معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تجاری سازی را یکی از فرآیندهای استفاده از علم و فناوری دانست و گفت: توسعه فضای مجازی نقش موثری در استفاده از فناوریهای حوزه زیستی دارد از این رو ایجاد تسهیلات در این زمینه از اهداف دولت است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر سورنا ستاری در نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران با اشاره به تعداد نخبگان در حوزه بایوتکنولوژی، افزود: یکی از مهمترین منابع استفاده از ظرفیت نخبگان در کشور، ارتباط گیری با انجمنهای علمی و استفاده از ظرفیتهای انجمنهای علمی است. بر همین اساس استفاده از فناوریهای جدید در حوزه زیست فناوری هنر ما است و به ما کمک میکند تا بتوانیم بازار این حوزه را به دست بگیریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، با انتقاد از عدم جذب مناسب نخبگان در کشور، اظهار داشت: این موضوع یکی از مشکلاتی است که باید برای رفع آن چارهای اندیشید. دولت باید برای ایجاد انگیزه در نخبگان و جذب آنها در حوزه علم و فناوری تلاش و شرایط به کارگیری و استفاده از آنها در کشور را فراهم کند.
وی با اشاره اهمیت توسعه فضای مجازی در این حوزه خاطر نشان کرد: یکی از کارهای ما برای استفاده کامل از حوزه زیست فناوری، توسعه فضای مجازی است که کمک موثری به ما در شناسایی و استفاده از فناوریها میکند.
ستاری فعالیتهای ستاد زیست فناوری را در دو حوزه تحقیقات در مرز دانش و تجاری سازی علم ذکر کرد و یادآور شد: تجاری سازی یکی از مهمترین فرآیندهای استفاده از علم و فناوری است که میتواند در زندگی افراد تاثیرگذار باشد.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به راهکارهای حمایت از تحقیقات و فناوری در حوزه زیست فناوری و شناسایی نخبگان، اضافه کرد: وظیفه و هدف دولت ایجاد تسهیلات مناسب در حوزه زیست فناوری است که این کار با توسعه شرکتهای دانش بنیان در تمام ستادهای فناوریهای راهبردی و از جمله زیست فناوری امکان پذیر میشود.