به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، فساد اداری آنقدر در دم و دستگاه حکومتی چین زیاد است که حال صدای مقامات این کشور را نیز درآورده است. شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور که از سال گذشته به این مقام رسید از تلاش خود برای مقابله با این پدیده سخن میگوید.
افکار عمومی در چین نیز در سال های گذشته حساسیت بالایی درباره فساد اقتصادی نشان می دهند. استان گوانگ دونگ، در جنوب شرقی چین از جمله مناطقی است که اخبار مربوط به فساد اقتصادی آن بارها به گوش رسیده است.
وجود این موارد باعث شد تا حزب حاکم این کشور تحقیقی دو ماهه درباره این استان و سیاستمدارانی بپردازد که در رسانه ها و عموم به «سیاستمداران لخت» مشهورند.
در چین به مقام هایی که اعضای خانواده شان را به خارج می فرستند «دولتمرد لخت» می گویند، به این معنی که دیگر چیزی در کشور ندارند و آماده خروج از کشور هستند.
این ظن و گمان وجود دارد که این دولتمردان با این کار می توانند اموال و دارایی هایی که از راه غیرقانونی کسب کرده اند، براحتی به خارج از کشور منتقل کنند.
آنطور که خبرگزاری دولتی شین هوا گزارش داده، براساس تحقیقات انجام شده، نزدیک به یک هزار نفر از سیاستمداران این استان همسر یا فرزندان خود را به خارج فرستاده اند.
مقامات گوانگ دونگ از این افراد خواسته اند خانواده های خود را به کشور بازگردانند و در غیر این صورت با از دست دادن شغل خود یا تنزل مقام رو به رو خواهند شد.
از این تعداد تنها 200 نفر چنین درخواستی از خانواده های خود کرده و بیش از 800 نفر دیگر به از دست دادن شغل یا تنزل مقام تن داده اند.
یکی از اینها فردی به نام لیو است که بنا به گزارش شین هوا همسرش راضی به بازگشت از هنگ کنگ به چین نشده و لیو نیز کار خود را از دست داده است. البته او از این کارش چندان ناراضی نیست و می گوید بین کار و حمایت از خانواده اش، مورد دوم را انتخاب کرده است.
فرستادن بچه ها و خانواده سیاستمداران برای ادامه تحصیل و زندگی کاری عادی در چین است و معلوم نیست که آیا این روش می تواند به مقابله با فساد بپردازد یا خیر.
منبع: جام جم