کد خبر:۳۲۲۹۴۳

امکان جوشکاری در مقیاس نانومتری در کشور فراهم شد

پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات موفق به طراحی و اجرای اتصال در ابعاد نانومتری با استفاده از نانولوله های کربنی شدند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، مهندس عباس تمدن، مجری طرح در این باره گفت: اتصال و جوشکاری در مقیاس نانومتری با استفاده از فرایند رسوب شیمیایی فاز بخار (CVD) و با استفاده از نانوکاتالیست های فلزی، ایجاد اتصال T-  و Y- شکل بین نانولوله های کربنی با موفقیت انجام شد.
 
وی افزود: به کمک تکنیک نانوجوشکاری (Nano-Welding) که در مرزهای دانش و از حالت تئوریک در مقیاس عملی پیاده سازی شده است، عمل اتصال بین نانوذرات بدون دخالت انسان و یا ابزار و صرفا با استفاده از مشخصه های فیزیکوشیمیایی مواد در مقیاس نانو، در دمای بالای 1000 درجه سانتی گراد و در محیط خلاء، صورت می پذیرد.
 
به گفته مجری طرح در طی فرایند گاز-جامد، نانوکاتالیست‌ها با رسوب در محل عیوب سطحی نانولوله‌ها، محل‌هایی برای نفوذ اتمی و رشد مجدد نانو لوله ها را فراهم می‌آورند و در نهایت، با انجام فرایند خالص سازی و خروج نانوکاتالیست‌ها از ساختار، اتصال چند نانولوله کربنی به یکدیگر انجام می‌‌پذیرد.
 
تمدن با اشاره به اینکه نانولوله های کربنی امروزه به یکی از پرکاربردترین محصولات فناوری نانو بدل شده‌اند، ادامه داد: با ایجاد اتصال در ابعاد نانومتری، استفاده از نانو لوله های کربنی به عنوان ترانزیستورهای اثر میدانی (FET) در قطعات نانو الکترونیکی امکان پذیر خواهد بود. همچنین حوزه‌های تحقیقاتی نانو روبات ها، نانو ماشین‌ها و MEMS نیز، از دیگر گزینه‌های مورد کاربرد برای استفاده از نانولوله‌های کربنی اتصال یافته با این روش هستند.
 
وی با اشاره به اینکه تمامی مراحل طراحی، آزمایش و آنالیز این طرح پژوهشی در درون مجموعه آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات انجام شده است، یادآور شد: مجموعه آزمایشگاه‌های دانشکده مهندسی مواد، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و مجتمع آزمایشگاهی زکریای رازی، بخوبی پاسخگوی نیازهای تحقیقاتی دانشجویان و پژوهشگران در زمینه‌های مرتبط با نانو فناوری هستند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار