معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری میزان سرمایه گذاری در پارکهای علم و فناوری را 400 میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: میزان فروش فناوری این پارکها در سال گذشته 10هزارمیلیارد ریال بوده است.
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر سورنا ستاری در نشست مشترک با وزیر نفت نهادینه کردن پژوهش در کشور در راستای درآمدزایی و تجاری سازی را از اهداف این معاونت نام برد و افزود: به منظور درآمدزا کردن فعالیتهای پژوهشی نیازمند ایجاد زیرساختهای لازم در این حوزه هستیم از این رو ضروری است حلقههای واسط در حوزه پژوهش ایجاد شود که از آن جمله راه اندازی پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانش بنیان است و دانشگاهها میتوانند در پیشبرد این کار تاثیرگذار باشند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت در حوزه پژوهش و فناوری را اقدامی اقتصادی و دارای ارزش افزوده بالا عنوان کرد و اظهار داشت: میزان سرمایه گذاری دولت در حوزه پارکهای علم و فناوری تنها 400 میلیارد ریال بوده است در حالی که این پارکها سال گذشته موفق شدند 10 هزار میلیارد ریال تکنولوژی تولیدی خود را به متقاضیان در بازار به فروش برسانند.
وی با تاکید بروجود ظرفیت بالا در حوزه پژوهش، تولید دانش و فناوری برای ایجاد اشتغال و درآمد برای کشور خاطر نشان کرد: این تفکر که یک متخصص در هیات علمی استخدام شود 30 سال کار کند و سپس بازنشسته شود، قدیمی و غیرقابل قبول است و باید این رویه تغییر کند و اعضای هیات علمی پس از 5 سال ایدهها و تفکرات خود را به مرحله تجاری برسانند و تکنولوژی خود را به ثروت تبدیل کنند.
ستاری، با بیان اینکه در موضوع دانش با دو بخش مهم و اساسی روبرو هستیم، یادآور شد: مرز دانش و تجاری سازی دو بخش مهم علم به شمار میروند که دولت میباید در حوزه مرز دانش سرمایه گذاری کند چرا که انجام چنین فعالیتی یکی از ماموریتها و وظایف هر دولتی به شمار میآید.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه کرد: اگر پولی را که باید در مرز دانش هزینه شود در حوزه تجاری سازی صرف شود مرز دانش از بین خواهد رفت. بنابراین با اعطای معافیت های مالیاتی و گمرکی در ازای کار تجاری سازی و ایجاد تسهیلات و وام به عنوان مشوق های بیشتر برای شرکت های دانش بنیان، می توانیم از خلاء حمایت از این بخش را رفع کنیم.