به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، رضا روستا آزاد، رئیس دانشگاه صنعتی شریف در خصوص کمیته پنج نفره وزارت علوم برای تعیین رئیس جدید این دانشگاه گفت: در ابتدا کمیتهای بهصورت مخفیانه از سوی وزارت علوم تشکیلشده بود که دکتر مقداری و دکتر رنجبر هم از اعضای این گروه بودند و قصد داشتند با انتخابات مخفیانه رئیس جدید را تعیین کنند اما وقتی با عدم استقبال بدنه دانشگاه و اعضای هیات علمی مواجه شدند این کمیته منحل شد.
وی در ادامه گفت: وقتی متوجه شدم وزارت علوم قطعاً قصد تغییر رئیس دانشگاه را دارد خودم شخصاً در جلسه شورای دانشگاه ایده تشکیل کمیته انتخاب را مطرح کردم که پنج نفر از نمایندگان دانشکدهها عضو اصلی و دو نفر علیالبدل باشند و این کمیته هفت نفره بهعنوان پیشنهاد، گزینه مورد نظر خود را به وزارت علوم معرفی کند.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف در ادامه با اشاره به آثار منفی کمیتههای تغییر ریاست دانشگاه ها که توسط وزارت علوم تشکیل میشود گفت: این کمیتهها در دانشگاههایی که علنی اقدام کردند آثار منفی به جا گذاشتند و اکنون در دانشگاه صنعتی شریف که این کمیته بهصورت مخفی وارد عمل شده بود و برای انتخاب رئیس جدید اهداف خاصی را دنبال میکرد طبعاً آثار سوء بیشتری بر جای میگذاشت.
روستا آزاد در خصوص افراد پشت پردهی این قضیه افزود: به نظر میرسد شخص وزیر علوم در این قضایا نقش چندانی ندارد و این قضیه از سوی کسانی که خود فرجی دانا را انتخاب کردند مدیریت میشود در عین حال شنیدهایم یکی از کسانی که پشت این قضایا است جعفر توفیقی سرپرست قبلی وزارت علوم است.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهایی که این ماجراها برای دانشگاههای کشور دارد افزود: دانشگاه یک محل وزین علمی است، حتی باید گفت امروزه دانشگاهها فراتر از یک محل علمی محلی برای کارآفرینی و مسائل پژوهشی است و چنین محلی نیاز به ثبات دارد، در دانشگاهها باید فضای نشاط و شادابی علمی حاکم باشد و نباید محلی برای حاشیهها باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه این حواشی باعث میشود درس و علم در اولویتهای اصلی دانشگاه قرار نگیرد گفت: این حواشی باعث میشود که بین اساتید بحث رأی دادن و به چه کسی رأی دادن و حمایت از این و آن به وجود بیاید، و اینکه مثلاً به فلانی رأی بدهیم که حقوق اساتید را افزایش دهد یا به فلانی رأی بدهیم که مسائل صنفی بهتر بشود، این کار نه درشان دانشگاه است و نه درشان دانشجویان.
روستا آزاد در رابطه با آثار منفی و اغراض برخی در انتصاب رئیس دانشگاه از طریق انتخابات گفت: وقتی از طریق انتخابات رئیس یک دانشگاه مشخص شود اگر مورد تأیید وزیر نباشد موجب میشود دانشگاه مقابل وزیر بایستد و اگر مورد تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی نبود، دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی مقابل هم بایستند، که این نحوه عملکرد با اعتراض شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز همراه شد.
وی در پایان گفت: به نظر میرسد عدهای قصد دارند کاری کنند شورای عالی انقلاب فرهنگی مقابل دانشگاه بایستد چرا که شورا حق دارد فرد انتخابی را بپذیرد یا نپذیرد اما با این کار در صورت رد گزینه انتخابی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی مقابل هم میایستند.