عضو شورای عالی فضای مجازی با تاکید بر لزوم استفاده از بخش خصوصی برای تولید محتوا گفت: زیرساختهای ارتباطی ایجاد شده در کشور به اندازهای گسترده و وسیع شدهاند که از این پس باید تنها در راستای تولید محتوا و گسترش فضای مجازی گام برداریم.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، رسول جلیلی در جلسه هم اندیشی فرصتها و چالشهای پیش روی شبکه ملی اطلاعات، ماموریت وزارت اطلاعات را ایجاد فضای اینترنتی و مجازی در کشور دانست و افزود: در حال حاضر کسی در حوزه تولید محتوا سرمایهگذاری نمیکند و سرمایهگذاریها و بودجهبندیها تنها به بخش زیرساختهای کشور محدود میشود.
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به نقش بخش خصوصی در این حوزه، اظهار داشت: در کشورهای دیگر از ظرفیتهای بخش خصوصی استفاده شده و حتی برخی از کشورها صددرصد فضای مجازی و اینترنتی را به بخش خصوصی واگذار کردهاند.
وی یادآور شد: فضای مجازی به اندازهای قابل رشد و توسعه است که سرمایهگذاران خصوصی مشتاقانه وارد این حوزهها شده و بدون پول حاکمیت موجبات توسعه و پیشرفت فضای مجازی را فراهم میکند.
جلیلی در مورد زیرساختهای ارتباطی در کشور توضیح داد: تمام زیرساختهای ارتباطی که تاکنون در کشور سرمایهگذاری شده است برای امروز کافی است و این زیر ساختها به اندازهای گسترده و وسیع شدهاند که از این پس باید تنها در راستای تولید محتوا و گسترش فضای مجازی قدم برداریم.
وی به بیان مشکلات اساسی کشور در زمینه فضای مجازی پرداخت و خاطر نشان کرد: مشکل این است که افرادی که در وزارت اطلاعات حضور دارند و فعالیت میکنند فکر میکنند که اگر به تولید محتوا بپردازند و این بخش را به حوزهها و شرکتهای خصوصی واگذار کنند درآمدی که از زیرساختها کسب میکردند قطع خواهد شد در حالی که وزارت اطلاعات پهنای باند میفروشد و کسانی که پهنای باند تولید میکنند در صورتی که به داخل کشور و سرمایهگذاری در این حوزه روی بیاورند وزارت اطلاعات همچنان پر درآمد باقی خواهد ماند.
عضو شورای عالی فضای مجازی با اشاره به اینکه سهم مشترک اولیه میان مدیران و دستاندرکاران در حوزه زیرساخت وجود ندارد تاکید کرد: عدهای به خرید تجهیزات فکر میکنند و عدهای به پهنای باند، که این تناقض باعث اختلاف در تصمیمگیریها شده و مسیر پیشرفت و توسعه را با مشکل مواجه میکند.