قائم مقام مدیر عامل همراه اول با بیان اینکه ایران اولین کامپیوتر خود را در سال 72 به شبکه جهانی اینترنت متصل کرد، گفت: ایران توسعه اینترنت و موبایل را همزمان با ترکیه آغاز کرد ولی هماکنون 6 سال از این کشور عقبتر است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، حمیدرضا نیکوفر در دومین همایش مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور با بیان اینکه علم شبکه ماهیتی جدید و اجتماعی را با فرصتهای جدیدی برای توسعه فناوری اطلاعات فراهم می کند، خاطر نشان کرد: مراکز علمی و دانشگاهی در ابتدا پیشتاز ورود اینترنت به کشور را فراهم کردند و در سال 71 برای اولین بار دانشگاهها اینترنت را به ایران وارد کردند.
وی با بیان اینکه ایران در سال 72 نخستین یارانه را در مرکز تحقیقات فیزیک نظری به شبکه جهانی اینترنت متصل کند، اظهار داشت: اینترنت و موبایل جزء فناوریهایی بودند که تحولات زیادی را در کشور ایجاد کردهاند اما این رشد در ایران کافی نبوده است چرا که ایران با اینکه توسعه اینترنت و موبایل را همزمان با ترکیه آغاز کرده است هم اکنون 6 سال از این کشور عقبتر است.
قائم مقام مدیر عامل همراه اول میزبان ضریب نفوذ اینترنت در میان دانشجویان و کارکنان مراکز علمی کشور را 100 درصد دانست و گفت: توسعه 20 ساله موبایل باعث شده است هم اکنون ایران رتبه 16 در تعداد کل مشترکین را به خود اختصاص دهد.
نیکوفر، ایران را سومین کشور در منطقه به لحاظ ورود به موبایل توصیف کرد و یادآور شد: هم اکنون 100 درصد شهرهای کشور و 86.8 درصد روستاهای کشور تحت پوشش شبکه موبایل قرار گرفتهاند و میزان پوشش جادهای تلفن همراه به حدود 71 درصد رسیده است.
وی با اشاره به میزان تعداد اتصالات تلفن همراه در جهان، اظهار داشت: هماکنون 7 و نیم میلیون موبایل کانکشن در جهان وجود دارد که پیش بینی میشود این رقم تا سال 2017 به 11 میلیون برسد.
نیکوفر با اشاره به پوشش 80 درصد کره زمین توسط شبکه موبایل و میزان تاثیر موبایل در زندگی بشر توضیح داد: تحقیقات جدید نشان داده است میزان دیدن فیلمهای آپلود شده در شبکه موبایل توسط یک نفر 8 ساعت طول میکشد به علاوه اینکه در هر ثانیه 200 هزار اس ام اس در جهان رد و بدل میشود که این اعدادواقعا حیرت آور است.
قائم مقام مدیر عامل همراه اول علم ارتباط سیار، باند پهن و پردازش ابری را جزء علوم جدیدی دانست و اضافه کرد: این علوم میتواند سرمنشا تحولات عظیم و اتصال به یک شبکه واحد باشد که قادر است بسیاری از خدمات الکترونیکی را مانند آنچه در عصر کنونی اتفاق میافتد را بر بستر ارتباطات سیار فراهم کند.