معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان از تولید اعضای بدن با استفاده از ژن انسانی در بدن حیوانات خبر داد و گفت: علاوه بر این به دستاوردهای مطلوبی در زمینه ترمیم ضایعات استخوانی با استفاده از سلولهای بنیادی رسیدیم.
دکتر عبدالحسین شاهوردی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، سلول درمانی را یکی از روشهای درمانی نام برد و گفت: با استفاده از این روش در تلاش هستیم تا روشهای درمانی نوینی را برای برخی از بیماریها عرضه کنیم؛ ضمن آنکه مطالعاتی در زمینه مهندسی بافت برای ترمیم ضایعات استخوانی در دستور کار داریم.
معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان ترمیم ضایعات استخوانی را از نمونههای این تحقیقات دانست و در این باره توضیح داد: در این تحقیقات با استفاده از روش مهندسی بافت در صدد هستیم تا با به کارگیری داربستهای پلیمری، اقدام به ترمیم ضایعات استخوانی کنیم که در این زمینه گامهای موثری برداشته شده است.
وی تولید اعضای بدن انسان در بدن حیوان را از دیگر اقدمات این پژوهشگاه نام برد و یادآور شد: در این روش حیوان به لحاظ ژنتیکی آماده سازی میشود، به این معنا که ژنی که مسئول تولید بافت مورد نظر است در جنین حیوان خاموش میشود و در عین حال ژنی که مسئول تولید بافت انسانی است به جنین تزریق میشود.
شاهوردی اضافه کرد: در مراحل تکوین حیوان، ژن انسانی مسئول تولید کلیه که در بدن حیوان روشن است فعال و اقدام به تولید اعضای بدن از ژن انسانی خواهد کرد، به این ترتیب در مراحل تکوین، مثلاً «کلیه» در بدن این حیوان شکل میگیرد، البته از ژن انسانی که قبلاً از یک انسان گرفته شده است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه رویان تولید اعضای بدن انسان در بدن حیوان را از تحقیقات نوین پژوهشگران این پژوهشگاه دانست و خاطرنشان کرد: این پروژهای است که در سطح بین المللی در حال انجام است و از جمله تحقیقات نوینی است که در دستور کار محققان دنیا قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این تحقیقات نیز از یک سال قبل در پژوهشگاه رویان آغاز شده است، یادآور شد: این تحقیقات در دستور کار قرار دارد و در فاز اولیه تحقیقاتی است و زمان نیاز دارد تا این پروژه به نتایج مطلوب برسد، ولی حرکت آغاز شده است.
شاهوردی با بیان اینکه همراه با این تحقیقات، مطالعه در زمینه مهندسی بافت در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: در این زمینه گامهای موثری، بویژه در ترمیم ضایعات استخوانی برداشته شده است.