کد خبر:۳۲۱۹۶۵

نانوحامل‌هایی با قابلیت حمل همزمان چند دارو/ موفقیت محققان در کاهش سمیت داروهای ضد سرطان

محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز نانو حامل‌هایی را عرضه کردند که قادر به حمل 2 داروی ضد سرطان ریه و سینه است که این امر موجب کاهش سمیت داروهای ضد سرطان خواهد شد.
 به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو» محققان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز، در راستای دستیابی به سیستم‌های دارورسانی هوشمند نانوساختار، نانوحامل‌هایی ساخته‌اند که قادر است به صورت همزمان دو داروی ضدسرطان را به درون سلول‌های سرطانی هدایت کند.
 
این نانوحامل‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که تنها در شرایط pH و دمای کنترل شده، عمل رهایش دارو را انجام می‌دهند.
 
برخلاف تحقیقات موجود که هر حامل تنها برای انتقال یک داروی ضدسرطان استفاده شده است، این حامل دو داروی ضد سرطان را با میزان داروی کمتر و اثرگذاری بیشتر از مقدار معمول، حمل و آزاد می‌کند. این ویژگی سمیت حاصل از مصرف داروهای ضدسرطان را که بیماران تحت درمان با آن مواجه هستند، کاهش می‌دهد. همچنین با روش به‌ کار رفته در ساخت این محصول، می‌توان بر مشکل مقاوم شدن سلول‌های سرطانی نسبت به داروها غلبه نمود.
این نانوحامل‌ها از جنس نانو ذرات سیلیس با میانگین قطر 60 نانومتر هستند
 
این محققان برای ساخت این نانوحامل، ابتدا نوعی مایع یونی جدید کاتیونی و پاسخگو به چندین محرک، به روش پلیمریزاسیون تولید و سپس به نانوذرات سیلیس متصل کردند. در ادامه این نانو ذرات به صورت همزمان با دو داروی ضدسرطان دوکسوروبیسین (DOX) و متوترکسات (MTX)، از طریق برهم‌کنش الکتروستاتیک متصل شدند.
 
نتایج نشان داد که این نانو ‌حامل بر روی لاین‌های سلولی، حتی پس از 72 ساعت هیچ‌گونه سمیتی از خود نشان نداده است ولی افزایش میزان کشندگی نانو حامل حاوی دو داروی ضد سرطان نسبت به فرمولاسیون‌های دارویی موجود برروی سلول‌های سرطانی ریه و پستان بسیار مشهود است.
این سیستم دارویی نانوساختار در درمان موش‌های سرطانی شده نیز مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج به دست آمده بیانگر بهبود تدریجی و رضایت‌بخش موش‌ها بوده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار