کد خبر:۳۲۲۹۸۸

تخریب ساختار فرهنگی در اتاق بازرگانی!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در جریان صبحانه کاری در اتاق بازرگانی ایران و نیز در حاشیه این نشست، پیرامون مسائل فرهنگی و دغدغه فعالان حوزه اقتصادی سخن گفت که پرده‌برداری از موضع دولت در قبال فیلترینگ وایبر و واتس‌اپ و تکذیب صدور مجوز برای «کلنل» ‌محمود دولت آبادی و نیز اعلام خبر واگذاری تمامی نمایشگاه‌های وزارت ارشاد به بخش خصوصی از جمله موضوعات صحبت‌های وی بود.

به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته در جریان صبحانه کاری در اتاق بازرگانی ایران و نیز در حاشیه این نشست، پیرامون مسائل فرهنگی و دغدغه فعالان حوزه اقتصادی سخن گفت که پرده‌برداری از موضع دولت در قبال فیلترینگ وایبر و واتس‌اپ و تکذیب صدور مجوز برای «کلنل» ‌محمود دولت آبادی و نیز اعلام خبر واگذاری تمامی نمایشگاه‌های وزارت ارشاد به بخش خصوصی از جمله موضوعات صحبت‌های وی بود.

 

سردرگمی در مواجهه با وایبر و واتس اپ

 

علی جنتی در این نشست گریزی به بحث فیلترینگ، شبکه‌های اجتماعی و پارازیت‌های ماهواره‌ای زد و در وهله اول از موضع دولت در قبال وایبر و واتس اپ پرده برداشت؛ موضعی که بیش از هر چیز سردرگمی و فقدان برنامه‌ای مشخص برای مدیریت این دو شبکه اجتماعی در آن دیده می‌شود. جنتی درباره شبکه‌های اجتماعی دوباره حرف‌های قبلی خود را در مقایسه شبکه‌های اجتماعی با فاکس و ویدئو تکرار کرد، بی‌آنکه به تفاوت معنی‌دار این دو یعنی «ابزار و محدود بودن فاکس» و «زنده و فراگیربودن یک شبکه اجتماعی» واقف باشد. «هر فردی باید بتواند در چارچوب قانون حرف‌هایش را بزند چراکه امروز شبکه‌های اجتماعی رشد بسیار خوبی پیدا کرده‌اند، ولی ما همچنان درگیر آن هستیم که آیا می‌توانیم از وایبر و واتس‌اپ استفاده کنیم یا خیر. همین حرف‌هایی که امروز پیرامون اینترنت مطرح است زمانی درباره فکس نیز مطرح بود. ما در کشور با هر پدیده نو و تازه‌ای ابتدا مخالفت می‌کنیم بعد که آن پدیده بر ما غلبه کرد، آن را می‌پذیریم به همین دلیل در این حوزه‌ها همیشه 20 سال از دنیا عقب‌تریم.»

 

وزیر ارشاد در بخش دیگر سخنانش انفعال و استیصال زودرسی را نسبت به ماهواره بروز داد. «پارازیت انداختن روی ماهواره و موبایل امروز دیگر راهگشا نیست و به زودی 14 ماهواره در ارتفاع پایین‌تر از 1000 کیلومتری فعالیت می‌کنند و روی آسمان ایران مستقر خواهند شد. این ماهواره‌ها به گونه‌ای عمل می‌کنند که شبکه‌های تلویزیونی روی دستگاه‌های موبایل قابل دریافت خواهند بود. با این اوصاف دیگر پارازیت‌اندازی سودی ندارد و ما باید به سمتی حرکت کنیم که از شبکه‌های ماهواره‌ای به نفع خود استفاده کنیم.»

 

جنتی همچنین درباره وضعیت فیلترینگ در کشور نیز اعلام ‌نظر کرد. « ساز و کار فیلترینگ در کشور مشخص و شورای عالی مجازی حاکم بر این کمیته است، من نیز عضوی از این شورا هستم و تلاش می‌کنم با حفظ حرمت قانونی و توجه به فضای اخلاقی و فرهنگی راهکارهای استفاده درست از فضای اینترنت را به وجود آورم.»

 

تلاش دولت برای معافیت مالیاتی ناشران

 

وزیر ارشاد در بخشی از صحبت‌هایش درباره نشر دیجیتال و کپی‌های غیر مجاز از بررسی شرایط واگذاری فعالیت‌های ستاد صیانت و حمایت از فعالیت‌‌های فرهنگی در این وزارتخانه به حوزه‌های مربوط و نیز تشکل‌های خصوصی خبر داد و درباره معافیت مالیاتی ناشران و اهالی فرهنگ نیز گفت: «این بحث در هیئت دولت مطرح می‌شود اما متأسفانه وزرای اقتصاد و بازرگانی با این معافیت به شدت مخالف هستند و حتی حاضر نیستند معافیت مالیاتی ناشران را به کتابفروشان تسری دهند چراکه معتقدند یکی از راه‌های استقلال درآمد‌های کشور از نفت توجه به مالیات است.

 

با این حال ما موضوع را چند باره مطرح و پیگیری می‌کنیم تا به راهکارهای خوبی برسیم.» جنتی همچنین درباره قاچاق محصولات فرهنگی و صیانت از حقوق معنوی این محصولات که یکی از دغدغه‌های فعالان اقتصادی در بخش فرهنگ است نیز خاطر نشان کرد: «ستادی که قبلاً در وزارت ارشاد تشکیل شده بود و هدفش حمایت از عرضه محصولات فرهنگی و مبارزه با قاچاق است، چندان موفق نبوده و دلیل آن این است که این ستاد مبنای قانونی درستی نداشته است. در همین راستا معتقدم صیانت از محصولات فرهنگی در هر بخش باید به همان دستگاه سپرده شود و دستگاه مربوط نیز اختیارات و وظایفش را به بخش خصوصی واگذار کند، به عنوان مثال در امور فیلم مسئله را به سازمان سینمایی واگذار کرد.»

 

مؤسسات فرهنگی – هنری 30 روزه مجوز می‌گیرند

 

به گفته علی جنتی بازه زمانی صدور مجوز برای مؤسسات فرهنگی - هنری در راستای حذف سرعت‌گیرها در حوزه فرهنگ کاهش پیدا کرده است. او در جمع فعالان اقتصادی گفت: « تا پیش از این صدور مجوز برای این مؤسسات بیش از یک سال زمان می‌برد اما امروز مجوز 30 روزه صادر می‌شود، چراکه ما بخش مهمی از استعلام‌هایی را که قبلاً گرفته می‌شد، حذف کردیم و معتقدیم سرعت‌گیر‌ها را از حوزه فرهنگ باید حذف کرد.» تلاش دولت در جهت راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات با همکاری مرکز فضای مجازی و وزارت ارتباطات و افزایش پهنای باند اینترنت از دیگر موضوعاتی بود که وزیر ارشاد به آن اشاره و ابراز امیدواری که این هدف به زودی به سرانجام برسد.

 

مؤسسه رسانه‌های تصویری می‌تواند منحل شود

 

وزیر ارشاد و فرهنگ اسلامی در پاسخ به اینکه دولت چه فکری برای قانون کپی‌رایت در ایران کرده نیز خاطر نشان کرد: «درباره عضویت در سازمان کپی‌رایت جهانی بحث‌هایی در کشور همچنان وجود دارد و هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم، اما لایحه مالکیت فکری و معنوی در کشور آماده شده و به زودی به مجلس می‌رود. وی با اشاره به صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی فیس‌بوک گفت: در فیس‌بوکم نوشتم که در جمعه گذشته به کاشان رفتم تا خانه‌های تاریخی این استان را ببینم، سال 71 که آقای محلوجی وزیر بود، کمک کرد تا برخی ویرانه‌ها و خانه‌ها بازسازی شود. الان 100 خانه بازسازی شده است و به حدی زیبا بازسازی شده که تبدیل به هتل شده است؛هم بافت سنتی آن حفظ شده و هم درون آن تغییراتی اتخاذ شده است. با این تدابیر طی دو ماهه اول سال 8 هزار گردشگر خارجی از کاشان دیدن کردند که این خود هم درآمدزا است و هم ما میراث فرهنگی خود را حفظ کرده‌ایم. از سوی دیگر وزیر ارشاد در پاسخ به گلایه یکی از اعضای هیئت نمایندگان درباره اضمحلال و افول صنعت نمایش خانگی به عنوان یکی از رسانه‌های مستقل کشور نیز با ابراز تأسف گفت: «خیلی متأسفم که در سازمان سینمایی چنین برخوردهایی صورت می‌گیرد حتماً با دادن یک گزارش مکتوب به ما، مشکل را با هم حل می‌کنیم. مؤسسه رسانه‌های تصویری از زمان آقای لاریجانی ایجاد شده است اما فکر می‌کنم با گذشت زمان می‌توانیم آن را منحل کنیم. چون موضوعیت آن از بین رفته است...».

 

کلنل دولت آبادی مجوز نگرفته است

 

پس از این صحبت‌ها وزیر ارشاد در جمع خبرنگاران حاضر شد و به سؤالات آنها پاسخ داد. وی درباره مجوز کتاب زوال کلنل محمود دولت‌آبادی توضیح داد: «تا این لحظه به این کتاب مجوز داده نشده است اما من دیروز در یکی از نشریات دیدم که عنوان کرده‌اند که کتاب‌های صادق هدایت و کلنل مجوز دریافت کرده‌اند ولی این اتفاق تا این لحظه رخ نداده است». او همچنین در توضیح دلایل لغو اجرای نمایش تانگوی تخم‌مرغ داغ نیز گفت: «‌از طرف قوه قضائیه این اتفاق افتاده است، اشکالات را مطرح کردند که البته می‌شد آن اشکالات برطرف شود و پس از آن نمایش اجرا شود اما در مورد این نمایش مقامات قضایی باید نظر بدهند.» وزیر در بخش دیگری از سخنان روز گذشته خود همچنین از واگذاری تمامی نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های ارشاد به بخش خصوصی ظرف دو یا سه سال آینده خبر داد. به گفته او برنامه وزارت ارشاد این است که به هر اندازه که شده نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های ارشاد را به بخش خصوصی واگذار کند و از این هدف دست بر ندارد چراکه این مسئله هزینه‌های دولت را نیز کاهش می‌دهد. جنتی در پایان وضعیت حجاب در نمایشگاه کتاب امسال را مناسب‌تر از سال‌های گذشته دانست و پیرامون نامه جمعی از نویسندگان در راستای وضعیت بنیاد ادبیات داستانی به رئیس‌جمهور گفت: «قرار است این نامه برای من نیز ارسال شود تا پس از آن تصمیم‌گیری کنیم البته هنوز این نامه به دست من نرسیده است».



منبع : جوان

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار