طرح غربالگري سلامت زنان سرپرست خانوار در پنج استان كشور اجرا مي شود
کد خبر:۳۳۰۱۹
دكتر لنكراني:

طرح غربالگري سلامت زنان سرپرست خانوار در پنج استان كشور اجرا مي شود

وزير بهداشت از اجراي طرح غربالگري سلامت زنان سرپرست خانوار در پنج استان كشور خبر داد و گفت: اين طرح در استان‌هايي كه بيشترين تعداد زنان سرپرست خانوار را دارند، اجرا مي شود.

به گزارش خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو» دكتر لنكراني امروز در حاشيه مراسم روز جهاني جمعيت در سالن همايش‌هاي رايزن در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طرح غربالگري سلامت زنان با همكاري وزارت بهداشت و كميته امداد امام خميني (ره) از دو سال پيش در استان‌هايي چون تهران، خراسان رضوي، قم و كرمان در حال اجرا است كه در آن حدود 50 هزار نفر مورد بررسي قرار گرفته‌اند.

وي با اشاره به انجام اين بررسي‌ها به صورت رايگان افزود: اين غربال گري‌ها هم شامل بيماري‌هاي ساده مانند قند و فشار خون و هم شامل بيماري هاي سخت مانند سرطان پستان و ساير سرطان‌هاي مربوط به زنان مي شود.

لنكراني با بيان اينكه اكثر اين افراد كساني بودند كه به دليل اهميت به فرزندان نسبت به سلامت خود بي توجه بوده اند، اذعان داشت: بخش زيادي از زنان در اين برنامه غربال گري شده‌اند و بيماري‌ها انها شناسايي و اقدامات درماني لازم انجام شده است.

وزير بهداشت تصريح كرد: با وجود رشد ميانگين شاخص‌ها در كشور، در برخي از نقاط از جمله استان‌هاي محروم و حاشيه شهرهاي بزرگ هنوز فاصله وجود دارد.

وي ادامه داد: براي جبران اين فاصله اقداماتي چون ايجاد خانه بهداشت در روستاها و پايگاه‌هاي بهداشت در شهر‌ها صورت گرفته است.

لنكراني تاكيد كرد: طبق بررسي‌هاي انجام گرفته، پايگاه‌هاي بهداشت جوابگوي نياز فزاينده افراد نيست و به همين دليل برنامه جديدي در وزارت بهداشت به صورت خدمات سياري در نظر گرفته شده است.

وزير بهداشت در خصوص بازنگري تعرفه‌هاي بخش خصوصي گفت: در بررسي اين تعرفه‌ها برخي از افزايش‌ها از رقم افزايشي متناسب با تورم بيشتر بوده است.

وي با اشاره به اعلام برخي از خدمات از سوي معاونت سلامت اظهار اميدواري كرد كه اقدامات لازم در جهت اصلاح اين ارقام صورت گيرد.

لنكراني در خصوص نكات مثبت اين تعرفه‌ها اضافه كرد: افزايش برخي از ارقام نسبت به سال گذشته صفر درصد بوده كه اين امر بسيار حائز اهميت است.

وزير بهداشت اذعان داشت: ايران جزء كشورهايي است كه توانسته خيلي زودتر از زمان پيش بيني شده به برخي از اهداف هزاره سوم دست يابد.

وي يكي از اهداف هزاره سوم را كاهش 75 درصدي مرگ و مير مادران باردار در فاصله سال‌هاي 1990 تا 2015 عنوان و تصريح كرد: اين شاخص‌ها در ايران در سال 1990 بالاي 90 بود كه در حال حاضر به حدود 22 رسيده است.

لنكراني گفت: با توجه به افزايش مرگ و مير مادران باردار در برخي از كشورها به ويژه كشورهايي كه دچار بحران‌ها و حوادث سهمگين مانند جنگ بوده‌اند و همچنين كشورهايي كه تحت تاثير بحران اقتصادي كشورهاي غربي قرار گرفته‌اند دسترسي به اين هدف هزاره سوم تا سال 2015 منتفي است.

وزير بهداشت ادامه داد: اين امر باعث شده تا سازمان بهداشت جهاني و صندوق جمعيت بحث اصلي خود را موضوع سلامت زنان در بحران ها به ويژه بحران اقتصادي قرار دهد.

وي يكي از دلايل عدم موفقيت كشورها را كپي برداري صرف از برنامه‌هاي بين المللي در كشورهاي مختلف عنوان و خاطرنشان كرد: يكي از مهمترين اركان موفقيت ايران در اين امر عمومي سازي برنامه‌ها و تطبيق آن با فرهنگ، نياز و باورهاي جامعه است./انتهاي پيام/

پربازدیدترین آخرین اخبار