با توجه به اینکه ایران از 365 روز 300 روز آفتابی دارد از این رو دانشگاه صنعتی شیراز با راه اندازی نیروگاه خورشیدی اقدام به تامین برق مورد نیاز خود از طریق انرژِی خورشید کرد.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، انرژی خورشیدی یکی از منابع انرژیهای تجدید پذیر است. میزان تابش انرژی خورشیدی در نقاط مختلف جهان متغیر است ولی این میزان در کمربند خورشیدی زمین به بیشترین حد میرسد.
در ایران نیز 300 روز آفتابی دارد و متوسط تابش در بیش از دو سوم کشور 4.5 تا 5.5 کیلو وات ساعت بر متر مربع در روز است. از این رو ایران یکی از کشورهای با پتانسیل بالا در زمینه انرژی خورشیدی معرفی شده است. برخی از کارشناسان بر این باورند که در صورت تجهیز مساحت بیابانی ایران میتواند انرژی مورد نیاز بخشهای گستردهای از مناطق را تأمین و در زمینه صدور انرژی برق نیر فعال شود.
از این رو ایران یکی از مستعدترین نواحی پرتابش است که استفاده از تجهیزات خورشیدی چون سیستمهای قتوولتائیک میتواند بخشی از انرژی مورد نیاز کشور را تأمین کند.
یکی از نواحی مناسب به لحاظ تابش خورشید شیراز است که با توجه به این پتانسیل اقدام به راه اندازی نیروگاه فتوولتائیک 4 کیلو واتی در دانشگاه صنعتی شیراز شده است.
هدف از اجرای این طرح توسعه کاربرد و فناوری انرژیهای تجدیدپذیر و انرژی فتوولتائیک، ایجاد بستری برای پژوهش و توسعه دانش و کاربرد انرژی فتوولتائیک در دانشگاه صنعتی شیراز و ایجاد پایگاه داده برای تحلیل اقتصادی و فنی نیروگاههای فتوولتائیک در اقلیمهای این شهرستان است.
دکتر محسن گیتی زاده، مسئول طرح راه اندازی نیروگاه خورشیدی فتوولتائیک در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشچو» تسیستمهای فتوولتائیک را سیستمی دانست که قادر به تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریسیته است و گفت: سلول خورشیدی یک قطعه الکترونیکی است که تحت عنوان سلول فتوولتائیک شناخته میشود و وظیفه آن تبدیل تشعشعات خورشیدی به جریان الکتریسیته است که بر اثر پدیده فتوولتائیک رخ میدهد.
وی با اشاره به مطالعات این دانشگاه در زمینه ایجاد نیروگاه خورشیدی، اظهار داشت: با اخذ مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطالعاتی در زمینه انرژی و سیستمهای فتوولتائیک در محل دانشگاه صنعتی شیراز شروع شد.
گیتیزاده با تاکید بریانکه اجرایی کردن این طرح میتواند بستری برای محققان در امر پژوهش جهت توسعه دانش و صنعت انرژی فتوولتائیک در دانشگاه باشد، خاطر نشان کرد: تعیین ضریب ظرفیت ماهانه و سالانه نیروگاه فتوولتائیک در شرایط اقلیمی شیراز، ارائه آمار واقعی از عملکرد نیروگاه فتوولتائیک، نحوه کاهش تولید نیروگاه در اثر پیرشدن، نحوه تغییر تولید نیروگاه در اثر تغییر شرایط در اقلیم، تاثیر تمیزکردن پنلها بر اساس برنامههای تعیین شده، تاخیر زاویه نصب بر اساس برنامههای تعیین شده، بررسی اثر نیروگاه بر شبکه محلی از دستاوردهای احداث این نیروگاه خورشیدی 4 کیلووات است.
مجری طرخ ظرفیت این نیروگاه را 4 هزاروات و ولتاژ آن را 220 ولت دانست و ادامه داد: این نیروگاه قابلیت تزریق توان به شبکه برق را دارد ضمن آنکه قادر به اندازهگیری و ثبت شرایط محیطی و نمایش و ثبت تمام پارامترهای الکتریکی را دارد.
بگذاريد به عنوان مهندس مکانيکي که سالها در اين زمينه کار کرده بهتون بگم که اين کار خوب در دانشگاه شيراز ارزشمند است اما ارزش واقعي زماني است که ما اين صفحات فتوولتاييک را در داخل توليد کنيم و به توان علمي آن دست يابيم نه اينکه بريم از چين و آلمان به صورت کاملا بسته بندي شده کنار هم قرارشان دهيم و افتخار کنيم
هنوز راهي طولاني در انرزي خورشيدي در پيش است.. بسيار طولاني..
هنوز راهي طولاني در انرزي خورشيدي در پيش است.. بسيار طولاني..
ممنون