کد خبر:۳۲۸۷۲۴
در گفتگو با «خبرگزاری دانشجو» اعلام شد

امکان اندازه گیری آلودگی مواد پرتوزا در کشور فراهم شد/ اجرای پایلوت حسگر نوری

پژوهشگران با استفاده ازسنسور‌های نوری طرحی ارایه داده‌اند که کاربر را از آلودگی‌های نوری محیط مانند آلودگی به اشعه فرابنفش و مواد پرتوزا آگاه می‌کند.
علی همت زاده مجری طرح سنسورهای نوری در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، خاطرنشان کرد: در این طرح سطح سنسورهای نوری مبتنی بر گرافن از یک لایه گرافنی که توسط یک آنالیت اصلاح شده است، پوشانده شد.
 
وی افزود: سنسور نوری مبتنی بر گرافن بر روی یک بستر شفاف که روی یک بستر مات قرار گرفته لایه نشانی شده است.
 
مجری طرح با اشاره به نحوه اجرای این طرح یادآور شد: برای ساخت این سنسور ابتدا طیف جذب گرافن تعیین و سپس آنالیت که شامل یک بیومولکول و یک ماده شیمیایی است به آن اضافه شد و پس از اندازه‌گیری طیف جذبی، ماده بدست آمده، مقدار آن را برای استفاده در ترکیب تعیین می‌شود.
 
همت زاده اضافه کرد: در مرحله بعد هیبرید بدست آمده را روی لایه ای از کوارتز که ضخامت آن مانند مرحله پیش تعیین شده است، لایه نشانی می‌شود و در آخر مجموعه را روی لایه ای به صخامت 2میلیمتری از شیشه FTO که با لایه ای کربن پوشش داده شده است لایه نشانی می کنیم.
 
وی ادامه داد: با جذب طول موج خاصی از نور سلول مورد نظر با ایجاد جریان کاربر را اطلاع می دهد.
 
مجری طرح هدف از این پروژه را ساخت سنسوری برای تشخیص طول موج‌های خاص در هر محیطی به‌ویژه محیط‌های آلوده به یک طول موج خاص از نور عنوان کرد.
 
وی با بیان اینکه این طرح پژوهشی هم‌اکنون در مرحله پایلوت قرار دارد، خاطرنشان کرد: آگاهی کاربر از آلودگی محیط‌های آلوده نوری مانند آلودگی به اشعه فرابنفش و مواد پرتوزا را جزو کاربرد‌های این طرح پژوهشی عنوان کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار