کد خبر:۳۲۰۶۴۴

توبه تا چه زمانی مورد پذیرش است؟

یکی از اعمال بسیار سفارش شده از سوی خداوند متعال و ائمه اطهار (ع) توبه ی حقیقی و عدم تکرار گناهان می باشد، چنانچه برای فرد بجاآورنده ی این عمل علاوه بر بخشش گناهان ، پاداش منحصر به فردی نیز بیان شده است.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، در این باره از پیامبر اسلام حضرت محمد (ص) روایت شده است: هرگاه در شهری (سرزمینی) کسی از اعمال ناشایست خود توبه کند، خداوند به پاس جایگاه و برتری این بنده، تمام مردم آن شهر را مورد رحمت خود قرار داده و عذاب را از آنان و از مردگان آنان به مدت چهل روز برطرف می سازد و برتر از آن، گناه چهل سالِ مردگان را خواهد آمرزید، و نیز می فرمایند: التّائبُ مِنَ الذَّنبِ کَمَن لاذَنبَ لَه؛ توبه کننده از گناه مانند کسی است که هیچ گناهی نداشته است، و در جایی دیگر بیان می دارند: هر کس یک سال پیش از آن که بمیرد، توبه کند، خداوند توبه او را می پذیرد، سپس فرمودند: یکسال زیاد است؛ هر کس یک ماه قبل از فوتش توبه کند، خداوند توبه او را قبول می کند. مجدد فرمودند: یک ماه هم زیاد است؛ هر کس یک هفته پیش از مرگش توبه نماید، توبه اش در بارگاه خدا مقبول است. سپس فرمودند: یک هفته هم بسیار است؛ هر کس یک روز قبل از وفاتش توبه کند، خداوند توبه او را قبول می کند. باز فرمودند: یک روز نیز زیاد است؛ هر کس قبل از دیدن عزرائیل و چند لحظه مانده به مرگش توبه نماید، خداوند توبه اش را قبول می نماید.

 

علاوه بر این از امام باقر (ع) نقل شده است: مومنی که از گناهان خویش توبه کند، تمام گناهان وی بخشیده می گردد و باید پس از آن کار نیک نماید.
 

عرض شد: اگر بعد از توبه و استغفار مجدد گناه کند و دوباره توبه کند چه حکمی دارد؟
 

امام باقر (ع) فرمودند: اگر بنده ی مومن از گناه خود پشیمان شود و مجدد توبه نماید، خداوند توبه ی او را می پذیرد.
 

عرض شد: اگر چند بار این کار را تکرار کند یعنی گناه نماید و مجدد توبه نماید چه حکمی دارد؟
 

حضرت فرمودند: هر لحظه که مؤمن به استغفار و توبه بازگردد، خداوند نیز به آمرزش او برمی گردد و گناهانش را می آمرزد و به درستی که خداوند بخشاینده و مهربان است؛ چرا که توبه را می پذیرد و از کردارهای بَد درمی گذرد، پس مبادا مومنان از رحمت خداوند ناامید باشند!

 

پی نوشت:
1- نوری طبرسی. مستدرک الوسائل، ج12: 123، 124، 126.
2- کلینی. کافی، ج2: 426، 431، 432.
3- آسوده. هشدارهای غیبی: 438، 443، 445.

 

 

منبع: قدس آنلاین

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار