به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»،سردبیر روزنامه القدس العربی اعلام کرد آنچه مضحک است نشست وزرای خارجه کشورهای معارض سوریه است و نه برگزاری انتخابات در این کشور.
عبدالباری العطوان ضمن تحلیلی در روزنامه رایالیوم، واکنش غیرعادی وزرای خارجه شرکتکننده در نشست موسوم به «دوستان سوریه» در قبال انتخابات سوریه را نشانه خشم و هراس آنان از نتایج این انتخابات دانست و بیانیه پایانی این نشست را «مضحک» نامید.
عبدالباری عطوان با اشاره به تبلیغات گسترده دشمنان دولت و ملت سوریه علیه انتخابات آتی ریاست جمهوری در این کشور نوشت: برخلاف ادعای جانکری و وزرای شرکتکننده در نشست لندن، انتخابات سوریه مضحک نیست، بلکه نشست وزرای خارجه «دوستان سوریه» در لندن و بیانیه پایانی آن را باید مضحک و مایه تمسخر نامید.
جانکری وزیر خارجه آمریکا پس از آغاز تبلیغات انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری سوریه دچار هذیانگویی شده است. وی این انتخابات را توهینآمیز، مضحک و فریبکارانه نامید تا جایی که این عبارات در بیانیه پایانی وزرای عرب و اروپایی شرکتکننده در به اصطلاح گروه «دوستان سوریه» هم نمود یافت. اما باید از آنان پرسید که اگر چنین است، چرا جانکری و همقطارانش تا این حد به این انتخابات توجه و اهتمام دارند و آن را محور اصلی بیانیه پایانی نشست لندن قرار دادهاند؟!
عطوان افزود: پاسخ کاملاً آشکار و ساده است؛ چون برگزاری انتخابات سوریه، (با وجود تمامی فشارهای وارده از سوی مخالفان به منظور ایجاد شک در سلامت و مشروعیت آن)، دولت، رئیسجمهور و وزیر خارجه آمریکا و معارضین سوری و وزرای خارجه حاضر در نشست لندن را به «درد» آورده است.
این تحلیلگر فلسطینی در ادامه خاطرنشان کرد: دولتهایی که در آمریکا به قدرت رسیدند و وزرای خارجه آنها، درباره انتخابات ریاست جمهوری در مصر در زمان حسنی مبارک رئیس جمهور مخلوع این کشور و همچنین انتخابات پارلمان مصر- که مخالفان اسلامگرا در آن حتی یک کرسی به دست نیاوردندـ سکوت مطلق اختیار میکردند، چرا که «مبارک»، همپیمان و ستون خیمه سیاستهای استراتژیک آمریکا در منطقه بود، اما درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه این همه جنجالآفرینی میکنند.
عطوان در ادامه مینویسد: آنچه مسخره به نظر میرسد، نه انتخابات ریاست جمهوری سوریه، بلکه اقدام کشورهای گروه «دوستان سوریه» است که به شورش دعوت کرده و حتی ادعا نمودند که مانند آنچه در لیبی انجام دادند، برای «یاری» آنان مداخله نظامی خواهند کرد، اما از ترس شکست و احتمال وارد شدن زیان به رژیم صهیونیستی در چنین جنگی، هیچ کاری انجام ندادند.
رایالیوم در پایان تأکید کرد: اقدام مقامات اردن در لغو ممنوعیت شرکت سوریهای ساکن اردوگاه زعتری در انتخابات ریاست جمهوری کشورشان شگفتانگیز بود، و این در حالی است که رای دادن بسیاری از اهالی اردوگاه به نفع اسد، عجیب نیست، چرا که بسیاری از این آوارگان، از اقدامات گروههای معارض و دوستان دروغگو، کلاهبردار و پست آنان در گروه موسوم به «دوستان ملت سوریه» سرخورده و ناامید شده و بازگشت بیش از 150 هزار نفر به شهرها و روستاهایشان در سوریه بهترین دلیل بر این مدعاست.
یادآور میشود پیش از این روزنامه النهار از قول یک مقام اروپایی فاش کرد اروپا خواستار پذیرفتن بشار اسد بدون برگزاری انتخابات شده اما ایران به برگزاری انتخابات در سوریه اصرار دارد.
منبع: کیهان