پژوهشگران دانشگاه یزد زیست حسگرهایی را برای اندازهگیری میزان دارو در سرم خون تولید کردند.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، فولرینها از جمله مواد کربنی هستند که از خواص الکتروشیمیایی ویژهای برخوردار هستند. به همین منظور استفاده و بهبود سطح الکترودها به کمک این مواد در بین محققان مطرح است.
از سوی دیگر نانو لولههای کربنی به دلیل خاصیت الکتروکاتالیستی بالا در برابر مواد مختلف و الکترون پذیری بسیار بالا سبب بهبود عملکرد الکتروکاتالیستها میشوند. به همین دلیل استفاده از این نانوکامپوزیت همراه با مایع یونی به عنوان یک محیط رسانا، افزایش خاصیت الکتروکاتالیستی نانوکامپوزیت حاصل شده را در پی خواهد داشت.
در این راستا محققان دانشگاه یزد در تحقیقات اخیر خود تلاش کردند تا با ترکیب دو نانو ساختار فولرین- نانولولههای کربنی در حضور مایع یونی، نانوکامپوزیتهایی تولید کنند که توانایی کاربرد در ساخت زیستحسگرها را داشته باشند.
نتایج بررسیها نشان داد که این نانوکامپوزیت دارای خواص کاتالیستی منحصربه فردی چون کاهش پتانسیل اکسایش و افزایش حساسیت در اکسایش داروهای مشتق کتکول آمین است. همچنین آزمایشهای الکتروشیمیایی برای بررسی اکسایش کاتالیستی برخی از داروها و اندازهگیری آنها در سرم خون با موفقیت انجام گرفته و نتایج رضایتبخشی را در پی داشته است.
نتیجه این کار ساخت یک نانوکامپوزیت جدید بوده است که دارای خواص کاتالسیتی مناسب در اکسایش داروهای مشتق کتکول آمین است. به همین دلیل خوشرو متعقد است که زمینههای مختلفی برای بررسی خواص این نانوکامپوزیت جدید و بهبود این خواص وجود دارد که در آینده به بررسی آنها پرداخته خواهد شد.
زیستحسگرهای تولید شده به عنوان زیست حسگرهای الکتروشیمیایی عمل میکنند و قابل کاربرد در اندازهگیری میزان داروها خواهند بود.