محققان کشور با استفاده از موجودات آبزی و حشرات نوعی مکمل غذایی را تولید کردند که ضمن کاهش رشد میکروارگانیسمها جایگزین مناسبی برای آنتی بیوتیکها هستند.
امیر میمندیپور، مجری طرح در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به تولید مکملهای غذایی نانوپلیمری،گفت: این مکمل غذایی برای دام و طیور تولید شده است که جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکها در خوراک دام و طیور به شمار میرود.
وی به بیان ضرورت استفاده از آنتی بیوتیکها در دامپروریها اشاره کرد و اظهار داشت: برای کاهش مشکلات ناشی از استرسهای محیطی چون شیوع برخی از بیماریها در دامپروریها و مرغداریها، در طول دوره پرورش از درصدهای پایین آنتیبیوتیک استفاده میشود.
میمندیپور، به بیان مضرات استفاده از آنتیبیوتیکها در خوراک دام پرداخت و خاطر نشان کرد: استفاده از آنتیبیوتیکها موجب تجمیع آن در بافتهای بدن دام خواهد شد که این امر مشکلاتی را برای انسان به همراه دارد.
مجری طرح، ایجاد مقاومت بدن دام در برابر باکتریها و میکروبها را از دیگر پیامدهای استفاده از آنتیبیوتیکها ذکر کرد و ادامه داد: به دلیل مقاوم شدن باکتریها در برابر انواع آنتی بیوتیکها امروزه در بیشتر کشورها تلاش در حذف این نوع داروها دارند.
وی افزود: از این رو محققان درصدد تولید مکملهای غذایی نانوپلیمری به عنوان جایگزین مناسبی برای آنتیبیوتیکها هستند تا علاوه بر توقف رشد میکروارگانیسمها، میزان آلودگیها را کاهش دهد.
میمندیپور، با اشاره به جزئیات مکمل غذایی تولید شده، خاطر نشان کرد: مکمل غذایی تولید شده ترکیبی پلیمرهای زیستی طبیعی تولید شده از کیتازون است که از پوست حشرات، سخت زیستان دریازی، انواع مشتقات پلیمری و اسانسهای گیاهان دارویی گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه این مکمل غذایی به صورت اسپری و پودری تولید شده است، اضافه کرد: این مکملها هیچ گونه مشکلی برای دام و انسان به عنوان مصرفکننده ایجاد نمیکند.