کد خبر:۳۲۴۰۰۷
امنیت در اینترنت؛

6 اصل برای محافظ از سیستم رایانه‌ای/ قطع کامپیوتر از اینترنت در مواقع غیرضروری

این روزها حفظ امنیت سیستم رایانه‌ای به یکی از دغدغه‌های افرادی بدل شده که بیشتر فعالیت روزانه یا اطلاعات مهم و گاه شخصی آنها از طریق همین سیستم انجام گرفته یا نگهداری می‌شود.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ این روزها به دلیل وجود کرم‌ها و ویروس‌های رایانه‌ای که به راحتی به سیستم‌ها نفوذ کرده و سیستم را از کار می‌اندازند یادگیری راه‍های حفظ امنیت سیستم برای کاربران بسیار مهم است. از این رو کاربران برای جلوگیری از سوءاستفاده از اطلاعات شخصی خود بر روی سیستم‌ها و حفظ اطلاعات محرمانه و مهمی که در آن وارد شده، باید راهکارهایی را در خصوص بالابردن امنیت رایانه‌ها خود انجام دهند.
 
وجود آنتی ویروس اولین گام برای تامین امنیت
 
کاربران همواره بایداز وجود ضدویروس بر روی دستگاه خود اطمینان حاصل کنند. این نرم افزارها برای محافظت از کامپیوتر در برابر ویروس‌های شناخته شده به کارمی‌روند و در صورت استفاده از آنها کاربر نیاز به نگرانی در مورد ویروس‌ها نخواهند داشت. در شرایطی که روزانه ویروس‌های جدیدی توزیع می‌شود، نرم افزارهای ضدویروس برای تشخیص و از بین بردن آنها باید به صورت منظم به روز شوند.
 
معیارهای انتخاب رمز عبور
 
گذرواژه تنها در صورتی دسترسی غریبه‌ها به منابع موجود را محدود می‌کند که حدس زدن آن به سادگی امکان پذیر نباشد. گذرواژه های خود را در اختیار دیگران قرار ندهید و از یک گذرواژه در بیشتر از یک جا استفاده نکنید. در این صورت اگر یکی از گذرواژه‌های شما لو برود، همه منابع در اختیار شما در معرض خطر قرار نخواهند گرفت.
 
گذرواژه باید حداقل شامل 8 حرف بوده، حتی الامکان کلمه‌ای بی معنا باشد. در انتخاب این کلمه اگر از حروف کوچک، بزرگ و اعداد استفاده شود ضریب امنیت بالا تر خواهد رفت.  
 
کنترل دایمی سیستم 
 
در بازه‌های زمانی مشخص وضعیت امنیتی سیستم کامپیوتری خود را مورد ارزیابی قرار دهید. انجام این کار در هر سال حداقل دو بار توصیه می شود. بررسی پیکربندی امنیتی نرم افزارهای مختلف شامل مرورگرها و حصول اطمینان از مناسب بودن تنظیمات سطوح امنیتی در این فرایند انجام می شوند.
 
دیوار آتش
 
دیوار آتش با Fire Wall به دو صورت نرم افزاری و سخت افزاری تولید می‌شود و برای حفاظت کامپیوترهای شخصی و نیز شبکه‌ها به کار می‌رود. حفاظ داده‌های غیر مجاز و یا داده‌هایی که به صورت بالقوه خطرناک هستند را فیلتر کرده و سایر اطلاعات را عبور می‌دهد. علاوه بر این حفاظ در شرایطی که کامپیوتر به اینترنت وصل است، مانع دسترسی افراد غیرمجاز به کامپیوتر می‌شود.
 
ایمیل‌های ناشناس را باز نکیند
 
اگر فرستنده ایمیلی را نمی‌شناسید، نسبت به نامه و پیوست‌های آن بسیار با دقت عمل کنید و هرگاه یک نامه مشکوک دریافت کردید، بهترین عمل حذف کل نامه همراه با پیوست‌های آن است.
 
برای امنیت بیشتر حتی اگر فرستنده نامه آشنا باشد هم باید با احتیاط بود. اگر عنوان نامه نا آشنا و عجیب باشد، و بالاخص در صورتی که نامه حاوی لینک‌های غیرمعمول باشد باید با دقت عمل به خرج داد چرا که ممکن است دوست شما به صورت تصادفی ویروسی را برای شما فرستاده باشد. ویروس «i love you»دقیقا به همین صورت میلیون‌ها کامپیوتر را در سراسر دنیا آلوده کرد.
 
در مواقع غیر ضروری اتصال به اینترنت را قطع کنید
 
به خاطر داشته باشید که بزرگراه دیجیتال یک مسیر دوطرفه است و اطلاعات ارسال و دریافت می‌شوند. قطع اتصال کامپیوتر به اینترنت در شرایطی که نیازی به آن نیست احتمال اینکه کسی به دستگاه شما دسترسی داشته باشد را از بین می‌برد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار