وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه برنامهای برای حذف آزمونهای ورودی به دانشگاهها را نداریم، گفت: بر اساس قانون در مدت 5 سال 85 درصد ظرفیت دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی پر خواهد شد که برای این منظور شورایی در مجلس شورای اسلامی ایجاد شده است
به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر رضا فرجی دانا در حاشیه بازدید از حوزه کنکور سراسری در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه آزمون دکتری حذف نخواهد شد، گفت: این آزمون به عنوان آزمونی که یکی از شاخصهای پذیرش را در اختیار دانشگاهها قرار میدهد مطرح است و اینکه چه وزنی داشته باشد از جمله سوالاتی است که باید در صحنه اجرا به آن پاسخ مناسب داد.
وزیر علوم آزمونهای ورودی را ملاکی برای دانشگاهها دانست که میتوانند بر اساس آن غربالگری انجام دهند، اظهار داشت: همه داوطلبین دکتر نمیتوانند در دانشگاه شریف و تهران ادامه تحصیل دهند و این غربالگری باید توسط آزمون صورت گیرد از این رو برنامهای برای حذف آزمون سنجش نداریم.
حذف کنکور در قانون پیشبینی نشده است
وزیر علوم درمورد قانون حذف کنکور گفت: کنکور نداشتن در قانون پیشبینی نشده بلکه پیش بینی شده است از امسال در عرض 5 سال 85 درصد ظرفیت دانشگاهها بر اساس سوابق تحصیلی صورت گیرد و 15 درصد ظرفیت دانشگاهها نیز با برگزاری آزمون تکمیل شود.
فرجی دانا، ادامه داد: مجلس در قانون خود شورایی را پیش بینی کرده است و همه کسانی که در ظرفیت سازی آموزشهای عالی نقش آفرین هستند اعم از دانشگاههای آزاد و دولتی پزشکی و غیر پزشکی در آن حضور دارند و این مراحل را مدیریت میکنند.
وی با اشاره به کنکور 93 و رقابت یک میلیون داوطلبان خاطر نشان کرد: کنکور سراسری امسال با ترکیب حدود 21 درصد در رشتههای ریاضی، 52 درصد علوم تجربی، 26 درصد علوم انسانی و هنر و زبانها برگزار میشود.
وزیر علوم، ابراز امیدواری کرد با روش جدید پذیرش که بر اساس آن 25 درصد وزن امتیازات به سوابق تحصیلی تعلق میگیرد، اجرا کننده خوبی برای قانونی که مجلس در شهریور ماه گذشته تصویب کرده است باشد.
وی در مورد ظرفیت دانشگاهها توضیح داد: مجموعا 760 هزار نفر کل ظرفیتی است که امسال پذیرش می شود که 105 هزار نفر آن ظرفیت دانشگاههای دولتی روزانه است.
پرونده بورسیههای غیرقانونی در حال بررسی
وزیر علوم، به آخرین وضعیت پرونده بورسیههای غیرقانونی اشاره کرد و یادآور شد: نباید با اعلام آمارهای جدید خبرهای جدید در جامعه ایجاد کرد؛ زیرا این مساله باعث بروز تلاطم در جامعه میشود.
وی با بیان اینکه بررسی این پرونده در دست پیگیری و اقدام است گفت: این اقدام توسط نهادهای نظارتی انجام میشود و هر اقدام قانونی ای که لازم باشد انجام میشود تا از کارهای غیر قانونی جلوگیری شود.
تاکید وزیر علوم بر کیفیت بخشی دانشگاههای غیرانتفاعی
فرجی دانا درمورد مشکل صندلی خالی دانشگاههای غیر انتفاعی اظهار داشت: مشکلی که برای دانشگاههای غیر انتفاعی رخ داده این است که سرمایه گذاری شده است که برای آن مشتری نیست از این رو لازم است تا این دانشگاهها کیفیت بخشی کنند به سرمایه گذاریشان و ظرفیتهای کارشناسی ارشد یا دکتری افزایش دهند تا به خواسته عمومی که از کنکور کارشناسی به ارشد منتقل شده است، پاسخ دهند.
آخرین وضعیت دانشجویان نروژی
وزیر علوم با اشاره به آخرین وضعیت دانشجویان نروژی گفت: عدهای از این دانشجویان مشکل تغییر رشته داشتهاند که نمیتوانستند در رشتههای خود ادامه تحصیل بدهند. اگر این دانشجویان نتوانند رشته جدیدی پیدا کنند مساله بازگشت از نروژ و پیدا کردن رشته جدید مطرح میشود.
وی ادامه داد: البته سازمان امور دانشجویان تلاش میکند تا بهترین چیزی که میتواند برای این دانشجویان رقم بخورد حاصل شود.
فرجیدانا در پاسخ به این سوال که وضعیت نهایی این دانشجویان کی مشخص میشود توضیح داد: از آنجائی که باید رشته جدیدی را غیر از رشتههایی که تحریم شده است انتخاب کنند بستگی دارد آیا قادر باشند محل دیگری را برای رشته جدید پیدا کنند یا خیر، زیرا شاید کسی که برای رشته تخصصی خودش تلاش کرده است مایل نباشد در رشته جدید دیگری ادامه تحصیل دهد. بنابراین عوامل مختلفی وجود دارد که باید بر اساس این عوامل وضعیت هر کدام جدا بررسی شود.
وزیر علوم این تحریمها را نا عادلانه دانست و افزود: ما معتقدیم علم مرز ندارد و نباید این مشکل وجود داشته باشد. حتی قوانینی در در این زمینه در دادگاههای مختلف طرح شده است، اما در اینجا نتیجه تلاشها هنوز مشخص نیست و امیدواریم این تحریمها برطرف شود.