محققان کشور با استفاده از دو نوع باکتری نوعی آدامس با استفاده از ذرات نانونقره عرضه کردند که قادر به جلوگیری از ابتلا و سرایت بیماریهای مسری مربوط به دهان و دندان است.
علی همتزاده مجری طرح بیس آدامس آنتی باکتریال، در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به جزئیات این طرح گفت: در این پروژه تحقیقاتی که با عنوان «آدامس آنتی باکتریال» اجرایی شد به بررسی خواص ضد میکروبی ذرات نانو نقره در اتصال به بیس آدامس پرداختیم.
وی ادامه داد: بر این منظور مواد اولیه آدامس تحت عملیات تکمیلی به نام Pad-Dryبهوسیله محلول نانو ذرات نقره در فشار 3 پاسکال و دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت 5 دقیقه قرار گرفت.
همتزاده، خاطر نشان کرد: برای بررسی خواص ضد باکتریایی stick gum تهیه شده از base gum از دو نوع باکتری S.aureus و E.coli استفاده شده و قویترین درجه تأثیر ضد میکروبی بهوضوح در نمونه ها مشاهده شده است.
مجری طرح با اشاره به اهداف اجرای این طرح اضافه کرد: هدف از این پروژه بررسی اثر نانو نقره روی بیس آدامس و استفاده از آن به عنوان یک عامل در بهداشت دهان و دندان است.
همتزاده تاکید کرد: استفاده از محلول نانو نقره در از بین بردن باکتری به لحاظ صرفه اقتصادی و به دلیل مقدار مصرف کم در فرآیندهای تکمیلی حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه استفاده از محلول نانو نقره به دلیل کنترل فعالیت عوامل بیماری زا اهمیت ویژهای دارد، اظهار داشت: استفاده از محلول نانو نقره به لحاظ بازدهی بالا، عملی بودن و سازگاری با محیط زیست و ماندگاری طولانی، در مقایسه با دیگر روشهای بهبود فرآوری و تولید ارجحیت دارد.
مجری طرح با اشاره به اینکه هماکنون این طرح در وضعیت پایلوت قرار دارد خاطرنشان کرد: تمیز کنندگی دهان و دندان و جلوگیری از ابتلا و سرایت بیماریهای مسری مربوط به دهان و دندان از مهمترین کاربردهای این طرح است.