کد خبر:۳۱۸۲۹۹

اتحادیه اروپا در خطر است

برای نخستین‌بار پس از ظهور نازیسم و فاشیسم در اروپای پس از جنگ جهانی اول، ملی‌گرایان افراطی و راستگرایان تندرو در حال خیزشی سراسری در تاریخ ۱۰۰ ساله معاصر اروپا هستند.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، انتخابات پارلمانی اروپا امروز در حالی آغاز می‌شود که طبق نظرسنجی‌های انجام شده، مجموعه احزاب منتقد اتحادیه اروپا از چپ و راست، نیروی بزرگی در پارلمان خواهند شد اما آیا این به معنای قدرت گرفتن مخالفان ادامه حیات اتحادیه اروپا در پارلمان خود این اتحادیه خواهد بود؟ آیا منتقدان اتحادیه اروپا در انتخاب رئیس کمیسیون اروپا نقش اساسی خواهند داشت؟ و آیا سیاست‌های سختگیرانه‌ای درباره مهاجرت و بازار مشترک اروپایی در پیش خواهند گرفت؟ آیا با این روند سومین اتحادیه بزرگ قاره‌ای تاریخ معاصر جهان (پس از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی) از درون فروخواهد پاشید؟

 

البته برخی احزاب منتقد، طرفدار اتحادیه اروپا هستند اما به شرط حفظ استقلال دولت‌های ملی و همکاری بر اساس تجارت آزاد. آن‌ها مخالف یکپارچگی سیاسی اتحادیه‌اند. برخی که ملی‌گرا‌تر هستند حذف یورو به عنوان پول واحد و کنار نهادن توافق شینگن را مطرح می‌کنند. آن‌ها می‌گویند کنترل مرزهای داخلی اتحادیه اروپا دیگر وجود ندارد و مرزهای خارجی نیز به اندازه کافی کنترل نمی‌شود. بحران اقتصادی و اجرای سیاست‌های ریاضتی در اغلب کشورهای اروپایی، سبب شده موضع‌گیری‌های سیاسی عمومی در جامعه نیز تغییر کند. کار‌شناسان می‌گویند، با توجه به عدم موفقیت احزاب چپ برای کنترل بحران موجود، به نظر می‌رسد دست‌راستی‌ها و حتی ملی‌گرایان افراطی نظیر شبه‌نازی‌های آلمان از شانس بیشتری برای حضور در پارلمان اروپا برخوردار باشند. روی کار آمدن یک دولت شبه‌نازی در اوکراین (البته با کودتا) و سپس پیروزی ملی‌گرایان افراطی مجارستانی در ماه‌های اخیر پیش‌درآمدی بر ظهور ملی‌گرایی شدید در قاره‌ای است که گمان می‌رفت زیر چ‌تر یک اتحادیه واحد بر مرز‌ها و ملیت‌ها غلبه کرده است. کار به جایی کشیده که دولت آنگلا مرکل از کرسی گرفتن نئونازی‌های آلمان در پارلمان اروپا به وحشت افتاده است. از وقتی بحران مالی و شروع رکود اقتصادی در اروپا چند ماه پس از انتخابات پارلمانی اروپا در سال 2009 به اوج خود رسید، بیشتر کشورهای عضو اتحادیه را تحت تاثیر خود قرارداد. بیشترین میزان آسیب‌ها به کشورهای جنوب اروپا از قبیل قبرس، یونان، ایتالیا، اسپانیا، ایرلند و پرتغال وارد شد.


نئونازی‌های یونان
در یونان حزب راست افراطی فجر طلایی که در حال حاضر 6 تن از اعضای آن به اتهام فساد مالی در زندان به سر می‌برند، در انتخابات منطقه‌ای و شهرداری‌های هفته گذشته در شهر آتن موفق به کسب 16 درصد آرا شد. ایلیا پاناگیوتاروس، کاندیدای این حزب در انتخابات پارلمان اروپا در نشستی گفت: «برای نخستین‌بار طی دهه‌های اخیر، پارلمان اروپا جالب توجه خواهد بود چراکه شاهد حضور احزاب ملی‌گرا در آن خواهیم بود که از سراسر اروپا در آن حضور می‌یابند تا جلوی تمام اعمال کنترل نشده بانکداران را بگیرند». این حزب از مخالفان جدی سیاست‌های مهاجرپذیری است. طی سال‌های گذشته بارهای اعضای این حزب که از سوی مخالفانشان نئونازی‌های یونان نیز نامیده می‌شوند به فروشگاه‌هایی که توسط مهاجران اداره می‌شده، حمله کرده‌اند. دیمیتری سوتیروپولوس، تحلیلگر سیاسی می‌گوید: «اتحادیه اروپا با پیشرفتهایی مواجه بود که البته برای گروه‌های کم‌درآمد و نسل‌های جوان در این منطقه کافی نبوده است و این به معنای فرصت دادن به گروه‌های پوپولیستی است که به درک ساده انگارانه‌ای از سیاست نیاز دارند.»


پیشتازی جبهه ملی فرانسه
ماری لوپن، رهبر حزب ملی‌گرای فرانسه در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا گفت: «ما می‌خواهیم صاحب کشور خود باشیم. اتریشی‌ها هم می‌خواهند صاحب اتریش باشد، بلژیکی‌ها هم می‌خواهند صاحب بلژیک باشند و این حس کاملا مشروع و قانونی است». جبهه ملی فرانسه امیدوار است در انتخابات پارلمانی اتحادیه اروپا 20 کرسی از مجموع 74 کرسی فرانسه را به‌دست آورد. جبهه ملی فرانسه هم اکنون فقط 2 کرسی در پارلمان اتحادیه اروپا در اختیار دارد. جبهه ملی فرانسه که به احساسات تند ملی‌گرایی مشهور است با هرگونه مهاجرت اتباع خارجی به این کشور مخالفت است. این حزب با ظهور و بروز نمادهای مربوط به فرهنگ‌ها و مذاهب دیگر به جز فرانسه مخالفت می‌ورزد. نظرسنجی‌های به عمل آمده حاکی از آن است که حزب «جبهه ملی» فرانسه به رهبری «ماری لوپن» دوشادوش حزب سوسیالیست حاکم در فرانسه در این انتخابات پیش می‌رود. «ماری لوپن» رهبر حزب جبهه ملی فرانسه همچنین گفت: ما می‌خواهیم فرانسه شکل فرانسه باشد. این درحالی است که در انتخابات شهرداری‌ها که چندی پیش در شهرهای فرانسه برگزار شد نمایندگان جبهه ملی توانستند در برخی مناطق و شهر‌ها بیش از حد انتظار به موفقیت دست یابند.


راستگرایان افراطی هلند
خیرت ویلدرز، رهبر حزب راستگرای افراطی هلند که مخالف اتحادیه اروپاست، در خارج از ساختمان پارلمان اروپا، به‌طور سمبولیک و به نشانه خواست حزبش برای خروج از اتحادیه، ستاره‌ای را از پرچم اتحادیه برید. ویلدرز در ادامه گفت: «ما بروکسل و اتحادیه اروپا را نمی‌خواهیم و من این ستاره را به شهروندان هلند بازمی‌گردانم که نشان دهم به این پرچم اروپایی نیاز نداریم و به پرچم خودمان افتخار می‌کنیم». حزب ویلدرز در هلند در صدر قرار گرفته است. او قصد دارد با اتحاد با دیگر احزاب راستگرا در پارلمان اروپا، اتحادیه اروپا را به گفته خودش از درون، ویران کند. به گزارش یورونیوز ممکن است حزب ویلدرز در هلند پیروز باشد. هر چند مخالفان اتحادیه اروپا در سطح اتحادیه به اکثریت دست نخواهند یافت اما بدون تردید نفوذشان را گسترش خوهند داد.


جنبش 5 ستاره؛ پدیده جدید ایتالیا

در ایتالیا نیز جنبش 5 ستاره پدیده جدیدی است که در انتخابات اخیر این کشور نیز حاضر به ائتلاف با هیچ‌یک از احزاب راست یا چپ نشد. گروهی از مردم ایتالیا این حزب را امیدی برای حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور خود می‌دانند. بپه گریلو، رهبر این حزب در نشست‌های خود همواره نه تنها احزاب راست بلکه سوسیالیست‌ها را نیز مورد انتقاد قرار داده است. وی می‌گوید: «ما می‌خواهیم اروپایی برای شهروندان اروپایی بسازیم. همچنین می‌خواهیم سطح آگاهی‌های اروپایی را برای 500 میلیون شهروندی که هیچ چیز درباره اروپا نمی‌دانند، افزایش دهیم». وی در نشست مردمی خود پیش از انتخابات پارلمان اروپا از تغییرات سیاسی در اتحادیه گفت و با خطاب قرار دادن مارتین شولتز، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا فریاد زد که «ما می‌آییم.»

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار