رئیس پلیس فتا هرمزگان از کشف 71 درصدی جرایم سایبری در سال جاری خبر داد و گفت: برداشت اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی با 86.4 درصد بیشترین آمار کل جرائم رایانهای استان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، سرهنگ قرائیپور ضمن تشریح عملکرد پلیس فتا هرمزگان در سال جاری خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری، 71 درصد پروندههای تشکیل شده در حوزه جرایم سایبری کشف شده که در خصوص نوع جرایم، برداشت اینترنتی غیرمجاز از حسابهای بانکی با 86.4 درصد بیشترین آمار کل جرائم رایانهای استان را به خود اختصاص داده است.
وی در ادامه هتک حیثیت و نشر اکاذیب را با 5.4 درصد، دسترسی غیرمجاز به دادههای رایانهای، کلاهبرداری و استفاده غیرمجاز از پهنای باند هر کدام با 2.7 درصد را از دیگر جرایم شایع در حوزه فضای مجازی استان برشمرد.
رئیس پلیس فتا هرمزگان با بیان قابلیتهای فراوان استفاده از گوشیهای هوشمند سیار قابل اتصال به اینترنت ضمن هشدار در خصوص خطرات استفاده از این گوشیها در صورت عدم توجه به موازین ایمنی، افزود: کاربران این گونه گوشیها باید دسترسیها را مشخص و از هر گونه ایجاد ارتباط مجازی با افراد ناشناس خودداری کند چرا که ارسال محتوای شخصی در این فضا برای یک نفر شناخته شده ممکن است به دسترسی سایر افراد ناشناس منجر شود.
قرائیپور با بیان اینکه اخیرا برخی از افراد فرصت طلب با هویت جعلی در فضای مجازی اقدام به فریب کاربر و کلاهبرداری از شهروندان تحت عناوینی مانند فروش مدرک تحصیلی میکند، ادامه داد: این افراد با سوء استفاده از بلند پروازی برخی از کاربران و دریافت مبالغی هنگفت اقدام به فروش مدارک تحصیلی از دانشگاههای معتبر خارج و یا داخل کشور میکنند که این مدارک عمدتا به صورت جعلی بوده و مورد تایید مراجع ذی صلاح نیست.
وی با هشدار به شهروندان در خصوص استفاده از اینترنت رایگان در مکانهای عمومی، یادآور شد: استفاده از اینترنت رایگان در سطح شهر و مکانهای عمومی (پارکها، کتابخانهها، فرودگاهها و هتلها) خطر دسترسی غیر مجاز به اطلاعات شخصی کاربران را به هکر ها خواهد داد.
رئیس پلیس فتا هرمزگان ادامه داد: اتصال به این شبکهها به علت رایگان بودن و عدم استفاده از رمزهای عبور قوی و مناسب میتواند موجب به دام افتادن در تلههای امنیتی طراحی شده توسط هکرها شده و به افراد فرصت طلب امکان میدهد به کلیه فعالیتهای اینترنتی، سایتهای مقصد، متن چتها، ایمیلها و رمزهای عبور کاربر دسترسی پیدا کنند.
وی به کاربران توصیه کرد برای فعالیتهای حساس نظیر فعالیتهای بانکی به هیچ عنوان از اینترنت عمومی استفاده نکنند و آنتی ویروس دستگاه خود را همواره به روز نگه دارند و اضافه کرد: هنگام استفاده از اینترنت عمومی تا حد امکان از خدماتی که دسترسی به آنها نیاز به رمز عبور دارد، استفاده نشود علاوه بر آن کاربران زمانی که در حال وارد کردن اطلاعاتی نظیر رمز عبور خود هستند مراقب دوربین موبایلهای اطراف و قطعات سخت افزاری (کی لاگر) متصل به کامپیوتر های عمومی بوده و از روشن بودن دیوار آتش(فایروال) سیستم مورد استفاده مطمئن شوند.