به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، بخشی از واکنش معاون وزیر خارجه آمریکا درباره توزیع سبد کالا در ایران: «شما در اخبار دیدید که ایران اخیرا به طور قابل مشاهدهای غذا به مردم فقیر در جامعه داد که به نوعی نشان دهنده این است که کاهش هدفمند و محدود تحریمها تاثیر مستقیم بر مردم این کشور داشته است، همانطور که روحانی قول داده بود که این پول صرف اهداف دیگر نشود.» این حداقل تدبیر سیاسی است که در آستانه مذاکرات بسیار مهم و اثرگذاری همچون آنچه میان ایران و غرب و بویژه ایران و آمریکا جاری است، عزت و غرور ملی را حفظ کرده و از بیان دیدگاهها و نقطه نظراتی که ضعف ملی را نمایندگی میکند، بشدت بپرهیزیم. موضوع بسیار مهمی که متاسفانه رئیسجمهور محترم و همکارانشان هیچ اهتمامی نسبت به آن ندارند و حتی در مواردی دقیقا بر عکس آن عمل میکنند که این اقدامات را طبیعتا نمیتوان ناشی از یک تدبیر منطقی دانست، بلکه تدبیری است که اجبارا به جامعه و سایر بخشهای حاکمیت تلقین میشود. توزیع سبد کالا با آن کیفیت بسیار نازل در برنامهریزی، نحوه توزیع در جریان مذاکرات هستهای مهم تیم ایرانی، انتشار خبرهای مربوط به توزیع کارت سهمیا و همینطور اظهارنظرهای متعدد مسؤولان عالیرتبه در دولت مبنی بر «فقر»، «نیاز»، «استیصال» و «مشکلات مالی حاد» مردم، با آخرین اظهار نظر رئیسجمهور تکمیل شد.
آقای روحانی در مراسم بزرگداشت مددکاران میگوید: در کشوری و در جامعهای که بخش بزرگی از مردم ما نیازمند هستند یا به یک تعبیری زیر خطفقر زندگی میکنند، در جامعهای که هنوز برای مواد غذایی اساسیمان نیاز به واردات داریم، برای هیچ ملت و دولتی هیچ افتخار نیست برای نان مردم از بازار دیگران گندم تهیه کند. در سالی که گذشت یعنی سال 92 از آغاز دولت در اولین محاسبه دیدیم نیاز به واردات 7 میلیون تن گندم برای کشور از خارج داریم.
باید از رئیسجمهور محترم این سؤال مطرح شود که چگونه ایشان در آستانه برگزاری دور مهمی از مذاکرات هستهای اینگونه اظهار ضعف و علامتهایی نامساعد از جامعه ایران مخابره میکنند در حالی که هنوز توزیع تحقیرآمیز سبدکالا در رسانههای غربی علیه جمهوری اسلامی بازتاب داشته و در جریان است. آیا اصرار بر تکرار چنین اقدامات و ادعاهایی هرچند تا حدی منطبق با واقعیت جامعه و مسائل اقتصادی پیش روی مردم باشد در شرایطی که نیازمند یک رویارویی مقتدرانه با دشمنان ایران اسلامی در عرصه افکار عمومی و در سطح جهانی هستیم، عملی منطبق با یک عقلانیت سیاسی توسعهیافته است یا ناشی از عزم جزم دولتیها برای تحمیل مذاکره با آمریکا بدون رعایت پیش شرطها در سطوح مدیریتی نظام تلقی میشود؟ صرفنظر از موارد فوق که مهمترین مساله درباره اظهارات آقای رئیسجمهور به شمار میآید و بسیار مخاطرهآمیز است، باید ایشان کمی در آمارهای واردات گندم در سال قبل که در شکل نیز نمایش داده شده است دقت کرده و پاسخ دهند چرا کشور در سال جاری نیازمند واردات این حجم گندم است؟ آمارها نشان میدهد طی سال 1372 تا 1391 متوسط سالانه واردات گندم به کشور رقمی معادل 3 میلیون تن بوده، بالاترین میزان واردات گندم مربوط به سالهای 80 و 91 است که به ترتیب میزان واردات گندم کشور به 8/6 و 7/6میلیون تن رسید و کمترین میزان مربوط به سالهای 84 و 88 است که به ترتیب میزان وارداتی معادل 105 و64 هزار تن به ثبت رسیده است. همچنین بر اساس گزارش فائو و سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، میانگین تولید گندم ایران در فاصله سالهای 2009 تا 2011 برابر با 13 میلیون و 333 هزار تن بوده است و انتظار میرود این میزان در سال 2021 به 15 میلیون و 330 هزار تن افزایش پیدا کند.
این دو نهاد رشد تولید گندم ایران در فاصله سالهای 2002 تا 2011 را منفی 55/0 درصد عنوان و اعلام کردند این رشد در فاصله سالهای 2012 تا 2021 به 27/1 درصد خواهد رسید. در این گزارش میزان واردات گندم ایران در 3 سال قبل از 1391 به طور میانگین دو میلیون و 33 هزار تن برآورد و پیشبینی شده است این میزان در سال 2021 به 2 میلیون و 418 هزار تن افزایش پیدا کند. در همین حال صادرات گندم ایران که در 3 سال گذشته به طور میانگین 567 هزار تن بوده است در سال 2021 به 133 هزار تن کاهش خواهد یافت. به ترتیب گزارشهای فوق و با در نظر گرفتن یک میانگین حدودا 3 میلیونی چطور این آمار به 7 میلیون افزایش پیدا کرده است؟ آیا همچنان دولت به جای ایفای نقشهای مسؤولیتی خود بهدنبال تقسیم تقصیر بهصورت یکسویه علیه دولت قبلی است؟ اگر چه حدودا یک افزایش آمار 2 میلیونی منطقی بهنظر میرسد اما باید درباره 2 میلیون دیگر که در گزارش آقای رئیسجمهور بهصورت متورمی خودنمایی میکند، همچنان به پرسشگری ادامه داد.
چطور با طرح آمارهایی از این دست میتوان تصویری محتاج و مستاصل از کشور ترسیم کرد در حالی که ما نیازمند حفظ عزت نفس و اعتماد به نفس ملی هستیم و در واقع کارکرد اصلی انرژی و فناوری هستهای نیز به بیان رهبر حکیم انقلاب دایر بر همین گزاره بوده است.
منبع: وطن امروز