دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با بیان اینکه در حال حاضر تعداد شرکتهای دانش بنیان در کشور 420 شرکت است که این تعداد باید 10 برابر شود، گفت: برای کسب 3 درصد بازار زیست فناوری نیاز به صرف 60 میلیارد دلار است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» دکتر مصطفی قانعی در نخستین کنگره بینالمللی و سیزدهمین کنگره ژنتیک ایران با تاکید بر اینکه تعداد شرکتهای دانشبنیان حوزه زیست فناوری باید از 420 شرکت به عدد 4 هزار برسد تا بتوانیم از ظرفیت های موجود در کشور بهره کامل ببریم، افزود : در حال حاضر 3 هزار و 700 شاغل و متخصص در بخش بیوتکنولوژی فعال هستند که این تعداد نیز باید به 37 هزار نفر افزایش یابد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با بیان اینکه 6 وزارتخانه در کشور با حوزه زیست فناوری مرتبط هستند، اظهار داشت: همچنین 420 شرکت دانش بنیان، 37 مرکز رشد و پارک علم و فناوری، 80 رشته دانشگاهی، 150 آزمایشگاه، 12 رشته پزشکی، 22 رشته در مقطع فوق لیسانس و 12 رشته در مقطع دکتری در حوزه زیست فناوری فعالیت میکنند.
وی با اشاره به برنامههای حمایتی این ستاد از حوزه زیست فناوری، خاطر نشان کرد: ما مکلف شدهایم که بر اساس قانون مصوب شورای انقلاب فرهنگی، اقتصاد زیستی را به گونهای طراحی کنیم که 3 درصد بازار زیست فناوری را از آن خود کنیم که هزینه این کار 60 میلیارد دلار است.
قانعی، با بیان اینکه باید شرایطی در کشور فراهم شود که هر توانمندی به شرکت دانش بنیان تبدیل شود، ادامه داد: 1200 سال پیش جابربن حیان شاگرد امام صادق اعلام کرده است؛ میشود حیواناتی خلق کرد که در طبیعت وجود ندارد و این جمله به ما یادآوری میکند که حوزه زیست فناوری از گذشته اهمیت داشته و در اسلام نیز بر آن تاکید شده اشت.