کد خبر:۳۱۸۶۹۸
تولید غذای طیور از ضایعات کارخانجات قند از سوی محققان کشور
پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات با استفاده از میکروارگانیسمها از تصفیه گل کارخانجات قند، موادی برای تولید کود و جیره غذایی مرغهای تخمگذار تولید کردند.
مونا ورعی، مجری طرح در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه این تحقیقات در قالب پایان نامه دوره کارشناسی ارشد اجرایی شده است، گفت: در این تحقیقات اقدام به بررسی روند حذف مواد آلی و تصفیه گل فیلتر خلاء کارخانجات قند با استفاده از میکرو ارگانیسمهای هوازی شده است.
وی ضایعات اصلی تولید شکر را «کیک فیلتر» دانست و ادامه داد: زمانی که شربت نیشکر با استفاده از هیدروکسید کلسیم تصفیه میشود، این ماده در شربت به همراه نمکهای غیرآلی رسوب کرده و در فرآیند تصفیه سازی معلق خواهد شد که با استفاده از فیلترهای خلاء از شربت جدا میشود.
ورعی کاهش پسابهای صنعتی کارخانجات قند و تصفیه کنندگان شکرخام، کاهش هزینه حمل و نقل دفع ضایعات صنعتی، حذف بوی نامناسب و مواد آلی موجود در گل فیلتر خلاء در اثر انباشت ضایعات و کاهش هزینه دفن پسابها را از اهداف این طرح نام برد و یادآور شد: در این تحقیق موفق به تولید کربنات کلسیم با خلوص بالا شدیم که در تولید کود و صنایع کاغذ سازی و جیره غذایی مرغهای تخمگذار کاربرد دارد.
مجری طرح به بیان نتایج بدست آمده از این تحقیقات اشاره کرد و افزود: با استفاده از میکروارگانیسمهای طبیعی موجود در گل و با توجه به ویژگی سخت دوست بودن آنها، بدون صرف هزینه جهت خرید میکروارگانیسمهای دیگر و تلقیح آنها به گل و بدون صرف هزینه جهت جابه جایی گل میتوان با قرار دادن گل فیلتر خلاء در مکانهای سرپوشیده بدون افزودن آب و یا تغییر pH آن و در یک مدت زمان کوتاه، به هدف کاهش موادآلی و آلودگی محیط زیست نایل شد.
ورعی گفت: همچنین در این تحقیق اثبات شد که علاوه بر کاهش هزینههای ذکر شده، از این ضایعات با توجه به غنی بودن آن از کربنات کلسیم، پس از حذف کردن مواد آلی موجود در آن میتوان کربنات کلسیمی با درجه خلوص بالاتر و با کیفیت بهتر استخراج کرد و از ماده بدست آمده در سایر صنایع مورد نیاز همچون جیره غذایی مرغان تخمگذار استفاده کرد. این امر سبب افزایش ارزش افزوده کارخانجات قند میشود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.