محققان کشور کودهای بیولوژیکی برای مزارع ذرت عرضه کردند که موجب افزایش مقاومت این گیاه در برابر تنشهایی چون شوری و خشکی خواهد شد.
اردشیر سعیدی، مجری طرح تولید کودهای بیولوژیکی با اشاره به مضرات کودهای شیمیایی در مزارع ذرت گفت: مصرف بی رویه کودهای شیمیایی منجر به تخریب ساختمان خاکهای زیر کشت ذرت خواهد شد.
وی به راهکارهای کاهش تخریب خاک اشاره کرد و اظهار داشت: نتایج بررسیها نشان میدهد که مصرف همزمان کودهای بیولوژیکی با کودهای شیمیایی میتواند این معضل را مرتفع کند.
سعیدی از اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این مطالعات موفق به تولید و عرضه کودهای بیولوژیکی نیتروکسین کردیم که این کود ویژه مزارع ذرت عرضه شده است.
مجری طرح به بیان جزئیات این کود بیولوژیکی پرداخت و یادآور شد: این کود ضمن تثبیت ازت هوا، ریشه گیاه را توسعه داده و باعث متعادل شدن جذب عناصر غذایی مورد نیاز گیاه میشود.
وی ادامه داد: این کود با ترشح هورمون محرک رشد گیاه با توسعه ریشه و قسمتهای هوایی گیاه ذرت موجب افزایش میزان محصول میشود.
این محقق افزایش مقاومت گیاه ذرت را از مزایای این کود نام برد و خاطر نشان کرد: استفاده از این کود در شرایط تنشهای محیطی مانند شوری و خشکی سبب افزایش مقاومت گیاه ذرت در برابر این تنشها خواهد شد.
سعیدی با اشاره به نحوه کاربرد این کود در مزارغ ذرت، اضافه کرد: مقدار 4 تا 6 لیتر نیتروکسین را در زمان مناسب آبیاری در مزرعه رها سازی میشود و به این ترتیب کود بیولوژیکی به تدریجا به ریشه تمام بوتههای مستقر در مزرعه خواهد رسید.
وی با بیان اینکه نیتروکسین تولید شده را میتوان به عنوان آفت کش در مزارع به کاربرد، یادآور شد: این ماده را میتوان به همراه قارچ کشهای شیمیایی برای ضد عفونی کردن بذرهای ذرت به طور همزمان مصرف کرد.