کد خبر:۳۲۰۳۰۴
بررسی عملکرد بسیج علمی در حوزه فناوری
حمایت از هزار طرح از سوی سازمان بسیج علمی/ راه اندازی مرکز هدایت تحقیقات کاربردی
از سوی اقشار دانش پژوه بسیجی تاکنون 6378 طرح تحقیقاتی به سازمان بسیج علمی ارسال شده است و این سازمان به ایجاد تمهداتی تاکنون از این تعداد بیش از هزار طرح حمایت و پشتیبانی کرده است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» در سال 1387 همزمان با نامگذاری سال نوآوری و به منظور هماهنگی، هدایت و توسعه هدفمند و شبکه سازی فعالیتهای علمی در اقشار دانشور بسیج اعم از اساتید، پزشکان، مهندسین، دانشجوان، طلاب، دانش آموزان و حقوقدانان، سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری تاسیس شد و در حال حاضر نیز شورای علمی بسیج در مرکز و استانها، هادی این حرکت مهم هستند.
بسیج علمی در دهه پیشرفت و عدالت، جهاد علمی و جریان سازی گفتمان علمی در عرصههای ملی را سر لوحه فعالیتهای خود قرار داده و اقداماتی را در دستور کار قرار داده است که از آن جمله میتوان به اجرای طرح خوشههای تعالی دانش به منظور توسعه تعاملات علمی اقشار دانشور بسیج، در راستای ارائه مجموعهای از برنامه های علمی متناسب با کلیه گروههای سنی و تحصیلی اشاره کرد.
در این راستا طرحهای متعددی از جمله آیههای تمدن دانش آموزی، تاسیس ایجاد مراکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی و تجربی، پژوهشکدههای مجازی و خانه نخبگان علمی بسیج در بسیاری از استانها در حال اجرا و گسترش است.
این نهاد تاکنون از بیش از هزار طرح پژوهشی، اختراع و نوآوری پشتیبانی علمی، مالی و حقوقی کرده ضمن آنکه در سال تولید ملی، ایجاد مراکز هدایت و حمایت فناوران به صورت موضوعی و برگزاری فن بازارهای موضوعی، حمایت از شکل گیری شرکتهای دانش بنیان و تاسیس نمایشگاه و فروشگاه مرکزی ارائه محصولات مخترعان، مبتکران و نوآوران را عملیاتی کرده است.
وظایف کلی سازمان بسیج علمی
شناسایی خلاءها، نیازها، و اولویتهای چرخه نهضت نرمافزاری و توسعه فناوری کشور، پشتیبانی و تقویت تشکلهای علمی، پژوهشی و فناوری اقشار بسیجی برای ورود به عرصه تولید علم، نهضت نرم افزاری و توسعه فناوری کشور و تقویت بنیه علمی و پژوهشی و توانمندسازی علمی مهارتی بسیجیان از جمله وظایف سازمان بسیج علمی تعریف شده است.
علاوه بر آن این نهاد هدایت و حمایت از طرحهای مخترعان، مبتکران، محققان، و نخبگان علمی، پژوهشی و فناوری در حوزههای مختلف علوم انسانی، فنی-مهندسی و پزشکی، کمک به فراگیرکردن تشکیل هستههای علمی- پژوهشی مردمی به منظور اثرگذاری در پیشرفت علمی و فناوری کشور و شناسایی، جمعآوری، پرورش، و حمایت از ایدهها وخلاقیتهای نوآورانه را در دستور کار خود قرار داده است.
مزیتهای راهبردی سازمان بسیج علمی
جهادی بودن، مردمی و فراگیرسازی نهضت نرمافزاری، فرهنگسازی، جریان و تحرکآفرینی و همافزایی تواناییها و ظرفیتها از جمله مزیتهای این سازمان است و با توجه به این قابلیتها با راه اندازی تشکلهای دانش بنیان چون مراکز رشد خلاقیت و نوآوری، مراکز تحقیقات و توسعۀ نوآوری دانشجویی، مراکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی،پژوهشکدههای مجازی و خانه نخبگان علمی زمینهای را برای توسعه فناوری در کشور فراهم کرده است.
مرکز هدایت و حمایت از تحقیقات کاربردی در راستای شبکه سازی ظرفیتها و منابع در جهت کمک و پشتیبانی از تحقیقات حرفهای به منظور کمک به رفع نیازهای پژوهشی و فناوری کشور و ایجاد سامانههای توانمندسازی و اشتغال سازی برای کمک به تولید و کسب ثروت از فعالیتهای دانش بنیان راه اندازی شد.
حمایت از پروژههای تحقیقاتی
این سازمان در راستای کاربردی کردن دستاوردهای تحقیقاتی محققان بسیجی برنامههای حمایتی را در دستور کار قرار داده است که بر این اساس از میان 6 هزار و 388 طرح ارسال شده به بسیج علمی، پژوهشی و فناوری از هزار و 20 در جهت تجاری سازی و تولید انبوه حمایت کرده است.
در جدول ذیل وضعیت طرحهای اجرا شده از سوی محققان بیسجی و حمایت از آنها آمده است:
وضعیت طرحهای ارسالی | تعداد طرحهای حمایت شده |
تعداد طرحهای ارسالی به سازمان از سال 83 | 6378 |
تعداد کل طرحهای حمایت شده | 1020 |
تعداد طرحهای حمایت شده در هر استان به صورت میانگین | 20-30 |
تعداد کل طرحهای تجاری سازی شده | 300 |
تعداد طرحهای تمام شده اما فاقد حمایت کاربر | - |
تعداد مراکز رشد | 53 |
تعداد خانه نخبگان | 31 |
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.