که قرار بود این دانشگاه با محوریت اجرای عدالت در آموزش عالی و توزیع عادلانه امکانات علمی و فناوری در سراسر کشور و با هدف ارتقای کمی و کیفی سطوح آگاهی و شناخت فردی و اجتماعی دانشجویان و در راستای اعتلای آموزشی و فنی تاسیس شود.
ویژگی منحصر به فرد این دانشگاه میتوانست به تعامل بیشتر با سازمانهای ملی و بینالمللی، مدیریت، برنامهریزی، آموزش، پژوهش و تبادل اطلاعات این حوزه در میان جامعه علمی کشور، همکاری با نهادهای اجرایی، علمی و پژوهشی در زمینه تدوین، فرهنگسازی و توسعه فرهنگ علم و فناوری در کشور، ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی به ذینفعان این حوزه، شبکهسازی و همافزایی افراد متخصص در حوزه فناوری بیفزاید.
به علاوه این دانشگاه قرار بود با هدف تربیت و تامین نیروی انسانی متعهد و متخصص مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش، وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، باشگاهها، فدراسیونها و هیئتهای ورزشی فعالیت کند. همچنین انسجام رشتههای تحصیلی تربیت بدنی با گرایشهای مختلف و متنوع و نیز استفاده از تمام ظرفیتهای علمی و بینالمللی برای پاسخگویی واقعی به نیازهای ورزش کشور بخشی از این اهداف است.
با این شرایط به منظور ارتقای دانش جامعه ورزش و ارتباط با دانشگاههای ورزشی معتبر جهان، این دانشگاه میتواند به عنوان تنها نهاد مرجع سیاستگذاری در امر آموزش و پرورش و بهینه کردن واحدهای درسی تربیت بدنی عمومی فعالیت کند.
این دانشگاه قرار بود در ابتدا با سه دانشکده فعالیت خود را آغاز و تا هشت دانشکده و افزایش گروههای تخصصی کار خود را ادامه دهد و در ابتدا جذب دانشجو در مقطع کارشناسی کارشناسی ارشد را در دستور کار خود قرار دهد و در ادامه با توجه به نیاز جامعه و استفاده از امکانات فدراسیونها و باشگاهها مقطع دکتری را نیز راهاندازی کند.
دانشکدههای تربیت بدنی و دانشگاههای کشور از نظر رشته، اعضای هیئت علمی، تجهیزات آزمایشگاهی و بودجه بسیار محدود هستند و تاکنون نتوانستند یک نگرش سیستمی را در یک مجموعه واحد تجمعی کنند لذا احداث دانشگاه جامع ورزش سبب میشود که افراد تحصیل کرده شکاف بین علم و عمل را کمتر احساس کنند و با توجه به مشارکت جدی وزارت ورزش و با دارا بودن هیئت امنای مشترک و ابلاغیه وزارت ورزش به فدراسیونها و ادارات کل ورزشی استانها برای تبیین اولویت و به کارگیری فارغ التحصیلان کارآزموده از این دانشگاه و اشتغال زایی ورزش گامهای مثبتی بردارد.
ردیف بودجه این دانشگاه از ردیف بودجههای دولتی وزارت علوم و وزارت ورزش تامین میشود همچنین از کمکهای مالی کمیته ملی المپیک و فدراسیونها و هیئتهای ورزشی نیز بهره خواهد برد به علاوه درآمدهای اختصاصی نیز میتواند به این دانشگاه کمک کند.
با توجه به این شرایط زمینی به وسعت 50 هکتار از 400 هکتار زمین مجموعه ورزشی ثامنالائمه توسط وزارت ورزش در اختیار دانشگاه قرار گرفت و کلنگ آن سال گذشته زده شد و قرار بود پس از کلنگزنی ایجاد ردیف بودجه مستقل، احداث ساختمانهای آموزشی، فراخوان جذب اولین دانشجویان از طریق آزمون سراسری، فراخوان جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی و نیازسنجی از سازمانهای ورزشی برای اولویت ایجاد رشتههای تحصیلی از اقدامات بعدی باشد.
با گذشت چندین ماه از کلنگ زنی این دانشگاه و با توجه به انتظار جامعه دانشگاهی و ورزشی از تسریع روند احداث این دانشگاه، متاسفانه در این مدت به جز تنها خوردن یک کلنگ در زمین دانشگاه آن هم توسط محمد عباسی، هیچ اقدام دیگری صورت نگرفته است و ظاهرا وزارت علوم در دوره جدید تمایل چندانی به احداث این دانشگاه ندارد و این طرح در همان نطفه خفه شده است.
در تاریخ 15/4/89 تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان تربیت بدنی و وزارت علوم مبنی بر تاسیس اولین دانشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی به امضا رسید تا این طرح کلید بخورد.
در تاریخ 22/12/89 دکتر کامران دانشجو، وزیر علوم دولت دهم با ارسال نامه ای به نادری منش، معاون آموزشی وزارت علوم دستور داد گزارش اقدامات و نظر موافق طرح که در اولین جلسه شورای گسترش آموزش عالی صورت گرفته است منعکس شود تا این تفاهم نامه عملیاتی تر شود.
همچنین در تاریخ 22/1/90 کامران دانشجو طی نامه ای درخواست خود مبنی بر واگذاری مجموعه ورزشی ثامن شهر مشهد جهت تاسیس و استقرار دانشگاه و پژوهشگاه تربیت بدنی و فدراسیون ملی ورزش دانشگاهی را به سعیدلو، رئیس وقت سازمان تربیت بدنی ارسال کرد که سعید لو نیز در ادامه دستور آغاز مذاکرات برای اجرای کار را صادر کرد.
روند تاسیس دانشگاه تربیت بدنی در حالی ادامه داشت که در تاریخ 22/5 /90 مهدی طالب پور با ارسال نامه ای به دکتر نادری منش، معاون آموزشی وزارت علوم اعلام کرد بر اساس ماده 3 تفاهم نامه همکاری مشترک بین سازمان تربیت بدنی و وزارت علوم مقرر گردیده این موضوع از طریق وزارت علوم با همکاری دستگاه های بخش آموزش عالی پیگیری شود و سازمان تربیت بدنی فقط حمایت های لازم را ارائه کند. آنچه از این ماده مستفاد می گردد ایجاد دانشگاه تربیت بدنی با محوریت وزارت علوم بوده در حالیکه در موافقت اصولی دانشگاه تربیت بدنی وابسته به سازمان تربیت بدنی قید شده است.
در ادامه دانشجو در تاریخ 1/8/90 در نامه ای به صلاحی، استاندار وقت خراسان رضوی از انتخاب مشهد به عنوان محل تاسیس این دانشگاه خبر داد و نوشت« جنابعالی را به عنوان رئیس کارگوره انتقال ورزش دانشگاهی کشور به مشهد منصوب می نمایم»
همچنین هیئت وزیران در جلسه 26/2/91 که در مرکز استان خراسان رضوی تشکیل شد، موافقت کرد که وزارت علوم با رعایت قوانین نسبت به اجرای برخی تصمیمات اقدام کند که اختصاص مبلغ 40 میلیارد ریال جهت احداث ساختمان پژوهشگاه تربیت بدنی در مشهد با مشارکت استان به نسبت مساوی با تامین زمین توسط استان طی سال های 91 و 92 در بند 7 مصوبه مذکور امده است.
صلاحتی، استاندار خراسان نیز با ارسال نامه در تاریخ 5/4/91 به طالب پور، رئیس وقت پژوهشکده تربیت بدنی با اشاره به بند 7 مصوبه هیات دولت در سفر به استان خراسان رضوی، آورده است « شایسه است ضمن برنامه ریزی برای اجرای دقیقه بند 7 مصوبه هیات دولت برابر برنامه زمان بندی پیش بینی شده در مصوبه اقدامات لازم معمول و نتیجه در قالب گزارشات ماهانه به معاونت تخصصی ذی ربط در استانداری و نیز ستاد مصوبات سفر استانی در استانداری ارسال شود»
عباس نیاوند نیز با ارسال نامه ای به دانشگاه فردوسی مشهد اعلام کرد که سرمایه ای از محل اعتبارات بودجه سال 92 در اختیار آن دستگاه اجرایی قرار می گیرد.
سر انجام پس از سه سال از تصویب طرح تاسیس دانشگاه تربیت بدنی، 21 فرودرین ماه سال 92 کلنگ این دانشگاه در مجموعه ورزشی ثامنالائمه توسط امام جمعه شاندیز به زمین زده شد.
در مراسم کلنگزنی نخستین دانشگاه تربیت بدنی دانشگاه کشور دکتر محمد عباسی و دکتر کامران دانشجو با امضای تفاهمنامه مشترک رسما کار عملیاتی شدن افتتاح این دانشگاه را کلید زدند.
اما عملیات احداث این دانشگاه تنها در حد همان چند کلنگ باقی ماند و با تغییر در دولت و به طبع وزارت علوم و وزارت ورزش این طرح عملیاتی نشد.
البته باید به یاد داشت که کلنگ این طرح در ابتدای سال گذشته زده شد اما با توجه به اینکه بودجه آن مصوب شد، این مبلغ در دولت قبل پرداخت نشده است و در این دولت نیز عزمی بر اجرای آن دیده نمی شود.
به هر حال لزوم تاسیس این دانشگاه بر کسی پوشیده نیست و امید است وزارت علوم و وزارت ورزش پیگری های لازم را در این خصوص انجام دهند تا جامعه ورزش از این دانشگاه بهره لازم راببرد.
باید به یاد داشت آموزش رشته های کاربردی و مورد نیاز در حوزه تخصصی ورزش و توانمند سازی دانشجویان در مقاطع مختلف رشته تربیت بدنی در کنار تامین و تربیت دانشجویان مومن و متعهد به ارزش های دینی و اسلامی و همچنین کارآمد در جمهوری اسلامی امری ضرروی است و باید در تحقق آن فرا تر از مسائل و جناح های سیاسی عمل کرد و امید است وزارت علوم و ورزش که خوشبختانه هدایت آنها نیز در دست دانشگاهیان است این نکته را فراموش نکنند.








لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.