پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر ماده جدید و پیشرفته گرافن در مقیاس آزمایشگاهی تولید کردند که در ساخت بافت مصنوعی و دارو رسانی کاربرد دارد.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» کامران شایان، مجری طرح با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد گرافن و امکان کاربرد آن در صنایع جدید، گفت: گرافن لایه بسیار نازکی از کربن با استحکامی بیش از فولاد است که میتواند زمینه را برای ساخت ابزارهای الکترونیکی پیشرفته فراهم کند.
وی افزود: در روشهای معمول، گرافن با فرآیندهای شیمیایی تولید میشود ولی در این پژوهش برای ساخت نوع خالصتر آن از روش فیزیکی استفاده شد.
شایان، یکی از ویژگی این تحقیق را ساخت گرافن در محیطی با دمای منهای 191 تا منهای 196 با استفاده از ازت، اکسیژن و آرگون مایع ذکر کرد و ادامه داد: در این پژوهش گرافیت را در ظرف حاوی ازت، اکسیژن و آرگون مایع قرار داده و تحت تابش لیزر نئودیمیم یاگ قرار دادیم.
مجری طرح اضافه کرد: به تدریج با تبخیر محلول اولیه، گرافن در اطراف ظرف رسوب میکند و ما در مرحله بعد با تراشیدن یا حل کردن گرافن در محلول مورد نظر اقدام به جداسازی کردیم.
وی با بیان اینکه بررسیها نشان داد که گرافن به دست آمده از نظر خلوص درجه بالاتری از محصولات موجود و تولید شده با روشهای شیمیایی را دارد، خاطر نشان کرد: با انجام تحقیقات بر روی بهبود گرافن تولید شده درصدد هستیم تا در صنایعی که نیاز به گرافن با خلوص بالا هستند مانند دارورسانی و ساخت بافتهای مصنوعی کاربردی کنیم.