کد خبر:۳۱۹۵۷۰
رئیس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام کرد

به آب انداختن «کشتی تحقیقاتی ایران» تا شهریور ماه امسال

کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما که در پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی در حال اجراست پیشرفت 80 درصدی داشته و محققان این طرح امیدوارند با رسیدن قطعات سفارش شده تا شهریورماه این شناور تحقیقاتی به آب انداخته شود.
 دکتر وحید چگینی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به آخرین وضعیت شناور تحقیقاتی اقیانوس پیما - کاوشگر خلیج فارس گفت: طراحی و ساخت بخش عمده‌ای از تجهیزات این شناور در داخل کشور انجام گرفت، ولی بخشی از قطعات مانند موتور، پروانه و سیستم ژنراتور برق و کابل‌ها از خارج تأمین شده است.
 
رئیس پژوهشگاه اقیانوس شناسی و علوم جوی، تجهیزات مورد نیاز بخش‌های تحقیقاتی این شناور را از دیگر اقدامات این پروژه تحقیقاتی نام برد و اظهار داشت: برای آنکه بتوانیم اندازه گیری‌های میدانی در رشته‌های مختلف اقیانوس شناسی مثل فیزیک دریا، شیمی دریا، زمین شناسی دریا و زیست شناسی دریایی انجام دهیم نیازمند دستگاه‌هایی هستیم که تا عمق 3500 متری نمونه برداری کنند.
 
وی یادآور شد: این سیستم که تجهیزاتی برای عمق یابی محسوب می‌شود باید از خارج کشور خریداری و روی کشتی نصب شود.
 
چگینی اضافه کرد: تأمین سیستم رانش این کشتی اقیانوس پیما نیز در دستور کار قرار دارد که پس از تأمین آن، امور مربوط به تست‌های روی شناور از نظر دینامیکی و استاتیکی برای تغییر جهت و چرخش در محیط دریا انجام می‌گیرد.
 
پیشرفت 80 درصدی ساخت کشتی تحقیقاتی
 
دکتر عباس نوبختی، مجری طرح ملی تهیه و تجهیز شناور تحقیقاتی اقیانوس‌پیما نیز در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به آخرین وضعیت طراحی و ساخت این کشتی تحقیقاتی گفت: این کشتی پیشرفت 80 درصدی داشته است.
 
 
وی با بیان اینکه کل بدنه این شناور آماده شده است، خاطرنشان کرد: تجهیزات این شناور چون موتورها و ژنراتورها بر روی این کشتی تحقیقاتی نصب شده است.
 
نوبختی اصلی‌ترین بخش کشتی‌ها را شافت پروانه دانست و یادآور شد: از آنجایی که پروانه شناورها دارای پیچیدگی‌هایی است، از این رو این بخش از شناور تحقیقاتی سفارش داده شد که به دلیل تحریم‌ها در ارسال این قطعه، مشکلاتی ایجاد شده است.
 
مجری طرح کشتی تحقیقاتی اقیانوس پیما اضافه کرد: با ارسال این محموله، این قطعه برای اقدامات بعدی نصب خواهد شد.
 
وی با اشاره به زمان به آب انداختن این شناور اشاره کرد و اظهار داشت: اگر شافت پروانه تا اواخر خرداد ماه ارسال شود، امیدواریم در اواخر شهریور ماه جاری بتوانیم این کشتی را به آب بیندازیم.  
 
نوبختی طول تقریبی این شناور را 50 متر، عرض آن را 10 متر و وزن این شناور را 900 تن ذکر کرد و افزود: سرعت شناور تحقیقاتی 15 گره دریایی و 12.5 گره برای گشت زنی در نظر گرفته شده است و با ماندگاری 45 روزه در دریا، برای محققان حوزه اقیانوس شناسی امکان مطالعه در لایه‌های بسیار عمیق اقیانوس را فراهم می‌کند.
 
مقایسه وضعیت ایران با کشورهای غربی
 
بر اساس آمارهای کمیسیون بین ‌دولتی اقیانوس‌شناسی در جهان، بیش از 858 شناور تحقیقاتی اقیانوس‌شناسی وجود دارد که ایالات متحده آمریکاه با 236 ناوگان تحقیقاتی دارای بیشترین تعداد و فرانسه با 17 ناوگان تحقیقاتی دارای کمترین تعداد شناور تحقیقاتی است.
 
 ردیف نام کشور  تعداد ناوگان تحقیقاتی 
 1 ایالات متحده آمریکا   236
 2  روسیه 116 
انگلستان  37 
آلمان  27 
فرانسه  17 
 
بررسی وضعیت تحقیقاتی اقیانوسی ایران با کشورهای همسایه
 
در حال حاضر کشور ترکیه دارای 10 ناوگان تحقیقاتی و پاکستان دارای یک ناوگان تحقیقاتی است و ایران فاقد شناور تحقیقاتی می باشد؛ این در حالی است که ایران دارای سواحل طولانی در شمال و جنوب، بنادر مهم در خلیج فارس و دریای عمان و تنگه راهبردی هرمز در دهانه خلیج فارس است که به عنوان حلقه ارزشمند ارتباط خاور دور و اقیانوس هند به روسیه و اروپا شناخته می‌شود.

 
ردیف نام کشور تعداد ناوگان تحقیقاتی
1 ترکیه 10
2 هندوستان 2
3 قطر 3
4 کویت 1
5 پاکستان 1
6 بحرین 1
7 ایران 0
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار