وزیر علوم گفت: وقتی اکثریت برگزیدگان اعضای هیأت علمی درباره سرپرست توافق کردند که این افراد باصلاحیت هستند نمیتوانیم به آن بیاعتنا باشیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، فرجی دانا، وزیر علوم در مراسم معارفه محمود نیلیاحمدیآبادی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران که دوشنبه، 26 خرداد در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: آناتومی دانشگاهها به معنی پاسخگو بودن دانشگاه به جامعه است و به دانشگاه اختیارات کافی داده می شود تا مسئول آنچه که در جامعه میگذرد، باشد، البته این مسئله ناقض اختیارات هیچ مرجع بالادستی تلقی نشده و نمیشود.
وی ادامه داد: ما هنوز گرفتار این هستیم که اگر مکانیزم داخلی دانشگاهها عهدهدار انتخاب رئیس شود نقض برخی اختیارات حاکمیتی نهادهای بالادستی است. اگر دانشگاهها اختیار داشته باشند جز پاسخگویی به جامعه از این اختیارات استفاده نمیکنند؛ تجربهای که ما نباید نسبت به آن بیتفاوت باشیم و به آن پشت کنیم.
وزیر علوم خاطرنشان کرد: دانشگاهها اگر در تأمین منابع مالی به دولت وابسته هستند از دولتها خط توسعه را دریافت میکنند، وقتی می خواهند علم و فناوری، علوم اجتماعی و رفتاری را توضیح دهند باید به آن حوزه بودجه بیشتری اختصاص داده شود. دانشگاه پاسخگو خود به سمت این موضوع حرکت خواهد کرد و دلیلی نیست تا این موضوع را عامل اختلاف ببینیم.
فرجی دانا درباره روند انتخاب سرپرست دانشگاه تهران تصریح کرد: وقتی موضوع مشورت گیری از دانشگاهیان برای رسیدن به یک فهرست دانشگاهی در خور دانشگاه تهران مطرح بود ما به تشکیل شورای منتخبین رسیدیم. دانشگاه با اعضای هیأت علمی نمایندگانی را به یک شورای مشورتی دور خود جمع کند یکی از موضوعات مطرح شده این که چه کسانی میتوانند عهدهدار ریاست دانشگاه تهران باشند و نظر اعضای دیگر به عنوان جمعی از منتخبین که برآمده از نظرات هیئت علمی است اضافه شود اینکه به درجه فرد اهمیت میدهیم و اینکه فرد برای انجام این کار درجه لازم را دارد و یا نمیتواند در یک موضوعی مانند مشورت در مدیریت دانشگاه بگوییم اینها فاقد صلاحیت هستند.
وی ادامه داد: آیا دو هزار عضو هیئت علمی که عهدهدار تربیت بیش از 50 هزار دانشجو هستند صلاحیت برای مشورت در موضوعات اساسی دانشگاه را ندارند که البته فقط انتخاب رئیس دانشگاه نیست بلکه بسیاری از موضوعات دیگر است که میتوان از این جمع مشورت گیری شود و نظر هیئت علمی استحصال شود توسعه علمی از توسعه برآمده از مشارکت جمعی محقق می شود اگر دانشگاهها مدیریت دانشگاه را از خود بدانند با او میسازند البته در محدودیتهایی در دانشگاه داریم و در این زمینه خود را مقید میدانم و آن راتحمل میکنم.
وزیر علوم با بیان تشکر از محمدحسین امید به دلیل اینکه زمینه ایجاد شورای مشورتی را فراهم کرده است اظهار کرد: اولین موضوعی که به وی ارجاع دادم تجربه موفقی بود و اتحاد حاصل شد وقتی اکثریت برگزیدگان اعضای هیئت علمی توافق کردند که افراد با صلاحیت این گروه هستند و مگر میشود به آنان بیاعتماد باشیم و از کنار آن بگذریم از آنجایی که مصلحت دانشگاه و تمام جنبهها در آن رعایت شده و اینکه از تصمیمی که در آن مصلحت دانشگاه و تمام جنبه ها در آن رعایت شده را کنار بگذاریم.
وی با اشاره به اینکه ما میخواهیم که دانشجویان به شرایط واکنش نشان دهند گفت: ما افرادی را میخواهیم که مشکلات دانشگاه را مشکلات خود بدانند افرادی هستند که سالها برای پیشرفت تلاش کردند دانشگاهها تولیدعلم دارند پاسخگویی به صنعت بومی و حوائج جامعه دارند ما باید دانشگاهی داشته باشیم که اگر در تهران واقع است موضوع آلودگی تهران محیط زیست و انرژی برای آن مهم باشد تا شاهد توسعهیافتگی آن باشیم و امیدواریم که دانشگاهی را ببنیم که چراغهای آن تا صبح روشن باشد و افرادی باشند که در آن برای پیشرفت تلاش کنند.
فرجی دانا درباره دانشگاه تهران تاکید کرد: همیشه دغدغه دانشگاه تهران توسعه کشور بوده و در همه زمینهها از جمله علوم اجتماعی فناوری هنر و ... پیشتاز باشد قوت دانشگاه تهران باید با در اختیار داشتن تمامی رشتهها باشد دانشگاه جامع تهران همه حوزهها را از جمله کشاورزی فنی مهندسی علوم پایه هنرهای زیبا را داشته باشد زیرا همه اینها با یکدیگر می تواند حلال مشکلات کشور باشد.
وزیر علوم و تحقیقات در پایان اظهار کرد: توصیه به وحدت می کنیم چیزی که از ابتدای انقلاب رمز پیروزی بوده است و بدون وحدت و همدلی راه به جایی نمیبریم و این همدلی به واسطه دانشگاهیان ایجاد شده و باید به آن توجه کنیم قضاوت آیندگان باید ما را به سوی علم حرکت کردن نشان دهد نه به سمت ایستایی همچنین باید گفتمانسازی فرهنگ در کنار اقتصاد را داشته باشیم.
جناب فرجي دانا بايد بداند قانون، قانون است و با حرفهاي به ظاهر قشنگ نمي توان براي دور زدن قانون جواز گرفت.
در ضمن چه تضميني وجود دارد که واقعا اين روند طبق نظر هيات علمي دانشگاه باشد، وقتي اعضاي مشورت کننده همگي متعلق به يک تفکر خاص هستند؟
اين روند تنها براي شانه خالي کردن از فتنه هاي بعدي در دانشگاه تهران است.
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
در ضمن چه تضميني وجود دارد که واقعا اين روند طبق نظر هيات علمي دانشگاه باشد، وقتي اعضاي مشورت کننده همگي متعلق به يک تفکر خاص هستند؟
اين روند تنها براي شانه خالي کردن از فتنه هاي بعدي در دانشگاه تهران است.