کد خبر:۳۲۹۳۷۷

لیزینگ مسکن فاجعه‌آمیز خواهد بود

منطق اقتصادی حکم می‌کند که تنها زمانی بازار تقاضا را تحریک کرد که کالا روی دست تولیدکننده مانده و متقاضی رغبتی برای خرید نداشته باشد؛ این در حالی است که با وجود تزریق تسهیلات و تحریک خریداران مسکن به همان اندازه عرضه وجود ندارد.

به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، ایرج رهبر بیان کرد: یکی از نکاتی که همواره از سوی مسئولین و کارشناسان بازار مسکن در خصوص خروج از رکود مورد غفلت واقع شده است، بی‌توجهی به ضعف‌های عمده و اولویت‌بندی کردن این ضعف‌هاست.

رئیس انجمن انبوه‌سازان افزود: یکی از مهم‌ترین ضعف‌هایی که در حال حاضر بر بازار مسکن حاکم است، تأمین منابع مالی بوده که باید از این منابع به‌منظور تقویت تولیدکننده بهره جست.

بالعکس در این میان آنچه شاهدیم، عرضه پول به بازار خرید و تقویت تقاضا است. مثل انواع وام‌هایی که از سوی بانک‌های مختلف به متقاضیان خرید خانه داده می‌شود که تنها در کوتاه‌مدت به‌عنوان راهکار مناسب موردپذیرش است.

وی ادامه داد: منطق اقتصادی حکم می‌کند که تنها زمانی بازار تقاضا را تحریک کرد که به‌قول‌معروف کالا روی دست تولیدکننده مانده و متقاضی رغبتی برای خرید نداشته باشد؛ این در حالی است که با وجود تزریق تسهیلات و تحریک خریداران مسکن به همان اندازه عرضه وجود ندارد.

در این میان اگرچه برخی معتقدند که با یک تیر باید دو نشان زد و ارائه تسهیلات دوجانبه باشد، اما مشکلاتی که در خصوص تأمین اعتبارات هم برای عرضه و هم برای تقاضا وجود دارد.

از یک‌سو اعتبارات به‌اندازه‌ای نیست که ارائه تسهیلات همه‌جانبه و به‌اندازه کافی باشد. به‌عبارتی‌دیگر تسهیلات ارائه‌شده بسیار محدود است و از سوی دیگر بانک‌ها تمایلی به مشارکت کوتاه‌مدت نداشته و بیشتر تمایل به مشارکت‌های تجاری داشته تا در عرض مدت کوتاه شاهد برگشت سرمایه‌شان باشند.

خبرهای بد برای طرح لیزینگ

رهبر با اشاره به طرح لیزینگ مسکن که از سوی وزارت راه و شهرسازی به‌عنوان یکی از راهکارهای دولت جهت خانه‌دار شدن مطرح شده است، گفت: یقیناً ورود لیزینگ به عرصه ساخت‌وساز که نهایتاً پروژه‌های آن دو سه سال طول می‌کشد، موفقیت‌آمیز خواهد بود اما مشارکت این طرح در خرید بعید به نظر می‌رسد.

وی تصریح کرد: با توجه به ضریب طولانی‌مدت بازپرداخت تسهیلات و بهرهٔ متوسط 30 درصدی این طرح، نتیجه برای قیمت مسکن فاجعه‌آمیز خواهد بود.

از سوی دیگر با توجه به گران تمام شدن تسهیلات برای گیرنده، تنها عدهٔ خاصی که تعدادشان 10 درصد است، از این طرح استقبال خواهند کرد.
 

 

منبع: بازار خبر

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار