به گزارش گروه فضای مجازی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر خارجه بحرین که چندی پیش درباره مناسبات خاندان حاکم بحرین با ایرانیها گفته بود «برخی در ایران حس خوبی به او میدهند» در جدیدترین توئیت خود در صفحه شخصیاش، توهینهای بیشرمانهای به مقامات و مردم ایران مطرح کرد. این توهین بیسابقه نه با عرف دیپلماتیک سازگار است و نه با درایت سیاسی و آداب انسانی. شیخ
خالد بن احمد آلخلیفه، وزیر خارجه بحرین همزمان با سومین سالگرد انقلاب مردم بحرین، ابتدا مطالبی را علیه مقامات کشورمان منتشر کرد سپس در توئیت دیگری خواستار «مقاومت مردم ایران در برابر ظلم» شد. او از مردم ایران خواست در مقابل «ظلم، مصادره حقوق، سیاستهای گرسنه نگه داشتن مردم و حمایت از تروریسم» مقاومت و پایداری کنند! این اظهارات در حالی است که پادشاهی آلخلیفه از 3 سال قبل تاکنون تنها به واسطه حمایتهای سیاسی آمریکا و انگلیس و سلاح سعودی دوام آورده است. لشکرکشی نظامی عربستان به بحرین برای دفاع از حکومت آلخلیفه تقریبا هرگونه استقلال سیاسی برای آلخلیفه را رسما از بین برده است.
به عبارتی توهین بیسابقه وزیر خارجه جزیره 800 هزارنفری بحرین را نمیتوان در قالب مناسبات با این جزیره بسیار کوچک محاسبه کرد. به گزارش «وطن امروز»، رفتارهای زشت و دور از نزاکت حاکمان بحرین در راستای معادلات خارجی آلسعود انجام میشود و کارشناسان معتقدند آنها تنها پازلی از سیاست خارجی آلسعود هستند. پس از این توهین بیسابقه وزیر خارجه بحرین، دستگاه وزارت امور خارجه ایران که رئیس آن بارها تقویت مناسبات با کشورهای همسایه را به عنوان اولویت نخست کاری خود دانسته و تعریف کرده بود؛ روز پنجشنبه 24 بهمن کاردار این کشور در تهران را به وزارت امور خارجه فراخواند و به کاردار بحرین تاکید شد دولت این کشور به جای اتکا به نیروهای مداخلهگر خارجی، خواستههای ملتش را محقق و از رویکردهای امنیتی و طایفهگرایانه اجتناب کند. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز درباره اظهارات توهینآمیز وزیر خارجه جزیره بحرین گفت: «اینگونه اظهارات نشان از سردرگمی مسؤولان بحرینی در مواجهه با مطالبات مشروع مردم مظلوم بحرین دارد.»
او افزود: «طی احضار کاردار از سوی رئیس اداره خلیج فارس به ایشان خاطرنشان شد دولت بحرین به جای اتکا به نیروهای خارجی و رو آوردن به رویکردهای امنیتی و طایفهگرایانه، خواستههای مردم کشورش را محقق کند». اما این اقدام ایران بلافاصله با واکنش آلخلیفه مواجه شد. دیروز جمعه، وزارت خارجه بحرین در اقدامی خصمانه و در اعتراض به اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در منامه را احضار کرد. این خبر را باشگاه خبرنگاران منتشر کرد و نوشت: وزارت خارجه بحرین در اعتراض به اظهارات سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان، محمدرضا بابابی، کاردار سفارت جمهوری اسلامی ایران در منامه را احضار کرد. وزارت خارجه بحرین اظهارات مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره بحرین را محکوم و آن را غیرمسؤولانه توصیف کرد.
رجزخوانی تروریستهای عزام
اما همزمان با توهین زشت وزیر خارجه بحرین و رفتار گستاخانه این پادشاهی با ایران، دیگر عمال سعودیها یعنی گروهک تروریستی عبدالله عزام که عامل حمله تروریستی به سفارت ایران در بیروت بودند، اقدام به انتشار فیلم مربوط به حمله به سفارت ایران در بیروت کردند. شبکههای اینترنتی مرتبط با گروههای تندرو، یک نوار ویدئویی را که از سوی گردان عبدالله عزام از تشکیلات وابسته به شبکه القاعده در اختیارشان قرار گرفته بود، منتشر کردند که درباره حمله انتحاری اخیر به سفارت ایران در بیروت بود. به گزارش ایسنا از سیانان، در این نوار ویدئویی شخصی به نام معین ابوظهر نشان داده شده که میگوید او خود این نوع عملیات را برای سفارت ایران در بیروت انتخاب کرده چرا که بنابر ادعای این شخص، این اقدام خسارت بزرگی را به ایران وارد میکرد و به اماکنی ضربه وارد میکرد که سلاحهای عادی نمیتوانست به آن نفوذ کند. عبدالله عزام همان گروهک تروریستی است که عامل حمله به سفارت ایران در بیروت بوده است. سرکرده این گروهک تروریستی یعنی ماجدالماجد چندی پیش دستگیر شد. او عامل مستقیم بندر بن سلطان، رئیس دستگاه اطلاعاتی و امنیتی عربستانسعودی بود. به اعتقاد کارشناسان، ماجد، جعبه سیاه خرابکاریهای سعودیها در منطقه و بویژه در مقابله با ایران بود اما قبل از آنکه وزارت امور خارجه ایران دست به کار شود؛ دستگاه دیپلماسی سعودیها فعالیت خود را آغاز کرد. ابتدا خبر مرگ مشکوک ماجد الماجد منتشر شد سپس جنازه او نیز به عربستانسعودی تحویل شد تا اطلاعات قیمتی این جعبه سیاه به دست ایران نرسد. محمدجواد ظریف که به واسطه عملکرد دستگاه دیپلماسی در این ماجرا در داخل ایران بشدت مورد انتقاد قرار گرفته بود، چندی بعد از مرگ ماجد به بیروت رفت و در کمال حیرت گفت خواستار «عالیترین سطح» روابط با عربستانسعودی است. با این حال در این سفر دیداری میان سران 14 مارس، نیروهای وابسته به عربستانسعودی و او صورت نگرفت.
سربازان وطن در چنگ تکفیریها
در کنار انتشار فیلم مربوط به عاملان حمله تروریستی به سفارت ایران در بیروت، تصاویر مربوط به 5 سرباز ایرانی گروگانگرفته شده در جنوب شرقی کشور نیز روی شبکههای خبری همچنان منتشر میشود. هفته گذشته پنج دیدهبان مرزبانی ایران در منطقه جکیگور استان سیستان و بلوچستان به دست اشرار موسوم به «جیشالعدل»، بازماندگان عبدالمالک ریگی ربوده شدند. پس از شهادت 11 مرزبان کشورمان در سیستان و بلوچستان توسط همین گروهک تروریستی، این دومین اقدام مهم آنان علیه ایران بوده است. بازماندگان ریگی که در اعترافات خود همکاریهای مستمر با آلسعود و حمایتهای وسیع مالی و تجهیزاتی عربستان را تشریح کرده بودند، دارای گرایشات تکفیری بوده و در پناه عوامل سعودی مستقر در پاکستان هستند. وزارت امور خارجه سفیر پاکستان را درباره همین موضوع به وزارت امور خارجه دعوت کرده است. علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است دولت پاکستان باید درباره این موضوع پاسخگو باشد.
وی افزود: مسؤولیت امنیت با دولتهاست و دولت پاکستان طبیعتا باید درباره گروههای تروریستی که از مرز مشترک آن کشور وارد میشوند و به آنجا بازمیگردند، پاسخگو باشد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: هیاتی که قرار است به پاکستان اعزام شود به دنبال پیگیری قضیه و حل مشکل است و با توجه به اینکه مسؤولیت امنیت کشور به عهده وزارت کشور است بنابراین شاکله اصلی هیات اعزامی را خود وزارت کشور تشکیل میدهد. پایگاه اطلاعرسانی وزارت کشور نیز گزارش داد هیاتی به مسؤولیت استانداری سیستان و بلوچستان این هفته برای پیگیری وضعیت 5 مرزبان ربوده شده توسط گروهک موسوم به جیشالعدل عازم پاکستان میشود.
منبع: وطن امروز