در ادامه تغییرات اتوبوسی روسای دانشگاهها از طریق وزارت علوم و پس از ماجراجویی و حاشیهسازی عدهای خاص برای دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، شهید چمران اهواز، دانشگاه سیستان و چند دانشگاه دیگر کشور هفته گذشته این بار داس وزارت علوم به دانشگاه کردستان رسید، و کمیته نظارت و ارزیابی وزارت علوم این بار به سراغ رئیس این دانشگاه رفت تا با شیوه معمول خود با ایجاد حواشی و اختلال در روند علمی و طبیعی دانشگاه کردستان رئیس این دانشگاه را نیز تغییر دهد.
بر همین اساس جهانشیر امینی رئیس دانشگاه کردستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، در خصوص کمیته نظارت وزارت علوم که هفته گذشته وارد این دانشگاه شده بود و باعث ایجاد حاشیههایی در این دانشگاه شده بود گفت: این کمیته هفته گذشته بهعنوان نظارت و ارزیابی وزارت علوم وارد دانشگاه شد و از عدهای خاص برای تغییر رئیس دانشگاه نظرخواهی کرد.
وی با اشاره به اینکه باید فضای نظرسنجی برای همه وجود داشته باشد گفت: در دانشگاه کردستان تقریباً بیش از ۹۰ درصد از هیات علمی با نحوه مدیریت موافق هستند و شاید حدود ۱۰ درصد مخالف یا منتقد وجود داشته باشد که این امر طبیعی است، نباید برای تصمیمگیری در مورد مسائل دانشگاه یا تغییر رئیس دانشگاه فقط از عدهای خاص نظرخواهی و نظرسنجی شود.
رئیس دانشگاه کردستان همچنین افزود: صدای مخالف همیشه بلند است و شنیده میشود حتی اگر دو نفر باشند که منتقد یا مخالف باشند اما به موافقین حتی در صورت اکثریت چون حرفی ندارند توجه نمیشود.
امینی در ادامه گفت: تغییر حق وزیر است اما این تغییر باید مدیریت شود و درست انجام شود نه با نگاه و جهتگیری خاص، افراد منصف باید دراینباره نظر بدهند، افرادی که سالها در هیات علمی بودهاند و با مسائل دانشگاه آشنایی دارند نه کسانی که سابقه عضویتشان در هیات علمی دو ماه بیشتر نیست.
وی با اشاره به اشتباه بودن فرایند موجود گفت: فرایند جدید تغییر رئیس دانشگاهها و انجام آن بهصورت یکسان برای همه کشور درست نیست و بهطور کلی تعیین رئیس دانشگاهها از طریق انتخابات باعث میشود رئیس منتخب، نماینده گروهی خاص باشد و در جهت اهداف گروه طرفدار خود عمل کند نه در جهت مصالح کل دانشگاه و همه اعضای دانشگاه.
رئیس دانشگاه کردستان با اشاره معضلات این نحوه عملکرد گفت: این نحوه انتخاب همچنین باعث میشود اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی گزینه انتخابی را نپذیرفت دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی مقابل هم بایستند و بین آنها اختلاف به وجود بیاید. و دیدیم که شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز به این نحوهی عملکرد معترض شده بود.
امینی در پایان گفت: این نحوه عملکرد باعث میشود دانشگاهها درگیر مسائل حاشیهای شوند و از فضای علمی و پژوهشی دور شوند.