اسماعیل منصوری لاریجانی،محقق حوزه حکمت و فلسفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار آزاداندیشی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به ظرفیت بالای حوزه فلسفه و عرفان اسلامی اظهار کرد: ما می توانیم با توجه به ظرفیت بالای فلسفه و عرفانی که در اختیار داریم پوشش خوبی را به همه حوزه های فکری، فرهنگی بدهیم.
وی ادامه داد: می توانیم از ظرفیت تاملات فلسفی و عرفانی حتی در پر کردن خلاهای فرهنگی و مبارزه با برخی آسیب ها بهره بگیریم، ضمن آنکه به نظر من زمانی که در تاریخ تورق می کنیم و آثار بزرگان را از نظر می گذرانیم در واقع در مقابل اقیانوسی بیکران قرار می گیریم که می تواند با بهره گیری از معارف فلسفی و عرفانی ما را از آفات در امان نگاه دارد؛ بنابراین وارث منبع عظیم معرفتی هستیم.
مجری کارشناس برنامه «معرفت» در ادامه به کمرنگ بودن «گفتگو» در فضای فکری و فلسفی جامعه ایران اشاره و خاطر نشان کرد: زمانی که از گفتگوی فلسفی سخن می گوییم مراد این نیست که دو نفر بیایند و با هم گفتگو کنند بلکه مراد گفتگو میان دو جریان و اندیشه است.
وی ادامه داد: اگر چنین رویکردی در فضای فلسفی کشور شکل گرفته و رونق یابد بسیاری از حرف ها و نظرات و حتی شک و تردیدهای پنهای شفاف شده و رویکرد عقلانی مضاعفی بر مباحث حاکم می شود.
منصوری لاریجانی در پایان گفت: اساسا سلامت فکری جامعه باید بر اساس بیان بزرگانی نظیر ملاصدرا و ابن سینا شکل گیرد چراکه رویکرد آنان پرسش گری و عقلانیت بوده و در پرتو این دو مولفه است که گفت وگو در جامعه نهادینه خواهد شد.