محققان کشور با استفاده از نمایش سریع تصاویر و نوار مغزی روشی را برای تشخیص اعتیاد به شیشه ارائه کردند.
علی یونسی مجری طرح تشخیص اعتیاد به شیشه در گفتگو باخبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مشکلات تشخیص اعتیار به شیشه، گفت: مشکل اصلی در تست اعتیاد به شیشه این است که در صورتی که فردی 72 ساعت از مواد مخدر شیشه استفاده نکند با تست ادرا نمیتوان اعتیاد فرد را تشخیص داد.
وی با اشاره به اهمیت تشخیص اعتیاد در برخی مشاغل مهم مانند رانندگی و خلبانی، اظهار داشت: در این راستا روشی را برای تشخیص اعتیاد به شیشه ارائه دادیم که حتی از 72 ساعت مصرف نکردن شیشه میتوانیم تشخیص دهیم که فرد تحت تاثیر دارو قرار دارد یا خیر.
یونسی با اشاره به جزئیات این طرح خاطر نشان کرد: در این روش یکسری تصاویر مرتبط با اعتیاد در زمانی که از فرد نوار مغزی دریافت میکردیم نشان داده شد و از آنجایی که این تصاویر به سرعت به فرد نشان داده میشد واکنش فرد خارج از کنترل وی است.
مجری طرح ادامه داد: این مطالعات نشان داده که نوار مغزی دریافت شده افراد معتاد به شیشه با افراد عادی متفاوت بوده است از این رو این روش میتواند به عنوان تست تشخصی برای اعتیاد به شیشه استفاده کرد.
یونسی با اشاره به اهمیت دادههای به دست آمده از نوار مغزی، یادآور شد: هر فعالیتی که فرد انجام میدهد واکنشهای فیزیکی و شیمیایی را به همراه دارد و از طریق نوار مغزی جریان الکتریسته مغز قابل ثبت است . این قابلیت موجب شده است که به عنوان ابزار مناسبی برای ثبت دادههای مغزی معرفی شود.