به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، دویچه وله با انتشار گزارشی به نقل از برخی رسانههای آلمانی اعلام کرد از پناهندگان به عنوان منابع اطلاعاتی اداره امنیت این کشور استفاده میشود و با وجود افشای این فعالیت 50 ساله، جمعآوری اطلاعات از این طریق ادامه خواهد داشت.
اداره امنیت فدرال آلمان زیرمجموعهای دارد که دهها سال از پناهندگان این کشور اطلاعات جمعآوری میکرده است. با وجود این که این زیرمجموعه در آستانه برچیده شدن است، اما بازجویی از پناهجویان تاکنون متوقف نشده است.
دویچه وله نوشت: پایان ژوئن 2014 (9 تیر 93) و با برچیده شدن اداره جمعآوری اطلاعات از پناهندگان در آلمان، یکی از فصلهای تاریخ اطلاعاتی و امنیتی آلمان به پایان میرسد. این نهاد که زیرمجموعه اداره اطلاعات و امنیت فدرال بود، بیش از 50 سال بیسر و صدا به کار خود ادامه داد؛ تا این که در نوامبر 2013 برملا شد در این نهاد از پناهجویان به صورت سازمان یافته اطلاعات جمعآوری میشود. دولت آلمان اندکی بعد اعلام کرد که این اداره برچیده میشود.
منتقدان اما میگویند پایان کار این نهاد به معنای پایان بخشیدن به پرسوجو از پناهجویان نیست. یان کورته، نایب رئیس فراکسیون چپها در پارلمان آلمان، به دویچه وله میگوید: «به جای بررسی عملکرد و تغییر در رویکرد این اداره، به بدترین شکل ممکن برای انحراف افکار عمومی تلاش میشود. اداره امنیت فدرال فقط تابلوی اتاقها را عوض میکند اما سوء استفاده از افراد در تنگنا متوقف نخواهد شد».
به نوشته خبرگزاری آلمان، دولت این کشور در پاسخ به پرسش فراکسیون چپها در پارلمان تصریح کرده که نهادهای امنیتی در آینده نیز میتوانند از پناهجویان در آلمان اطلاعات بگیرند. گذشته از این، اداره مهاجران و پناهجویان آلمان نیز اطلاعات پناهجویان را در اختیار سرویس امنیت داخلی آلمان میگذارد.
منتقدان میگویند مشکل این جاست که به پناهندگان القا میشود که پرسشها در جهت بررسی پرونده شخصی آنان است، در حالی که اطلاعات کسب شده در خدمت فعالیتهای امنیتی قرار میگیرند.
اداره امنیت فدرال آلمان در ماه نوامبر 2013 به دویچه وله اعلام کرد اطلاعات به دست آمده از پناهجویان در صورت نیاز در اختیار نهادهای امنیتی کشورهای همپیمان نیز قرار میگیرند؛ روندی که با برچیده شدن اداره پرسوجو از پناهندگان هم ادامه خواهد یافت.
بنابر گزارش روزنامه آلمانی «زود دویچه تسایتونگ» و «شبکه رادیو و تلویزیون شمال آلمان» (NDR) ایالات متحده در گذشته برای حملات هدفمند با پهپاد از اطلاعات به دست آمده از پناهجویان در آلمان استفاده کرده است. منتقدان این حملات را کشتن بدون محاکمه و ناقض حقوق بینالملل میدانند.
آنچه مسلم است این که جمعآوری اطلاعات از پناهجویان فعلاً متوقف نمیشود. این که این پرس و جو در آینده چه ابعادی خواهد داشت یا چه کسانی از پناهجویان پرس و جو میکنند و آیا خود را به پناهجویان معرفی میکنند هم هنوز مشخص نیست. اداره اطلاعات و امنیت آلمان به «دلایل اطلاعاتی» پاسخ روشنی به این پرسشها نمیدهد.
منبع: کیهان