کد خبر:۳۲۲۱۰۸
اسحاق جهانگیری:

ظرفیت تولید پتروشیمی از ۱۳۰ میلیون تن عبور می‌کند

معاون اول رئیس جمهور در همایش بین المللی صنعت پتروشیمی یکی از اهداف دولت را رشد و توسعه پایدار و کمک به تحقق اسناد بالادستی و مقابله با چالش ها اعلام کرد.
ظرفیت تولید پتروشیمی از ۱۳۰ میلیون تن عبور می‌کند

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، اسحاق جهانگیری در همایش بین المللی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: ظرفیت سالانه محصولات پتروشیمی حدود 60 میلیون تن است که در آینده ای نزدیک به بیش از 130 میلیون تن خواهد رسید.

وی ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان تحصیل کرده و نیز افزایش رفاه مردم را از اولویت های مهم دانست. جهانگیری گفت : دولت برای افزایش رفاه مردم سیاستهای مختلفی را ترسیم کرده است.

معاون اول رئیس جمهور ایجاد ثبات در فضا و شاخص کلان اقتصاد کشور را هم از برنامه های دولت ذکر کرد تا برای فعالان اقتصادی روند تغییرات نرخ تورم ، نرخ ارز و سود بانکی قابل پیش بینی باشد.

جهانگیری ؛ تعامل سازنده با اقتصاد جهانی ، توجه به توانمندی های داخل کشور از جمله نیروی انسانی جوان تحصیلکرده و افزایش اعتماد فعالان اقتصادی به سیاستگذاران کشور از طریق تدوین سیاستهای علمی متکی بر خرد جمعی را از سیاستهای دولت به منظور بهبود فضای کسب و کار بیان کرد.

وی توسعه صنعت پتروشیمی را از اولویت های ویژه فرآیند سرمایه گذاری و رشد و توسعه کشور برشمرد.

جهانگیری گفت: در جهان کنونی کیفیت ابعاد مختلف زندگی ساکنان کره زمین در حوزه های بهداشت ، حفظ سلامت ، علوم پزشکی ، تأمین و انتقال مواد غذایی ، پوشاک ، صنعت توریسم ، هوا فضا و مسکن به صنعت پتروشیمی و توسعه آن وابسته است.

وی افزود: بر اساس آمار رسمی جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن حدود یازده درصد ذخایر نفتی و هفده درصد ذخایر گازی حائز رتبه اول جهان از لحاظ ارزش ذخایر نفت و گاز است.

معاون اول رئیس جمهور گفت : ایران از بزرگترین تأمین کننده انرژی در دنیا خواهد بود و این ذخایر می تواند تا دهه ها سال خورک و انرژی مورد نیاز صنایع گوناگون کشور بویژه صنعت پتروشیمی را با اطمینان و قیمتی رقابتی تأمین کند.

وی تاکید کرد : شرکای آینده ایران کسانی هستند که در برنامه های مهم توسعه ای امروز ایران شرکت سازنده داشته باشند و ایران این فرصت مناسب را در اختیار همگان قرار می دهد.

جهانگیری گفت: اکنون منطقه خلیج فارس علاوه بر مرکزیت ثقل تولید و حمل و نقل انرژی جهان محوریت تولید و تأمین نیازهای صنایع پایین دستی پتروشیمی دنیا را نیز دارد.

معاون اول رییس جمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران به دلیل بهره مندی از منابع مختلف مورد نیاز یک صنعت پتروشیمی پیشرفته ، منحصر بفرد است.

وی افزود: ایران تنها کشوری در خاورمیانه است که مجموع هیدروکربورهای مورد نیاز صنایع پتروشیمی را هم در منابع گازی و هم منابع مایع به بالاترین میزان دارد.

جهانگیری تصریح کرد: ایران تنها کشور منطقه است که زنجیره احداث صنایع پتروشیمی را در برنامه های توسعه پنج ساله از طراحی مفهومی تا تولید محصولات با کیفیت و مطابق استانداردهای جهانی بدست نیروهای داخلی اجرا کرده است.

وی گفت: در کنار این پیشرفتها همواره از دانش فنی و منابع مالی خارجی بهره برده ایم و همچنان به دارندگان دانش فنی و منابع سرمایه گذاری برای توسعه صنعت پتروشیمی ایران خوشامد می گوییم.

معاون اول رییس جمهور گفت: سرمایه گذاری در صنایع پتروشیمی ایران به دلایل مختلف از جمله وجود نیروهای متخصص ، جوان و کارآمد بومی ، دسترسی به آب های آزاد بین المللی ، رشد تقاضای داخلی ، تکمیل زنجیره محصولات پتروشیمی و وجود زیرساخت های مناسب در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی از مزیت های رقابتی و جذابیت های غیرقابل انکاری برخوردار است.

وی گفت: امروز اکثر تجهیزات صنایع پتروشیمی و نفت و گاز در داخل تولید می شود.

جهانگیری تصریح کرد: روند تکمیل و بهره برداری پروژه ها و طرحهای برنامه های پنج ساله توسعه در دوران تحریم مؤید این توانمندیهاست.

معاون اول رییس جمهوری گفت: این دستاوردها و توانمندیها تأثیری مثبت و مستقیم در کاهش قیمت تمام شده محصولات پتروشیمی و افزایش توجیه اقتصادی پروژه ها داشته است.

وی گفت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی به تدریج از حالت بنگاه داری خارج شده و به صورت یک نهاد توسعه ای در آمده است.

جهانگیری اظهار داشت : توسعه صنعت پتروشیمی برای جلوگیری از خام فروشی منابع هیدروکربوری به منظور اشتغالزایی هر چه بیشتر جوانان این مرز و بوم و ایجاد ارزش افزوده و تبدیل حداکثری نفت خام و میعانات گازی به فرآورده های پلیمری با ارزش بالاتر در اولویت برنامه ها و دستور کار دولت قرار گرفته است.

وی گفت: تلاش های گسترده ای برای توسعه خصوصی سازی این صنعت در دست اقدام است تا با تکیه بر ظرفیت ها و توانمندی های بخش خصوصی ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی را افزایش دهیم.

وی تصریح کرد: رویکرد و دیپلماسی فعال انرژی در دولت جمهوری اسلامی ایران ، بهره گیری از منابع هیدروکربوری است.

معاول اول رییس جمهوری تصریح کرد: ایجاد قطبهای توسعه صنعت پتروشیمی علاوه بر خلیج فارس در دریای عمان نظیر ایجاد منطقه اقتصادی جزیره جاسک ، چابهار و ایرانشهر از

اهداف دولت برای توسعه زیرساختهای لازم توسعه صنعت پتروشیمی است.

جهانگیری گفت: با توجه به این اقدامات ایران از سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بخش پتروشیمی به طور جدی حمایت می کند.

وی افزود: هم اکنون در هر منطقه از کشور به ویژه مناطق ویژه اقتصادی مجوزها و مساعدت های مختلف ارائه می شود.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه ایران از امن ترین کشورها برای سرمایه گذاری در بخش پتروشیمی گفت: تملک ، آماده سازی و اعطای زمین و تجهیزات ، معافیت های و تخفیف های مالیاتی ، گمرکی و بیمه ای و مواردی از این دست و انگیزه برای سرمایه گذاری فراهم شده است.

وی همکاری سرمایه گذاران داخلی و خارجی در تعامل با دولت و صنایع پتروشیمی ایران را گامی مثبت در جهت اهداف نظام جمهوری اسلامی در چارچوب مبادلات بین المللی و خصوصی سازی و آزادسازی اقتصاد ملی دانست.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار