کد خبر:۳۲۵۵۹۹
گفتگو با رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری؛

تشریح دلایل تعطیلی سرویس اسما/ پایگاه اطلاعات علمی ایران راه‌اندازی می‌شود

رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به دلایل تعطیلی سرویس اسما، از ارائه پایگاه اطلاعات علمی ایران در پژوهشگاه فناوری اطلاعات خبر داد.
سیروس علیدوستی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با اشاره به دلایل تعطیل شدن سرویس اسما خاطرنشان کرد: سرویس اسما مانند دیگر سرویس‌ها بوده و به دلیل پایان یافتن مدت اعتبار آن، سرویس دهی این خدمت نیز به پایان رسیده است.
 
وی افزود: سروس اسماء تا پایان فروردین ماه سال جاری دوره خدمت داشته که با پایان یافتن این زمان و عدم جلب نظر مسئولان ذی ربط، نیازی به تمدید اعتبار این سرویس دیده نشد.
 
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد میزان کارآمدی سروس اسماءتوضیح داد: هر خدمتی ممکن است به دلایل مختلف پس از مدت اعتبار ادامه پیدا نکند که بر همین اساس سرویس اسما نیز به دلیل ایرادات در مدت زمان سرویس دهی و نیز تأخیر دانشگاه‌ها در استفاده از این سرویس، ادامه نیافت.
 
علیدوستی با تأکید بر اینکه امکان تمدید مجدد سرویس اسما وجود ندارد، اظهار داشت: سرویس اسما سیستم تأمین منبعی بود که دانشگاه‌ها را در یافتن مقالات مورد نظر یاری می‌کرد.
 
وی با بیان اینکه هم اکنون جایگزینی برای سرویس اسما در نظر گرفته نشده است، خاطرنشان کرد: ایران داک در زمینه تأمین منابع و اطلاعات خارجی به جز وظیفه‌ای که در شورای سیاست گذاری و تامین منابع داشته، وظیفه دیگری ندارد.
 
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات با بیان اینکه سرویس‌های تأمین منابع در صورتی که به شکل رقابتی تأمین مدرک داشته باشند، اثرگذار خواهند بود، خاطرنشان کرد: ایران هم اکنون مشترک تعداد کمی از پایگاه های اطلاعاتی است که با رایزنی‌های انجام شده شماری از این پایگاه ها مانند اگزویر، سایننس دایرکت، اشپرینگر، IEEE را دارد که بزودی و با پرداخت حق اشتراک آن قابل دسترس خواهند شد.
 
وی با بیان اینکه سرویس «سمات» سامانه‌ای برای جمع آوری اطلاعات پژوهشی است، در مورد آخرین وضعیت این سرویس توضیح داد: سرویس سمات هم اکنون در مرحله ارائه گزارش های دولتی است و تا کنون در دسترس عموم قرار نگرفته است.
 
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات اضافه کرد: سامانه سمات برای سازمان‌های دولتی که از منابع مالی برای پژوهش‌های خود استفاده می‌کنند، کاربرد دارد و اطلاعات آپلود شده در این سرویس مورد استفاده سیاستگذاران قرار خواهد گرفت و در صورت رسیدن به حد بلوغ موردنظر، در دسترس عموم نیز قرار می‌گیرد.
 
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات هدف از ایجاد سروس سمات را آگاهی دادن به سیاستگذاران جهت شناسایی اطلاعات و منابع پژوهشی از یک سو و بالارفتن قدرت تولید استراتژیک و اطلاعات تکمیلی از روندها و ایجاد شاخص ها برای بررسی میزان پیشرفت کشور و بررسی میزان کارایی و اثربخشی آن از سوی دیگر عنوان کرد و افزود: پژوهشگران با استفاده از این سامانه می توانند از وضعیت پژوهشی کشور مطلع شوند.
 
وی با اشاره به تعداد بررسی‌های صورت گرفته در پایگاه سمات خاطرنشان کرد: سال گذشته 12 هزار درخواست بررسی پیشینه در این سامانه پاسخ داده شده؛ به این معنی که 20 درصد تحصیلات تکمیلی در کشور که در حدود 60 هزار نفر است، موضوعات پایان نامه‌های خود را از لحاظ تکراری بودن بررسی می‌کنند.
 
علیدوستی با بیان اینکه پایان نامه کارشناسی ارشد و رساله و دکترا برای افزایش توانایی دانشجویان در نحوه پژوهش است، توضیح داد: در صورتی که عنوان مقالات دانشجویان مشابه باشد، ولی روش کار متفاوت باشد، ایرادی وجود ندارد.
 
رئیس پژوهشگاه فناوری اطلاعات از ارائه پایگاه اطلاعات علمی ایران با نام گنج خبر داد و اظهار داشت: پایگاه اطلاعاتی ایران گنج با امکان دسترسی عمومی، دارای 700 هزار رکورد اطلاعاتی با قابلیت گردآوری کامل مطالب و امکان جستجوی مقالات است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار