محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با استفاده از روش سازگار با محیط زیست نانو ذرات پروتئینی از پر مرغ برای صنایع نساجی و خودرو سازی تولید کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، پر یکی از محصولات جانبی مهم در صنایع مرغداری است. علیرغم اهمیت کراتین موجود در پر مقدار قابل توجهی از این محصول با سوزاندن و یا دفن کردن از بین میرود. در صورتی که میتوان از این پرها به عنوان یک منبع پروتئینی ارزان، پربازده و کارآمد استفاده کرد.
امروزه محققان درصدد یافتن روشهای جدید برای بازیافت و تبدیل پر به محصولاتی با ارزش افزودهی بالا هستند که در این راستا محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از یک فرایند سازگار با محیط زیست، نانوذراتی از پر مرغ تهیه کردند که کاربردهای متعددی دارد.
بر اساس نتایج بهدست آمده، نانو ذرات تهیه شده تمامی ویژگیهای پر، شامل خواص فیزیکی، شیمیایی و یا حرارتی را در خود حفظ کرده است.
روش استفاده شده در این مطالعات به دلیل کاهش مصرف انرژی، هزینه و کاهش آلودگیهای زیست محیطی به طور قابل ملاحظهای از سایر روشها نظیر آسیاب مکانیکی، برتری دارد. مزیت دیگر روش پیشنهادی نسبت به سایر روشهای ارائه شده جهت تولید نانوذرات، توانایی حفظ خصوصیات اصلی کراتین موجود در پر، بدون تخریب خواص و ریزساختار آن است.
از نانو ذرات تولید شده میتوان به عنوان جاذب، جهت رفع آلودگیها از پسابهای صنعتی و در تولید نانو کامپوزیتهای پلیمری مورد استفاده در صنایع مختلف نساجی، اتومبیلسازی و عمرانی استفاده کرد.