کد خبر:۳۱۵۴۳۷

وضعیت استخدام‌ها مبهم‌تر شد

۸ ماه پیش وقتی معاون اول رئیس‌جمهور تمام بخشنامه‌های مربوط به استخدام نیرو‌ها در قالب طرح مهرآفرین دولت دهم را لغو کرد، در آن زمان بسیاری از نیروهایی که به هر نحو مراحل ابتدایی و حتی نهایی استخدام را گذرانده و در انتظار دریافت حکم و ردیف حقوقی خود بودند به یکباره همه نقشه‌های آینده خود را نقش بر آب دیدند چراکه آنان با این امید که به کاری مشغول می‌شوند برای آینده خود برنامه‌ریزی کرده بودند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، فارغ از اینکه بخشنامه مهر‌آفرین دولت دهم در ماه‌های پایانی این دولت و با عجله به تصویب رسید و دارای نقایص زیادی بود اما لغو یکباره آن برای نیروهای در بدو استخدام قابل پذیرش نبود. از سوی دیگر در طول این مدت خبرهای دریافتی از استان‌ها حکایت از آن داشته و دارد که جوانان جویای کار در استان‌ها امیدواری زیادی به این مهم داشتند و دولت تدبیر و امید آن‌ها را ناامید کرد اما به‌تازگی معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری از احیای این بخشنامه خبر داده و البته استخدام‌های در قالب این بخشنامه را مشروط به شروطی کرده است.

 

به گفته محمدباقر نوبخت، افرادی که همه مراحل استخدامی طرح مهرآفرین دولت دهم را گذرانده و کد کارمندی دریافت کرده‌اند در سال 1393 به کار گرفته می‌شوند با این شرط که سازمان‌های دولتی نیازمند نیروی کار بتوانند منابعی را از محل صرفه‌جویی بازنشسته شدن سه تن از نیروهای خود تامین کنند. به تاکید نوبخت، این سازمان‌ها با این شرط و اعلام آن به دولت می‌توانند نیروهای شرکتی را استخدام کنند.

 

نوبخت درباره وضع افرادی که همه مراحل استخدامی را در طرح مهرآفرین دولت دهم گذرانده و کد کارمندی دریافت کرده‌اند، افزود: براساس بند «ب» ماده 24 قانون خدمات کشوری که به ازای هر 3 نفر بازنشسته، یک نفر مجوز استخدام دارد تلاش می‌کنیم همه این افراد را در سال جاری به کار بگیریم.

 

نوبخت ادامه داد: این در حالی است که مجلس شورای اسلامی طرح مهرآفرین دولت دهم را از نظر قانونی رد کرد اما ما با بررسی‌ای که در معاونت توسعه و سرمایه انسانی رئیس‌جمهور انجام دادیم، اجازه استخدام افرادی که مراحل استخدامی را گذرانده‌اند براساس قانون خدمات کشوری داده‌ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: به همه دستگاه‌ها اعلام کرده‌ایم هر دستگاهی توانست از محل صرفه‌جویی منابعی را تامین کند افرادی که مراحل استخدامی را در طرح مهرآفرین گذرانده‌اند به کار گیرند. ‌برخی مهندسان کشاورزی نیز که در مزارع کار نظارت را انجام می‌دادند براساس بند «ب» ماده 24 قانون خدمات کشوری در سال 93 به کار گرفته می‌شوند. برخی استان‌ها اکنون این کار را آغاز کرده‌اند.
 

22 میلیارد دلار برای اشتغالزایی
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهوری در ادامه افزود: 22 میلیارد دلار از منابع صندوق توسعه ملی به بخش خصوصی و با نظارت دولت برای ایجاد اشتغال اختصاص یافته است، این درحالی است که اکنون فقط یک میلیون بشکه نفت صادر می‌کنیم که 31 درصد درآمد آن به صندوق توسعه ملی واریز می‌شود.

 

وی با بیان اینکه امسال 5 هزار و 400 میلیارد تومان از درآمد هدفمندی یارانه‌ها در مرحله دوم به بخش تولید و اشتغال پرداخت می‌شود، افزود: 90 هزار میلیارد تومان نیز به شرکت‌های دولتی پرداخت می‌شود که در طرح‌ها سرمایه‌گذاری کنند. همچنین 35 میلیارد دلار نیز فاینانس برای اجرای طرح‌های تولیدی در نظر گرفته شده است که همه این مصوبات برای ایجاد اشتغال است.

 

وی درباره وضع نیروی اشتغال فعال در جامعه اضافه کرد: آخرین وضع اشتغال در کشور نشان می‌دهد از 76 میلیون نفر جمعیت کشور 23 میلیون نفر در سنین کار قرار دارند که 21 میلیون نفر آن‌ها شاغل هستند. ‌

 

حدود 18 میلیون نفر در بخش خصوصی و حدود 3 میلیون نفر در بخش دولتی کار می‌کنند. نوبخت با بیان اینکه ‌حدود 5/2 میلیون نفر نیز آماده به کار هستند، گفت: ‌اکنون با توجه به اینکه کارکنان بخش دولتی بیش از نیاز این بخش هستند دولت تلاش می‌کند برای جوانان در بخش خصوصی اشتغال ایجاد کند، اما فرصت اشتغال در دستگاه‌های دولتی فراهم نیست. پس از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد کارکنان دولت از 550 هزار نفر، اکنون به 3 میلیون نفر افزایش یافته است. وی با اشاره به این مطلب که همه کشور‌ها مشکل اشتغال را با ایجاد زمینه اشتغال در بخش خصوصی و تعاونی فراهم کرده‌اند و ما نیز در این جهت حرکت می‌کنیم، عنوان کرد: در سال 92 از 210 هزار میلیارد تومان درآمد دولت حدود 23 هزار میلیارد تومان کار عمرانی در کشور انجام و بقیه آن صرف پرداخت حقوق و کارهای جاری کشور شد.

 

سخنگوی دولت گفت: اگر تعداد کارمندان دولت زیاد باشد درآمدهای دولت فقط صرف حقوق و مزایا به آن‌ها می‌شود، با توجه به اینکه در سال جاری 20 درصد بودجه دستگاه‌ها را افزایش داده‌ایم اما تلاش می‌کنیم امنیت و فرصت شغلی را در بخش غیردولتی ایجاد کنیم. در بخش نیروی آماده ورود به کار، بخشی را که تحصیلات تکمیلی ندارند به مراکز فنی و حرفه‌ای معرفی می‌کنیم تا بتوانند در بخش صنعت و کشاورزی شاغل شوند.

 

به عنوان نمونه فقط 27 هزار دانش‌آموز در رشته کشاورزی در هنرستان‌ها تحصیل می‌کنند که باید این تعداد را افزایش دهیم. معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست‌جمهوری با بیان اینکه دولت از هر سیاستی برای ایجاد اشتغال استفاده می‌کند، اضافه کرد: ‌ امسال 41 هزار میلیارد تومان در طرح‌های عمرانی، سرمایه‌گذاری می‌کنیم که موجب به‌کارگیری بخشی از نیروی جویای کار می‌شود.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
صادق
-
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰
باسلام
ابهام کلمه کوچکي در رابطه موضوع استخدام است! من در آزمون دو شهر قبول شدم ولي در شهري که بومي هستم فرد غير بومي با نمره پايينتر پذيرفته شده و من به عنوان ذخيره اعلام شدم و در شهر پدري خود با اينکه ظرفيت استخدامي اعلام شده تکميل نشده به علت غير بومي بودن رد شدم.ديگه از اين خنده دارتر هم ميشه! به قول همساده له له ام ها! يا به قول فاميل دور من الان چي جوري ام! توروخدا به داد مابرسيد. راستي به هرجا اعتراض کردم منو فرستادن پيش همون که ازش شاکي ام. يا دفتر ارتباط مردمي رييس جمهور منو به يک موسسه کاريابي معرفي کرده! يعني تو بلدنيستي دنبال کار بگردي يادت داديم بري کجا!!!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار