عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان پس از پایان مذاکرات سه روزه میان ایران و گروه 1+5 در نشستی خبری شرکت کرد تا به سوالات خبرنگاران درباره نحوه مذاکرات و میزان پیشرفت در گفتگوها پاسخ دهد.
به گزارش گروه بین الملل«خبرگزاری دانشجو»؛ عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان پس از پایان مذاکرات سه روزه میان ایران و گروه 1+5 در نشستی خبری شرکت کرد تا به سوالات خبرنگاران درباره نحوه مذاکرات و میزان پیشرفت در گفتگوها پاسخ دهد.
معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: بحثها در این دور از مذاکرات بسیار جدی بود و در فضایی بدون تنش صورت گرفت اما اختلاف نظرها در سطح گسترده وجود داشت. در این دور از مذاکرات پیشرفت محسوسی صورت نگرفت.
وی با بیان اینکه بحثهای خوبی داشتیم ولی پیشرفت خاصی در مذاکرات از این منظر که به نگارش متن برسیم صورت نگرفت، عنوان کرد: به نظر من طبیعی است. این دور از مذاکرات اولین دور رسمی مذاکراتی است. سه دور گذشته بیشتر بحث میکردیم و جلسات تبادل نظر و تبادل ایده داشتیم. از این جلسه رسما وارد مذاکره شدیم و انتظار اینکه در این جلسه به پیشرفتهای زیادی برسیم غیر طبیعی است. طبیعی است که پیشرفت زیادی نباشد.
عراقچی با ذکر این نکته که هر دو طرف مصمم هستیم که مذاکرات ادامه یابد و جریان داشته باشد، گفت: در ماه خرداد یک یا 2 دور مذاکراتی خواهیم داشت. تاریخهای آن مشخص است ولی منتظر تأیید نهایی برخی هیاتها هستیم و بعد از آن اعلام میشود.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای با ذکر این نکته که مذاکرات جریان خواهد داشت، عنوان کرد: در این دور پیشرفت محسوسی صورت نگرفت.
معاون ظریف در خصوص سرنوشت توافق ژنو با بیان اینکه 30 تیر (20 ژولای) گام اول توافق ژنو پایان مییابد، اظهار داشت: اگر تا 30 تیر به نتیجه نرسیم، هنوز شش ماه وقت داریم مذاکرات را ادامه داده و به سرانجام برسانیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده گفت: امیدواریم تا قبل از 30 تیر توافق نهایی حاصل شود. همه مایلند این توافق انجام شود، البته به شرط اینکه تامین کننده خواستههای ما و رعایت حقوق هستهای مردم ما باشد؛ در آن صورت ما به توافق رضایت خواهیم داد.
وی گفت:مهم این است که طرف مقابل با جدیت در صحنه مذاکره است. امیدواریم مذاکرات به شکل منطقی، معقول و واقع بینانه ادامه یابد و در موعد مقرر به نتیجه مطلوب برسد.
عراقچی در پاسخ به سوالی در خصوص اختلافات سیزده گانه تصریح کرد: نمیدانم این اختلافات سیزده گانه از کجا آمده است. بار قبل گفتم بسیار بیشتر از اینهاست. اگر بشماریم بیشتر از اینهاست. اگر اختلاف وجود نداشت نیاز به مذاکره نبود. وظیفه ما رفع اختلافات و رسیدن به متن واحد است. در جلسه اول پیشرفت خاصی نداشتیم امیدواریم در جلسات دیگر برسیم.
وی تصریح کرد: بحث تجهیزات دفاعی ما به هیچ وجه قابل بحث در مذاکره نیست.
معاون وزیر خارجه درباره حضور وندی شرمن در آخرین دور مذاکرات ظریف و اشتون گفت: علت خاصی ندارد. ما با طرف آمریکایی بیشتر از بقیه طرفها در 1+5 مذاکره داریم چون بخش نسبتا قابل توجهی از تحریمها، تحریمهایی است که آمریکاییها اعمال کردند.
عراقچی در پاسخ به سؤالی تصریح کرد: دوستان به گمانه زنیهایی که درباره اختلافات، چگونگی اختلافات، تعداد سانتریفیوژهاو ارقام مختلف توجهی نکنند. چه در خارج از کشور و چه در داخل هیچ کدام از اینها صحت ندارد.
وی گفت: مذاکرات ادامه دارد و اختلافات هم هست و تلاش ما نزدیک کردن دیدگاهها به همدیگر است.
معاون وزیر خارجه در پاسخ به این سوال که فشار خاصی برای اینکه مذاکرات تا 30 تیر به نتیجه برسد، وجود ندارد. ما به توافقی رضایت میدهیم که خواستههایمان تمام و حقوق ملت تامین شود.
وی ادامه داد: همه معتقدند تا پایان 30 تیر فرصت برای رسیدن به توافق فراهم تر است. تلاش همه ما رسیدن به توافق تا قیل از پایان شش ماه اول است. اینکه شش ماه دوم چگونه تمدید شود هنوز در باره آن به جمع بندی نرسیدیم.
عراقچی درباره دیدار کارشناسان قبل از نشست بعدی، گفت: مذاکرات را در همه سطوح ادامه خواهد داشت. بسته به اینکه چه نیازی برای چه موضوعی تعریف شود. آمادگی داریم و برنامه ریزیهایی در این زمینه شده است.
وی درباره تاثیر بحران اوکراین بر مذاکرات با بیان اینکه این موضوع جدی بین المللی است، گفت: تاثیری از این بحران بر مذاکرات ندیدیم.
عضو ارشد تیم مذاکره کننده هستهای در پاسخ به سوالی گفت: در خصوص چشم انداز کلی،چارچوب و اصول آن قبلا در توافق ژنو توافق صورت گرفته است. موضوعاتی در دست مذاکره است که در سه دور وین اینها را بحث و با دیدگاههای هم آشنا شدیم. در این دور از مذاکرات تصمیم ما این است که وارد نگارش متن بشویم. این هدف ما در این دوره از مذاکرات بود که چندان محقق نشد. اختلاف نظرها کماکان بعضا اینقدر گسترده بود که اجازه نداد شروع کنیم به نگارش متن. تا وقتی در هر موضوعی به دیدگاه واحد نرسیم طبعا نگارش متن مقدور نخواهد بود.
وی اضافه کرد: در مذاکرات قبلی همه اختلافات بحث شده بود. از این جلسه بنای ما بر این بود که در موضوعاتی که به راه حل نزدیک شدیم نهایی کرده و نگارش کنیم دنیا به آخر نرسیده و شاید انتظار زیادی باشد که در این جلسه به نگارش برسیم. در جلسات قبل صرفا تبادل ایده می کردیم.
عراقچی ادامه داد: روند مذاکرات سازنده و خوب هست، ولی به نتیجه مشخصی نرسیده است. مذاکرات کاملا جدی است در جریان است و ادامه می یابد.این بدان معنا نیست که مذاکرات به شکست انجامیده است.در ماه خرداد دو دور در نظر گرفته شده که زمان یک دور آن قطعی شده و دور بعدی نیز به محض قطعی شدن اعلام خواهد شد. وی جزییاتی درباره تاریخ برگزاری مذاکرات در خرداد ماه ارائه نداد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه تیم مذاکره کننده 1+5 قدرت تصمیم گیری نداشتند و لحظه به لحظه موارد را با پایتختهایشان چک میکردند که همین باعث کند شدن مذاکرات شده، گفت: در هر مذاکراتی این گونه نیست که هیاتهای مذاکره کننده با اختیار صد در صد در همه موضوعات حاضر باشند. باید بحثها را با پایتختها کنترل کنند ولی اینکه لحظه به لحظه باشد این گونه نیست، نه هیات ما اینگونه است نه هیاتهای آنها. اینکه شش کشور برای هر موضوعی مجبورند مواضعشان را هماهنگ کنند مقداری در کار ما کندی ایجاد میکند که اجتناب ناپذیر است. ما با شش کشور مذاکره میکنیم که باید با موضع واحد با ما صحبت کنند.
سعيد جليلي هم 6 ماه 6ماه مثل شما ميرفت سر ميز مذاکره!
فرقش چي بود؟ هر 6 ماه تعداد سانتريفيوژامون تصاعدي ميرفت بالا!
خودتونو نيگاه کنيد! هر چي داشتيمو فروختين! ديگه سر چي ميخواين به توافق برسين؟
اميدوار شدم
فرقش چي بود؟ هر 6 ماه تعداد سانتريفيوژامون تصاعدي ميرفت بالا!
خودتونو نيگاه کنيد! هر چي داشتيمو فروختين! ديگه سر چي ميخواين به توافق برسين؟