به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، محمدحسین ابوترابیفرد، نایبرئیس مجلس، محمدمهدی زاهدی، علیاصغر زارعی، الیاس نادران و علیرضا زاکانی از جمله نمایندگان حاضر در جلسه مشترک با وزیر علوم بودند. عمده نگرانی نمایندگان مجلس که به حاشیهسازیهای وزارت علوم، حضور فعالان فتنه 88 در مناصب کلیدی این وزارتخانه و برهم خوردن آرامش دانشگاهها مربوط میشود بیجواب مانده است. به نظر میرسد فرجیدانا به تذکرات نمایندگان مجلس بهرغم وعدههای دادهشده وی در زمان کسب رای اعتماد توجهی ندارد. بعد از روی کار آمدن دولت یازدهم یکی از مهمترین نگرانیهای نمایندگان مجلس و بسیاری از چهرههای سیاسی کشور به رویکرد و اقدامات وزارت علوم مربوط میشود.برگزاری همایش با حضور برخی سران فتنه یا در حمایت از آنها، ندادن مجوز به تشکلهای دانشجویی برای برگزاری جلسات کارشناسی با حضور منتقدان دولت، بلاتکلیفی مهمترین دانشگاههای کشور و مشخص نبودن ریاست این دانشگاهها با گذشت 11 ماه از عمر دولت و بازگشت برخی افراد مسالهدار و دارای پروندههای امنیتی واخلاقی به محیطهای علمی، بخشی از اقدامات وزارت علوم است که باعث شد طرح استیضاح فرجیدانا با 60 امضا تقدیم هیاترئیسه مجلس شود. این اقدام نمایندگان در شرایطی صورت گرفت که بهرغم تذکرات مکرر به وزیر علوم، هیچ تغییری در روند اقدامات این وزارتخانه صورت نگرفته و فعالان فتنه همچنان اهداف خود را در وزارت علوم پیش میبرند. البته ناگفته نماند به اعتقاد بسیاری از نمایندگان و کارشناسان، فرجیدانا عملا در وزارت علوم کارهای نیست و جعفر توفیقی این وزارتخانه را اداره میکند. عدم بهکارگیری توفیقی در وزارت علوم از جمله شروط نمایندگان برای رای اعتماد به فرجیدانا بود که محقق نشد.
علیاصغر زارعی، نایبرئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و یکی از نمایندگان حاضر در جلسه با وزیر علوم درباره خروجی این جلسه به «وطن امروز» گفت: در این جلسه به هیچ نتیجهای نرسیدیم و هیچ توافقی نیز حاصل نشد.
وی ادامه داد: متاسفانه برخی فضاسازیها از سوی دولت صورت گرفته مبنی بر اینکه نمایندگان طراح استیضاح با وزیر علوم به توافق رسیدهاند، این درصورتی است که هیچ توافق رضایتبخشی بین نمایندگان و وزیر علوم حاصل نشده است. زارعی همچنین در پاسخ به این سؤال که نقش وزیر علوم را در اتفاقات وزارت علوم تا چه میزان میدانید و آیا این درست است که وزارت علوم توسط توفیقی اداره میشود، پاسخ داد: به نظر میرسد در وزارت علوم به صورت مجموعهای کار میکنند و امور را پیش میبرند.
استیضاح همچنان پابرجاست
الیاس نادران، نماینده دیگر حاضر در این نشست درباره جلسه نمایندگان امضاکننده استیضاح وزیر علوم با فرجیدانا تاکید کرد: هیچ اتفاق خاصی نیفتاده است و استیضاح فرجیدانا همچنان پابرجاست.
وی دراین باره گفت: آقای ابوترابیفرد نایب رئیس اول مجلس به مصلحتاندیشی خود چند تن از نمایندگانی که برگه استیضاح را امضا کردهبودند را دعوت کرد ولی این جلسه استیضاحکنندگان با وزیر نبود چراکه استیضاحکنندگان 60 نفر هستند.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان از پاسخهای وزیر علوم در این جلسه قانع شدهاند، ادامه داد: کسی بنا نبود که در این جلسه قانع شود و نمایندگانی که در این جلسه حضور داشتند نقطه نظرات خود را درباره رفتار کلی وزارت علوم و مدیریت دانشگاهها مطرح کردند و آقای فرجیدانا نیز صحبتهای خود را مطرح کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: آقای ابوترابیفرد فکر کردند نمایندگانی که در دسترس هستند را دعوت کنند تا جلسهای با وزیر علوم برگزار شود و این جلسه ارتباطی به استیضاح و استیضاحکنندگان ندارد.
نادران در پاسخ به این پرسش که آیا همچنان بر استیضاح وزیر علوم مصر هستید، گفت: بله؛ اتفاقی نیفتاده است؛ این جوسازیهای رسانهای که رسانههای ساختارشکن و تندرو انجام میدهند و فکر میکنند به نفع وزیر علوم است، به وزیر و خودشان خسارت وارد میکند. وی ادامه داد: ادلهای که استیضاحکنندگان برای استیضاح وزیر علوم دارند به نظر من برای استیضاح یک وزیر قانعکننده است و نگرانی استیضاحکنندگان جدی و قابلتوجه است و عمدتا حاشیههای وزارت علوم و دانشگاهها بر جریان علمی و فعالیتهایی که باید در مسیر ارتقای علمی کشور انجام بگیرد، غلبه کرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس در پایان درباره جو جلسه نایبرئیس اول مجلس و تعدادی از نمایندگان امضاکننده استیضاح وزیر علوم با وی، گفت: چند نفر از نمایندگانی که اسمشان در لیست استیضاح بوده است و چند نفری که اسمشان نبوده است، در این جلسه حضور داشتند و دغدغههای نمایندگان در حضور وزیر علوم مطرح شد.
نادران خاطرنشان کرد: البته اینگونه جلسات در مجلس مرسوم است ولی این افراد نه وکالتی از طرف استیضاحکنندگان داشتند و نه اساسا این بحث بوده که استیضاح منتفی شود یا نشود، بلکه دغدغهها مطرح شد. وزیر علوم قرار شد به دغدغههای نمایندگان پاسخ دهد ولی من فضای جلسه را بهگونهای ندیدم که رافع دلنگرانیهای نمایندگانی که در جلسه حضور داشتند، باشد.
منبع: وطن امروز