به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، شبکه نسیم مصداق بارز یک شبکه بی هدف است. طی مدت زمانی که از معرفی و فعالیت رسمی آن گذشته هنوز مشخص نیست که قصد مدیران صداوسیما از تاسیس این شبکه دقیقا چه چیزی است. برخلاف دیگر شبکه های جدید التاسیس که که حداقل برای چند ماه اول خودشان برنامه های ویژه و قابل توجهی داشته و بعد از مدتی افول کردند، شبکه نسیم از همان ابتدا بنا را بر بی برنامگی گذاشت و می توان از آن به عنوان اوج بی تدبیری رسانه ملی نام برد.
اجازه بدهید نگاهی داشته باشیم به برخی برنامه های اصلی شبکه نسیم و اظهار نظر چهرههای هنری مشهور سینما و تلویزیون، تا در نهایت قضاوت در مورد آخرین دستپخت صداوسیما را با شما مخطبان ارجمند به اشتراک بگذاریم:
*عینک آفتابی:
مجموعه جُنگ طنز با اجرای رضارشیدپور و بازی فریبا نادری، پرستو صالحی، احمد پورمخبر، یوسف صیادی و... یک کپی ناشیانه از اخرین کار مهران مدیری به نام "شوخی کردم" که هر بار موضوعی خاص را در قالب آیتم های طنز و با توجه به جوک های ارسالی مخاطبان به نمایش می گذارد.
این مجموعه غیر از چهار بازیگر فوق الذکر جمعی از بازیگران آماتور را با فیملنامه ای پیش پا افتاده هر شب به مدت 30 دقیقه جلوی دوربین آورده که به صراحت می توان گفت هیچ صحنه با مزه و خنده داری برای مخطبان ندارد. البته نباید انتظار داشت کپی کردن سوژه های یک کمدی ساز دیگر آن هم دقیقا با همان سبک و سیاق خیلی مورد استقبال قرار بگیرد.
* هاونگ:
همه آنچه در مورد این برنامه میتوان گفت این است؛ یک مجری درجه سوم صداوسیما با ادبیاتی مثلا طنز که البته کمی طلبکاری هم با آن همراه است به اضافه مقدار زیادی شوخی های دم دستی سخیف و جوک های تصویری که اغلب آنها هم تکراری است. قبلا در مورد این برنامه گفته شده بود که قرار است محفلی باشد برای ارسال فیلم و عکس های طنز مردم اما فعلا چیزی جز جوک های بی مزه و صحبت های بی نمک مجری نداشته است.
*آبرنگ
باز هم جوک و فقط جوک! برخی جوک ها را مجری تعریف می کند، برخی تلفنی شنیده می شوند و برخی هم از طرف مردم پیامک یا ایمیل می شوند. تنها نکته بارزی که ممکن است شمارا برای چند دقیقه پای این برنامه نگه دارد حضور بهنوش بختیاری به عنوان مجری است. همین!
* نسیم استان ها
ایده ساخت جنین برنامه ای بی نظیر بود. تخصیص زمانی برای استان های مختلف کشور و معرفی سنت ها و لهجه و گویش مردم در گوشه گوشه ایران با بیان طنز می توانست برگ برنده شبکه نسیم باشد اما متاسفانه از آن به خوبی استفاده نکرد و شانس معرفی استان های مختلف برای ما تبدیل به محفلی برای شوخی های دم دستی مثل دوربین مخفی های بی مزه و جوک تعریف کردن های معمول شود.
* خندوانه
تا اینجای کاری بهترین برنامه شبکه نسیم است. هر چند از باقی رقبا دیرتر کار خودش را شروع کرد اما ایده های خوبی برای خودش دارد. یک برنامه مجری محور (رامبد جوان) که هر بار یکی از چهره های شناخته شده کشور را رو بروی مردم نشانده و با حضور تعدادی تماشاگر کاملا بی پرده سوالاتی درمورد خنده و روحیه آنها پرسیده می شود. سوالات معمولا چالش های جالبی به وجود آورده و چهره ها درموقعیت های واقعا یا مزه ای قرار می گیرند.
این 5 برنامه تقریبا اصلی ترین آیتم های روزانه و هفتگی شبکه نسیم هستند. برنامه های دیگری مثل نسیم شما، دوربین مخفی و گلچین پخش برنامه های خنده دار دیگر شبکه ها هم از این شبکه پخش می شود که البته جزو موضوعات حاشیه ای به شمار می آیند اما همین برنامه های دم دستی حدود 70 درصد از زمان مخطبان نسیم را در طول شبانه روز تلف میکنند.
اما شاید برایتان جالب باشد که اظهار نظر چهره های فرهنگی خصوصا طنزپردازان را درباره شبکه نسیم و کم و کیف برنامههای آن بدانید. چهره هایی که احتمالا در آینده شبکه نسیم را خانه ای برای خودشان می دانند ونظراتشان حتما باید به گوش مدیران صداوسیما برسد در اظهاراتی صریح و کوتاه عملکرد این شبکه را زیر سوال برده گفتند:
علیرضا خمسه: آفتابه لگن هفت دست ولی شام و ناهار هیچی
الیکا عبدالارضاقی: تا حالا چیزی در موردش نشنیده ام! اگر شبکه خوب و تاثیرگذاری بود حتما تعریفش به گوشم می رسید.
برزو ارجمند: ما بچه کوچک در خانه داریم و فعلا فقط کارتون نگاه می کنیم.
رامین ناصر نصیر: نسیم خوراک جدیدی برای مردم ندارد. شنیده ام که در فاز تولید قرار گرفته و دارد چند کار جدید می سازد اما معتقدم اگر رویکرد جدیدی در این تولیدات نداشته باشد باز هم کاری از پیش نخواهد برد.
امیر مهدی ژوله: شبکه اختصاصی طنز خوب است اما به شرطی که کار آن کپی کردن برنامه های دیگران نباشد.
خشایار الوند: در روزنامه ها درباره اش خوانده ام. می دانم که 4 ساعت برنامه را مدام در طول روز تکرار می کند و البته کلی از ایده های سریال "شوخی کردم" را هم کپی کرده اند!
حرف آخر:
تاسیس یک شبکه طنز گام درستی بود. برای مردمی که سالها است با خنده قهر کرده اند چه ایده ای بهتر از شبکه نشاط و سرگرمی؟ اما مدیران سیما باید این مهم را مدنظر داشته باشند که یک شبکه مستقل آن هم در دل رسانه ملی با 4 ساعت برنامه تولیدی و عدم برنامه ریزی جامع و بلند مدت عملا به هیچ هدفی نخواهد رسید. نسیم در آینده دو راه پیش رو دارد. یا به عنوان یک رسانه فعال و تاثیرگذار در کشور، فرهنگ شاد بودن را در کشور ترویج می دهد یا برای همیشه به عنوان شبکه لودگی های دم دستی که اکثر آنها کپ کاری است، شناخته خواهد شد.
منبع: نامه