سجاد ریحانی، معاون سیاسی بسیج دانشجویی کشور در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به لغو برگزاری تجمع دانشجویی مقابل مجلس شورای اسلامی که قرار بود یکشنبه در انتقاد به روند مذاکرات و در راستای درخواست از مجلس برای نظارت دقیق بر فرایند توافقات برگزار شود، گفت: به نظر می رسد رویکرد دولت در این ایام نه فضای باز برای دلسوزان، بلکه فضایی باز برای افرادی است که قبلاً نمره مردودی را از ملت ما گرفتهاند.
وی افزود: در همین حوزه همه مشاهده کردند که بارها جمع نخبگانی ما و افرادی که تخصصی در امر دیپلماسی، در حوزه حقوق و حتی موارد فنی هسته ای دارند، نسبت به نتایج مذاکرات نقد جدی داشتند و از راههای مختلف سعی می کردند تا این نقدها و نگرانی ها را به گوش دولت برسانند.
معاون سیاسی بسیج دانشجویی کشور اظهار داشت: وقتی در این ایام افرادی که به مباحث مختلف انتقاد دارند، نمی توانند نقد خود را مطرح بکنند، شخصی مانند «مصطفی ملکیان» که سابقه متعدد دهن کجی به نظام و مردم را در پرونده خود دارد و در فتنه 88 با حضور میدانی خود به براندازی نظام کمک می کرد، با مجوزهای رسمی برخی دانشگاه ها می تواند به سخنرانی بپردازد.
ریحانی ادامه داد: در دانشگاه آزاد افرادی در رفت و آمد هستند که در سخنرانیهایشان ارزشهای مردم و نظام را زیر سؤال می برند، اما در همین وانفسا شاهد هستیم افرادی که دلسوز نظام هستند و وفاداری خودشان را به مردم و نظام بارها به اثبات رسانده اند فرصت و میدان لازم را برای بروز نگرانی ها و ارائه نقدهای دلسوزانه و منصفانه پیدا نمی کنند که این مهم در همین صادر نشدن مجوز برای تجمع دانشجویی مقابل مجلس شورای اسلامی نمود پیدا کرد.
وی افزود: توصیه ما به دولت محترم این است که سعه صدر خود را بالا ببرد و بداند هر نقدی تخریب دولت و هر تجمعی دشمن دولت نیست. وقتی که مذاکرات از مردم پنهان می شود و مردم از موارد آن بی اطلاع هستند، پس دولت باید تبعاتی را تحمل کند؛ چرا که مردم به همین اجتناب از آگاه سازی دولت در مورد مذاکرات نقد دارند و نگران هستند.
معاون سیاسی بسیج دانشجویی کشور تصریح کرد: دانشجویان و سه تشکل بزرگ دانشگاهی دور هم جمع شده اند و به یک تحلیل واحد رسیدهاند و اکنون می خواهند این تحلیل را به گوش مسئولان برسانند. مسئولان تا کنون پذیرای دانشجویان و منتقدان دانشجویی نبودهاند و آنچه دولت تا به امروز نشان داده محدودیت شدید در دیدارها و سفرهای رئیس جمهور برای دانشجویان بوده است.
ریحانی افزود: بارها نامه ارسال شده و از مسئولان وزارت خارجه درخواست شده تا با حضور خود در جمع دانشجویان پاسخگوی شبهات احتمالی و انتقادها باشند؛ چرا که این تحلیلها و نقدها باید بالاخره به گوش مسئولان رسانده شود. دانشجویان رسالت اصلیشان مطالبهگری است و میخواهند در تحقق رسالت خود حرف ها و تحلیل هایشان را به مسئولان ارائه کنند.
وی در ادامه با اشاره به وجود نگاه جناحی و امنیتی گفت: داشتن نگاه جناحی به دانشجو اشتباه است و با اینکه بنا بود نگاه امنیتی در این دولت وجود نداشته باشد و نگاه دولت بر دانشجو بر مبنای تکریم باشد، اما متاسفانه دولت یازدهم نیز به همان سمت و سوی امنیتی رفته و دانشجویان را با جناح بندی و نگاه امنیتی تفکیک میکند. در دانشگاه های مختلف و در دیدارهای دانشجویان با رئیس جمهور نگاه امنیتی و سیاسی به طور گسترده و شدیدی حاکم بوده است.
معاون سیاسی دانشجویی کشور در پایان اظهار داشت: ما به مذاکرات همانند رهبری خوشبین نیستیم و نکته اساسی این است که دانشجویان با نظارت دقیق و بررسی موارد مختلف، لحظه به لحظه مذاکرات و توافقات را رصد و با حساسیت بالایی دنبال میکنند و بر اساس همین حساسیتها ما نیز توقعمان از آقای ظریف این است که وقتی جلوی ورود آقای ابوطالبی به نیویورک گرفته می شود دستگاه دیپلماسی ما هم نپذیرد که محل مذاکرات آتی در نیویورک باشد.