با توجه به تلاشهای 60 ساله کشورها برای دوری گزیدن از مواد شیمیایی، به تازگی محققان کشور با استفاده از باکتریهای موجود در خاک کودهای عاری از مواد شیمیایی تولید کردند که موجب افزایش سطح عملکرد گیاهان میشود.
اردشیر سعیدی مجری طرح کودهای بیولوژیکی در گفتگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو» با بیان اینکه در این مطالعات نسل جدیدی از کودهای بیولوِژِیکی را عرضه کردیم، گفت: کودهای بیولوژیکی تولید شده عاری از مواد شیمیایی هستند از این رو استفاده از آن، کاهش آلودگیهای زیست محیطی را به دنبال دارد.
وی با تاکید بر اینکه کاهش مصرف مواد شیمیایی در آفتکشها و کودهای از 60 سال گذشته در بسیاری از کشورها چون هند، برزیل، روسیه و آمریکا آغاز شده است، یادآور شد: کودهای شیمیایی علاوه بر آلودگیهای زیست محیطی بیماریهایی را برای انسان چون بیماریهای دستگاه گوارش و یا انواع سرطانها به در پی دارد.
سعیدی به جزئیات کودهای بیولوژیک تولید شده اشاره کرد و ادامه داد: مواد پایه در این کودها باکتریها هستند که در خاک موجود وخود دارند. با استخراج این باکتریها فرآوری بر روی آن انجام و در این کودها به کار برده شد.
وی با بیان اینکه تعداد این نوع باکتریها در خاک کم است، اضافه کرد: از این رو با فرآوری که بر روی آنها شد جمعیت آنها را در هر میلی لیتر به بیش از یک میلیارد باکتری رساندیم.
مجری طرح با بیان اینکه از این نوع کودها برای انواع محصولات کشاورزی چون برنج، گندم، نخود و لوبیا به طور جداگانه تولید شد، خاطر نشان کرد: این نوع کودها همچنین دارای خاصیت آفت کش است که برای از بین بردن آفات دسته پروانهها و سوسکها به کار برده میشود.
وی با تاکید بر اینکه این کودها در دو نوع پودر و اسپری تولید شده است، افزود:بذرها به این کودها آغشته خواهد شد و با کاشت آنها در خاک قادر است خواص مورد نیاز را به خاک منتقل کند ضمن آنکه سطح عملکرد گیاهان و محصولات کشاورزی را افزایش میدهد.
سعیدی محدودیت نگهداری این کودها را از ویژگی آن نام برد و یادآور شد: نوع پودری به مدت یک سال و نوع اسپری آن به مدت 6 ماه قابل نگهداری است ضمن آنکه این نوع کودها در برابر نور آفتاب و یخردگی حساس هستند از این رو محل نگهداری آنها باید دارای دمای مناسب باشد.