دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی از ارسال پیش نویس سند توسعه صنایع دریایی کشور خبر داد و گفت: پیش نویس این سند برای تصویب به دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» محمد سعید سیف در نشست مشترک با تشکلها و فعالان صنایع دریایی و شرکتهای دانش بنیان از تلاش این ستاد برای هم افزایی بیشتر میان شرکتهای دانش بنیان در حوزه علوم دریایی، افزود: صنعت دریایی از جمله بخشهای استراتژیک و حساس کشور به شمار میرود که باید با ایجاد وحدت رویه در میان بخشهای مختلف فعال در این حوزه، توجه و نگاه مسئولان را به موضوع صنایع دریایی و لزوم حمایت از آن جلب کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان و ارایه تسهیلات و امکانات لازم به این شرکتها را از جمله وظایف و مسئولیتهای ستاد توسعه دریایی دانست و اظهار داشت: پرداخت تسهیلات بانکی با نرخ سود پایین و تامین بودجههای پژوهشی در حوزه فعالیتهای دانش بنیان از اقداماتی است که در این ستاد به انجام خواهد رسید و نگاه صرفا صنعتی به فعالیتهای مربوط به دریا نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه بسیاری از موضوعات شرکتهای دانش بنیاد در حوزه دریا، بکر و دست نخورده باقی مانده است، ادامه داد: با وجود بکر بودن این حوزه فعالیت شرکتهای دانش بنیان در کشور دارای سابقه است که تلاش میشود در قالب سند ملی توسعه صنایع دریایی کشور فعالیتها ساماندهی و به این بخش هدایت شود.
سیف از تدوین پیش نویس سند ملی توسعه دریایی کشور خبر داد و یادآور شد: پیش نویس این سند برای تصویب نهایی به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است و ضرورت دارد تشکلها با مطالعه این پیش نویس نسبت به ارایه نظرات اصلاحی خود اقدام کنند تا پس از تصویب زمینه برای اجرای آن از سوی بخش خصوصی فراهم شود.
وی تصویب و اجرای این سند را منجر به تعهد دولت و مجلس در حمایت از شرکتهای دانش بنیان در این بخش عنوان کرد و افزود: برای تدوین سند ملی توسعه دریایی کشور، اسناد 12 کشور مورد مطالعه قرار گرفته و نسبت به تطبیق آنها اقدام و در نتیجه رویکردهای ارزندهای در برنامه توسعه دریایی کشور پیش بینی شده است.