دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی از صادرات داروی گیاهی آلزایمر و تولید دارو گیاهی بیماری اماس خبر داد و گفت: این ستاد تاکنون از 70 فرآورده و دارو گیاهی حمایت کرده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر محمد حسن عصاره با بیان اینکه ایران حدود 8 هزار گونه گیاه طبیعی دارد، افزود: نتایج تحقیقات نشان داده که بیش از 2 هزار و 300 گونه آن دارای خواص دارویی، عطری، ادویهای، آرایشی و بهداشتی است.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی و طب سنتی ادامه داد: از کل تعداد گونههای گیاهی در رویشگاههای ایران نزدیک به هزار و 728 گونه آن اندمیک (بومی) محسوب شده و منحصرا در ایران رویش دارند و این امر یک ظرفیت انحصاری برای کشور محسوب میشود.
وی از اقدامات این ستاد در زمینه بانک اطلاعات عطاریهای کشور خبر داد و اظهار داشت: ستاد توسعه گیاهان دارویی به صورت جدی اقدام به بررسی، شناسایی و به روز کردن اطلاعات عطاریهای سراسر کشور کرده است که این اطلاعات برای قدم بعدی برنامهریزان بسیار با اهمیت است.
عصاره، با اشاره به همکاری این ستاد با وزارت بهداشت یادآور شد: این ستاد تاکنون فعالیتهای مناسبی در راستای این تعاملات بیشتر با وزارت بهداشت اجرایی کرده است که از جمله میتوان به تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تعدادی از داروهای گیاهی، تدوین دارونامه گیاهی، تقویت شرکتهای دانشبنیان و توسعه کمی و کیفی داروهای گیاهی را نام برد.
وی یکی از طرحهای این ستاد را حمایت از تحقیقات و تولید داروهای گیاهی بر ای درمان آلزایمر و ام اس ذکر کرد و گفت: برای درمان آلزایمر یکی از شرکتهای مورد حمایت ستاد، موفق به تولید، اخذ مجوز و تجاریسازی داروی کنترل کننده الزایمر شده است و در حال حاضر این محصول را به خارج از کشور از جمله فرانسه نیز صادر میشود.
دبیر ستاد توسعه گیاهان دارویی، اضافه کرد: علاوه بر آن یکی دیگر از شرکتهای مورد حمایت ستاد، در حال تولید دارویی است که اثرات درمانی برای بیماری ام اس دارد که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.
به گفته وی ستاد توسعه گیاهان دارویی برای تجاریسازی بیش از 70 فرآورده و دارو که مراحل قانونی را بر اساس مقررات کشور طی کردهاند، اقدامات حمایتی خود را در قالب حمایتهای مالی ارائه داده است.