کد خبر:۳۱۹۸۹۱

اعدام «مه‌آفرید خسروی» و سروصداهای بین‌المللی

انتشار خبر اعدام مه‌آفرید امیرخسروی، بزرگ‌ترین مفسد اقتصادی سال‌های اخیر ایران در رسانه‌های غربی بشدت سرو صدا به‌پا کرده است.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، روزنامه‌ها و سایت‌های خبری از روزنامه نیویورک تایمز گرفته تا واشنگتن پست و خبرگزاری آسوشیتدپرس با موجی از کامنتها و نظرات کاربران خود مواجه شده‌اند که از این اقدام ایران برای مبارزه با مفاسد اقتصادی استقبال کرده‌اند. این افراد با این حال این خبر را از زاویه نگاه خود به داخل آمریکا و معضلات جامعه آمریکایی بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند اگر چنین مجازاتی در داخل آمریکا نیز وجود داشت تاکنون بسیاری از بانکداران، موسسان شرکت‌های بزرگ اقتصادی در وال‌استریت و بورس‌بازان این کشور اعدام شده بودند. برخی دیگر از این هم فرا‌تر رفته و عنوان کرده‌اند اگر این مجازات در آمریکا وجود داشت، همه سیاستمداران که منابع مالی خود را از مفسدان به دست آورده و برای‌‌ همان عده قلیل مفسد نیز هزینه می‌کنند، باید اعدام می‌شدند. اخبار سایت یاهو، بالا‌ترین میزان نظرات را شاهد بوده و برای این خبر بیش از 4800 نظر گذاشته شده که در نوع خود بی‌نظیر است. در زیر به چند نمونه از محبوب‌ترین نظرات از دیدگاه خوانندگان سایت یاهو اشاره شده است:


فالکن ویکتیم: نگاه ایران به مقوله دزدی‌های اینچنین درست است. در ایران این جرم را بزرگ‌تر از جرم قتل (یعنی جرم قتل یک نفر) می‌دانند. شما فقط به این مساله فکر کنید که جان چند نفر در بیمارستان‌ها می‌توانست با این میزان پول نجات پیدا کند و چه میزان لوازم بیمارستان و پلاسمای خونی می‌توانست در این بیمارستان‌ها با همین پول مورد استفاده قرار گیرد؟ کشتن یک نفر تنها به معنای از بین بردن جان یک انسان نیست. اگر این طور باشد، آدولف هیتلر هم دستش مستقیما به خون کسی آلوده نشد اما میلیون‌ها انسان جان خود را به واسطه کارهای او از دست دادند. از این منظر می‌توان به داخل جامعه آمریکا هم نگاه کرد. متقلبان بانکی و مالی در داخل آمریکا که بخش عمده‌ای از شبکه‌های مالی خصوصی را اداره کرده و حلقه‌های فساد و بی‌ثبات‌کردن جهان را با منابع مالی خود اداره می‌کنند، هنوز هم در سراسر جهان با منابع مالی خود به‌دنبال بی‌ثباتی جهان و برپایی جنگ برای منافع خود هستند. این افراد همان‌هایی هستند که در زمان جنگ دوم جهانی با منابع مالی خود از حزب نازی حمایت می‌کردند و حالا هم می‌توان ردپایشان را در تمام بحران‌ها از جمله بحران اوکراین مشاهده کرد. چه جرمی بالا‌تر از قتل انسان وجود دارد؟


درک: مسلما این کار برای مبارزه با فساد اقتصادی بهتر از تشویق‌کردن آنهاست؛ کاری که در ایالات متحده انجام می‌شود.


ام: من با خواندن این خبر به روسای کمپانی‌هایی چون کانتری واید، مریل لینچ و یکسری دیگر از روسای کمپانی‌هایی فکر می‌کنم که باید برای مجازات‌شدن به ایران فرستاده شوند. آن‌ها باید برای دروغ‌هایی که به مردم گفتند محاکمه شوند. با این حال با این افراد برخورد که نشده هیچ، تشویق هم می‌شوند.


بی‌نام: حقایق ایران بسیار بیشتر از چیزی است که در جریان رسانه‌ای آمریکا مشاهده می‌شود. برای مشاهده اخبار مستند و موثق راجع به ایران و افغانستان و روسیه و کره شمالی و سوریه باید سیم تلویزیون‌های خود را‌ بیرون بکشید و از طریق اینترنت و مشاهده سایت‌هایی که متعلق به آمریکا نباشد، حقیقت را دنبال کنید. اگر می‌خواهید حقیقت را بسنجید یک بار هم تلویزیون‌ها و سایت‌های خبری چون پرس‌تی‌وی و راشاتودی را ببینید.


دی: اگر این آدم در ایالات متحده بود الان چ‌تر نجات طلایی و امتیازات ویژه هم گرفته بود!


کروزگ: کشور ما از بالا تا پایین توسط کلاهبرداران اداره می‌شود. در آغاز بحران اقتصادی که آمریکا با آن رو‌به‌رو شد من به خوبی به یاد دارم که دولت چگونه به واسطه بانک‌های خود برای جبران کسری بودجه‌هایش دست خود را در حساب‌های پس‌انداز و موجودی‌های بانکی مردم کرد و از هر کسی که بیشتر از 200 هزار دلار پس‌انداز داشت، دزدی کرد. دولت بعدا از تمام این پول‌های دزدیده شده و خانه‌هایی که به تملک خود درآورده بود برای کمک به بانک‌هایی که به او در این دزدی کمک کرده بودند، استفاده کرد. این کشور را دزد‌ها اداره می‌کنند.


تیم: برای سنجیدن میزان بزرگ‌بودن یک جنایت و جرم باید به میزان زندگی‌هایی که در این میان ازدست‌رفته توجه کرد. بانکداران و سرمایه‌داران آمریکایی تا به حال جان میلیون‌ها انسان را در معرض خطر قرار داده و اموال و دارایی‌های آن‌ها را به سرقت برده‌اند. این اموال افراد جوان نبود که به‌وسیله این افراد به سرقت برده شد، افرادی که بانک‌ها داراییشان را از بین بردند، بالای 60 ساله‌هایی بودند که تمام پس‌اندازشان از دست رفت و حالا باید در این سن دوباره زندگی را از نو شروع کنند و باز هم کار کنند. این هم از بین بردن زندگی انسان‌هاست. با این حال این افراد به‌دلیل اینکه سیاستمداران و بانکداران و سیستم قضایی ما را در جیب خودشان دارند، به راحتی فرار می‌کنند و مجازات نمی‌شوند.


لئو ال: خیلی بد است که همین مجازات را برای داخل آمریکا نداریم. در آمریکا فاسدان‌‌ همان سیاستمداران هستند و متاسفانه مدت‌های مدیدی است که این سیستم و این افراد کشور را اداره می‌کنند. به نظرم مجازات مرگ برای متقلبان، مجازات عادلانه‌ای است. به نظرم باید در اینجا هم بسیاری از سران وال‌استریت و کمپانی‌های بزرگ اقتصادی که پول خود را از جعل و تقلب و سرقت پول‌های مردم به دست می‌آورند محاکمه و اعدام کرد. سیستم بانکداری در آمریکا دارد هر روز انسان‌های بی‌گناه را به دام مرگ می‌فرستد. من با سیاست‌های ایران موافق نیستم اما برای عدالتی که این سیستم برای مثال‌های اینچنین دارد موافقم!


کسی که اهمیت می‌دهد: اگر ما چنین سیستمی در آمریکا داشتیم دیگر هیچ دولتمردی زنده باقی نمی‌ماند. فقط می‌خواهم بگویم همه این‌ها فاسدند و اموال مردم آمریکا را می‌دزدند.


بیلی: ایالات متحده هم باید چنین سیستمی در پیش بگیرد.


DGibs00: شاید بهتر باشد دولت آمریکا هم با دنبال‌کردن این نظراتی که در این خبر آورده شد، از قضات فدرال بخواهد گاهی اوقات از کشورهای دیگر یاد بگیرند. این به این معنی است که وقتی ما حقوق مردم و کارگران و منافع آن‌ها را برای یک مشت دلار نادیده می‌گیریم، نمی‌توانیم از سیستم قضایی هم بخواهیم که کاری برای جلوگیری از فساد انجام دهد.
 

تیبورسکی: بله! تراژدی واقعی در سیستم مالی آمریکا همین است که بانکداران فاسد می‌توانند حتی از حکم زندان هم فرار کنند و میلیون‌ها انسان در سراسر جهان که اقتصادشان با اقتصاد آمریکا گره خورده است از این مساله رنج می‌برند. ما احمقیم که به این سیستم اجازه می‌دهیم پول‌های ما را بدزدد و از قانونگذاران خود نمی‌خواهیم و آن‌ها را تحت فشار نمی‌گذاریم که محافظتی از ما بکنند و بانکداران همینطور برای خودشان جامعه را اداره می‌کنند و تشویق هم می‌شوند.


مارک: کسانی که در بخش مالی فعالیت می‌کنند قدرت از بین بردن جان و مال بسیاری از انسان‌های دیگر را دارند و می‌توانند باعث ورشکستگی یک ملت شوند. درست مانند‌‌ همان کاری که مدیران اجرایی در صنعت وام مسکن در آمریکا انجام دادند. آن‌ها اقتصاد ایالات متحده را در معرض رکود اقتصادی بزرگ دیگری قرار دادند. من قول می‌دهم اگر نخبگان مالی آمریکا هم به خاطر خیانت‌هایی که به مردم کردند به زندان بروند و مجازات شوند یا تعقیب کیفری برای جان مردم بگیرند، دیگر این جرائم به صفر کاهش می‌یابد. تا زمانی که مسؤولان اقتصادی و روسای کمپانی‌های بزرگ به فسادهای اقتصادی خود ادامه می‌دهند و مجازات هم نمی‌شوند، 99 درصد باقی آمریکایی‌ها را مثل برده‌ها و دهقانان می‌بینند و به این کار خود ادامه می‌دهند.


جی: این تنها در ایران نیست که با این مفاسد به‌طور عادلانه برخورد می‌شود. من خوانده‌ام که در ایسلند هم وقتی متوجه شدند بانکداران موقعیت اقتصادی کشور را زیر سوال برده‌اند، آن‌ها را به زندان انداختند حالا در ایران این آدم پولدار که همه را می‌خریده و عینا مانند شرکت‌های بزرگ آمریکایی رفتار می‌کرده، اعدام شده است. اگر ما در آمریکا این قانون را نداریم می‌توانیم بانکداران خود را به ایران بفرستیم تا در آنجا محاکمه شوند.


آلفرد وی: اریک هولدر (رئیس دستگاه قضایی آمریکا) باید برای آموزش به ایران برود تا بفهمد چطور باید با این فاسدان برخورد کند.


ORT: اریک هولدر خودش هم بخشی از مشکل است؛ چه کسی از این عملیات‌های اقتصادی و بحران‌های اقتصادی در آمریکا سود برده است؛ من یا شما؟


یک مادر: حالا می‌فهمم چرا آمریکا از ایران بدش می‌آید؛ اینجا فقط پولدار‌های فاسد را به‌رسمیت می‌شناسند.


آمریکایی بیچاره: این اتفاق هیچگاه در اینجا نمی‌افتد چرا که ما ذلیلانه در برابر کسانی که اموالمان را می‌دزدند سجده کرده‌ایم. کنگره هم‌اینک در برابر کسانی که منابع مالی این کشور را در اختیار دارند زانو زده است و این حاصل و دستاورد نظامی است که جمهوریخواهان به راه انداخته‌اند. تا زمانی که دادگاه عالی و کنگره در برابر این اقدامات و فساد‌ها سکوت کرده‌اند، کاری از پیش نمی‌رود.


HTNM: هر کسی که دست به جعل و فساد اقتصادی می‌زند باید در‌‌ همان جلسه اول دادگاه محکوم شده و اعدام شود، مفسدان اقتصادی حق ندارند با جان و مال و پس‌انداز مردم و همچنین سلامت فیزیکی و روانی افراد بازی کنند. آن‌ها نباید چیزی را نابود کنند که متعلق به آن‌ها نیست. باید همه اموالشان ضبط شود و اعدام شوند تا جامعه مشاهده کند کسی نمی‌تواند از این طریق به باقی مردم صدمه بزند.


لورتا: هیچ جرمی بالا‌تر از این نیست که تمام زندگی یک نفر را بگیری و همچنان به صورتش لبخند بزنی.

 

منبع: وطن امروز

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
motahareh
-
۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۷
واقعا دم ايران و از اون بالاتر اسلام گرم همينه که يه روزي اسلام دين واد تمام جهانيان ميشه/
0
0
بدون نام
-
۰۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۷
چه خوش خيالن اين غربيها.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار